Son anket sonuçları açıklandı!
Gündem, 10 Aralık 2019 04:12MetroPOLL Araştırma Merkezi'nin açıkladığı son anket sonuçlarına göre, toplumun yüzde 52.4'ü düşüncelerini rahatça ifade edemiyor.
Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ile MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi, İnsan Hakları Algısı Araştırması gerçekleştirdi.Yapılan anketin sonucunda dikkat çeken veriler ortaya çıktı.Cumhuriyet’ten Mustafa Erdemol’un haberine göre, anket Türkiye genelinde 28 ilde 2 bin 651 kişi ile yüz yüze yapılan görüşmelerle gerçekleştirildi.Ankete göre toplumun yüzde 82,1’i temel hak ve özgürlüklerin ihlal edildiğini düşünüyor.
YÜZDE 43.4 SOSYAL MEDYADA DÜŞÜNCESİNİ RAHATÇA İFADE EDEMİYOR
Türkiye’de temel insan haklarının yasalar tarafından güvence altına alındığını söyleyenlerin oranının yüzde 53,3 olarak belirtildiği ankete göre, kişilerin yüzde 43,8’i diğer insanların arasında, yüzde 43,4’ü ise sosyal medyada düşüncelerini rahatça ifade edemiyor.“Türkiye’de insanlar düşüncelerini özgürce ifade edebiliyorlar mı” sorusuna “hayır” yanıtı verenlerin oranının yüzde 52,4’e yükseldiği, “İnsanların düşüncelerini özgürce ifade edebildiğini” söyleyen kişilerin oranının ise yüzde 37,7’ye gerilediği de belirlendi.
GELECEĞE KÖTÜMSER BAKANLARIN ORANI YÜZDE 41.7
Türkiye’de insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda geleceğe iyimser baktığını söyleyenlerin oranının yüzde 45,2; kötümser bakanların ise yüzde 41,7 olarak belirlendiği ankete katılanların çoğunluğu kadınların kimseye sormadan çalışma hakkı olduğunu söyledi.Katılımcıların yüzde 43’ü “Kadınlar da erkekler gibi çalışma hakkına sahiptir” cümlesi için “kesinlikle katılıyorum” şeklinde yanıt verirken, yüzde 39,5’i “katılıyorum” dedi. Bu ifadeye kesinlikle katılmadığını belirtenlerin oranı ise yüzde 4,4’te kaldı.
Gündem, 10 Aralık 2019 04:12
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Herkes memleketinde yaşasa Kocaeli nüfusu ne kadar olurdu?
3. Kapanca Festivali böyle başladı
Dilovası Belediyesi’nin yeni hizmet binasında sona yaklaşılıyor
Geleceğin kadın girişimcileri Gebze’de ödüllendirildi
Kocaeli Bilnet Okulları’nda mezuniyet coşkusu
Kocaeli’ndeki toplu taşımada yeni hatlar yolda
Tarihçi Volkan Şenel Körfez Meclisi’nde konuştu
Çayırova’daki bu konserde 80’ler rüzgarı esti!
Körfez Hodri Meydan 1989 taraftarlarının artık bir derneği var!
Kocaeli’de mavi bayraklı plajlar tüm kriterlere uygun
Sahillerde yoğun kontrol
2 milyonluk KOSGEB desteği balon çıktı!
İzmit’te 28 Haziran Futbol Şenliği heyecanı başladı
Kenan Sofuoğlu’ndan Başiskele’deki o merkeze tam not
Ormanya’da açık havada sinema
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektörü 2’inci kez KOTO’da toplandı
SEDAŞ’tan dolandırılmayın uyarısı
Kafe ve restoranlarda yeni dönem başlıyor
Derince’nin mahallelerinde şenlik var!
Gebze’deki çöken binanın bilirkişi raporuna ne oldu?
Dilovası'nda başkan yardımcısı gözaltına alındı
Emekli polislere yeni sosyal yaşam alanı için ilk adım atıldı
Kocaeli'de trafik cezaları ve radar uygulamaları vatandaşı mağdur ediyor
İzmit’te esnaf ve vatandaşı buluşturan Alışveriş Festivali başladı
Emekli ve asgari ücretliler için ara zam çağrısı
Ümit Özdağ'a Şeyh Said cezası!
TEM Otoyolu Muallimköy Kavşağı 35 gün kapalı kalacak
Muhalefetin çamur güreşine bizi çekmesine izin vermiyoruz!
Bu mu adalet?
Dilovası’nda o park ve mesire alanı yenileniyor
Çayırova Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda çalışmalara devam
Büyükakın: Sosyal yaşamın kalbi bu merkezde atacak
Güngör çiftine Güle güle oturun dediler!
Derince Harikalar Sahili’nde harika konser!
Körfez zabıtasından güvenli ulaşım denetimi
İzmit’ten Büyükada’ya vapur gezisi
5 bin haneye yetecek elektriği kaçak olarak kullandılar!
Hindistan-AB Serbest Ticaret Anlaşması rekabet gücümüzü zorlayabilir
Başiskele’deki dünya rekoru kırılan projede 9 köprünün montaj işi tamam
