Tayyip Erdoğan ilk neşteri teşkilatlara vuracak
Siyaset, 15 Aralık 2019 05:02Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın, teşkilatların liyakatsız bir şekilde eş-dost, akraba ile doldurulmasına tepki gösterdiği ve geniş çaplı bir neşterin vurulacağı öğrenildi.
Partide başlayan yaprak dökülmesi, anket sonuçlarının her geçen gün daha kötüye gitmesi Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı acil eylem planına yönlendirdi.Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre dağılmanın önüne geçmek isteyen Erdoğan, parti içerisinde de liyakatın ihmal edildiği gerekçesiyle teşkilatlara neşter vurma kararı aldı.
Parti kurmayları da Erdoğan'a katılarak, teşkilatta liyakate bağlı siyasi kariyer yolu açılarak kötü gidişin tersine çevrilebileceği görüşünü dile getiriyor.Siyasette referansların, bazı ilişkilerin etkilerinin yadsınamayacağını ama bunun dışında AK Parti’de siyaset yapmak isteyenlerin, hiçbir ilişki ve referans olmadan hedeflerine en az yüzde 50 oranında ulaşabileceği bir sistemin kurulması gerektiği belirtiliyor.
Parti kurmayları da Erdoğan'a katılarak, teşkilatta liyakate bağlı siyasi kariyer yolu açılarak kötü gidişin tersine çevrilebileceği görüşünü dile getiriyor.Siyasette referansların, bazı ilişkilerin etkilerinin yadsınamayacağını ama bunun dışında AK Parti’de siyaset yapmak isteyenlerin, hiçbir ilişki ve referans olmadan hedeflerine en az yüzde 50 oranında ulaşabileceği bir sistemin kurulması gerektiği belirtiliyor.
Çok açık şekilde, “Teşkilat mensupları bu duyguyu kaybederse biteriz” yorumları yapılıyor. Kongre döneminde en fazla 6 ay-1 yıl içinde beklenen değişim sağlanamadığında ise, “İşte o zaman toparlamakta zorlanırız. Bu durumda sadece yeni partilerin değil, AK Parti’nin karşısındaki tüm siyasi grupların şansı artar” yorumu yapılıyor.
Siyaset, 15 Aralık 2019 05:02
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
