Muhtar kütüphane kurdu, öğrenciler muhtarlığa doldu
Gündem, 22 Aralık 2019 11:50Türkiye genelinde çok az muhtar tarafından yapılan, Kocaeli genelinde ise ilk defa Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesi Muhtarı Aslı Ertik tarafından kurulan 'Halk Kütüphanesi', hizmet vermeye başladı.
Muhtarlık tarafından kütüphane kurulduğunu ve hizmete açıldığını duyan mahallede ki öğrenciler; muhtarlığa akın etti. Muhtar Aslı Ertik ise, öğrencilerin seçmiş olduğu kitapları, kayıt altına alarak öğrencilere dağıttı. Evlerinde kitapları okuyacak olan öğrenciler; okuduktan sonra kütüphaneye getirerek yeni kitap alacaklar.
Bir ay içinde en çok kitap okuyan öğrenciyi sinema sözü veren Muhtar Aslı Ertik, ' Geleceğimizin emanetçisi olan çocuklarımızın kitap okuması çok önemlidir. Bunu düşünerek muhtarlığımıza kütüphane kurdum. Vatandaşlarımızdan çok güzel kitap geldi. Şimdi bunları mahalle sakinlerimize ve öğrencilerimize veriyoruz; verdiğimiz kitapları kayıt altına alıyoruz. Kitabı alan kişi okuduktan sonra getiriyor; yenisini alıyor. Benim için çok önemli bir proje olan Kütüphane projemi hayata geçirdiğim için mutluyum. Her muhtarlıkta böyle bir kütüphanenin olması şarttır."dedi.
.jpg)
Bir ay içinde en çok kitap okuyan öğrenciyi sinema sözü veren Muhtar Aslı Ertik, ' Geleceğimizin emanetçisi olan çocuklarımızın kitap okuması çok önemlidir. Bunu düşünerek muhtarlığımıza kütüphane kurdum. Vatandaşlarımızdan çok güzel kitap geldi. Şimdi bunları mahalle sakinlerimize ve öğrencilerimize veriyoruz; verdiğimiz kitapları kayıt altına alıyoruz. Kitabı alan kişi okuduktan sonra getiriyor; yenisini alıyor. Benim için çok önemli bir proje olan Kütüphane projemi hayata geçirdiğim için mutluyum. Her muhtarlıkta böyle bir kütüphanenin olması şarttır."dedi.
.jpg)
Gündem, 22 Aralık 2019 11:50
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmit’te bir kadın daha silahla vurularak öldürüldü
Miniklerden itfaiyeye renkli ziyaret
Fon vurgununun siyasi ayağında kimler var?
İzmit Belediyesi yöneticilerinden saha ziyaretlerine devam
Çocuklara kitap okumayı sevdirmenin yolu!
Sigarayla ilgili yeni düzenleme
Buna kaş yapayım derken göz çıkarmak denir!
Kitap Fuarı’nda Kocaelispor rüzgârı esti!
İcra takibindeki borçlar katlandı
Altın yeniden yükselişe geçti
Körfez’de de BTP’liler pazarda üyelik standı açtı
Binlerce takipçisi olan hesaplara erişim engeli
Başkan Gökçe’den araç tanıtım töreninde sosyal belediyecilik vurgusu
Potanın Kocaeli’deki tanınmış ismi Sinan Us hayatını kaybetti
Fon vurgununda turpun büyüğü geliyor!
Nazmi Ertuğral’dan nokta atışı siyasi tespit!
Dilovası’nda Afet Koordinasyon Merkezi ve Halk Kütüphanesi açılıyor
Bavyeralı firma temsilcisi ile GTO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri
SEDAŞ yöneticileri muhtarları dinliyor, ama bildiklerini okuyorlar!
Kandıralı öğrencilere de15 bin TL’lik destek verilecek
Başkan Büyükakın din görevlileri ile bir araya geldi
Başkan Gökçe’den iki eğitim kurumuna ziyaret
Kocaeli vekilinden Bakan Kurum’a Safiport soruları!
Dilovası’nda sürücülere ve vatandaşlara uyarı
Saygınlar Kulübü üyelerine kitap hediye edildi
Tweet attı diye evine polis gönderdiler
Kaynaklar patronlara akıyor
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Filistinli çocuklar için çizdi
Kitap Fuarı’nda 46 yıl önce çekilmiş fotoğrafını gördü
İzmit’te üniversitelilere ücretsiz akşam yemeği desteğine devam
Vurgunun TBMM'de araştırılmasına yanaşmıyorlar!
O ilçedeki cadde 17 milyon TL harcanarak yenilendi
AKP'den ihraç edildi
Ercan Yamen’in kardeşi ile kardeşinin eşi kaza kurbanı oldu
Büyükşehir’den 91 bin dekar alanlık yem bitkisi desteği
İzmit’te Sokak Hayvanları Barınma Merkezi‘nde son aşamaya gelindi
Dilovası’nda MHP’liler Bahçeli’nin sözlerini tekrarladı
Gölcük Belediyesi’nden okul bahçesine 4 derslikli prefabrik yapı
Anayasa Mahkemesi'nden emeklileri ilgilendiren karar!
