Tayyip Erdoğan’ın Atatürk’le sorunları var
Siyaset, 10 Aralık 2019 09:48İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmasında Erdoğan’ın geçmiş dönemde söylediği ‘Türkiye Cumhuriyeti 1923 yılından bu yana sürekli geriliş içerisindedir. Türkiye’nin yetmiş yıllık tarihi boşa harcanmış zamandır’ sözlerini eleştirdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), 12 gün boyunca sürecek olan 2020 bütçe görüşmeleri devam ediyor. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmasında Erdoğan’ın geçmiş dönemde söylediği ‘Türkiye Cumhuriyeti 1923 yılından bu yana sürekli geriliş içerisindedir. Türkiye’nin yetmiş yıllık tarihi boşa harcanmış zamandır’ sözlerini “Ne yazık ki AKP’nin ve onun liderinin, gerek kurucu önderimizle kurucu dönemin o dönemde kurduğu ve yürüttüğü politikalarla sorunları var görünüyor” diyerek eleştirdi."ATATÜRK DÖNEMİNİ ÇÖMEZ DEVLET OLARAK TANIMLIYOR"
Andican, Atatürk dönemini çömez devlet olarak tanımlayan Erdoğan’ı eleştirerek “Erdoğan, Kurtuluş Savaşı’nın yıkıntıları üzerinde dışarıdan tek bir kuruş almadan ve bugün AKP’nin sattığı kurumları ve kuruluşları yaratan, Osmanlı’nın tüm borçlarını ödeyen, 1929 dünya krizine rağmen yüzde 8.5 büyüme hızını yakalayan Atatürk dönemini çömez devlet olarak tanımlıyor” ifadelerini kullandı.Ahat Andican’ın konuşması şöyle:“Türk Dil Kurumu (TDK), Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmanlı’nın küllerinden doğduğu şu anda vatandaşı olarak yaşadığımız cumhuriyeti yaratırken kullandığı kurduğu en önemli kuruluş bana göre. Ne yazık ki AKP’nin ve onun liderinin, gerek kurucu önderimizle kurucu dönemin o dönemde kurduğu ve yürüttüğü politikalarla sorunları var görünüyor.
Nedeni biliyorum ama bu kürsüden söylemek zor. Daha iktidara gelmeden önce ikinci cumhuriyet tartışmaları sırasında Sayın Erdoğan diyor ki: “Türkiye Cumhuriyeti 1923 yılından bu yana sürekli geriliş içerisindedir. Türkiye’nin yetmiş yıllık tarihi boşa harcanmış zamandır.’ Erdoğan, iktidara geldikten on sene sonra ise başka bir konuşmasında, karşınızda ‘Osmanlı’nın ne hasta adamı ne de Cumhuriyetin çömez devleti, ne de 1970’lerin 1990’ların güçsüz ülkesi var. Artık karşınızda 2023’ün hedeflerine kitlenmiş bir millet var’ diyor. Bu noktada Sayın Erdoğan, Kurtuluş Savaşı’nın yıkıntıları üzerinde dışarıdan tek bir kuruş almadan almadan ve bugün AKP’nin sattığı kurumları ve kuruluşları yaratan, Osmanlı’nın tüm borçlarını ödeyen, 1929 dünya krizine rağmen yüzde 8.5 büyüme hızını yakalayan Atatürk dönemini çömez devlet olarak tanımlıyor”
Siyaset, 10 Aralık 2019 09:48
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
