Enflasyonda hayaller yüzde 15, gerçekler yüzde 22
Siyaset, 05 Aralık 2019 10:28CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, enerjide ve gıdada ardı ardına gelen zamlara karşın Kasım ayı enflasyon oranının %15,87 olarak açıklanmasını eleştirdi. Açıklanan rakamlar maalesef vatandaşın gerçekliğini yansıtmıyor dedi.
Çalışan ve Emeklilerin Maaşları Gerçek Enflasyona Göre Düzenlenmeli
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kamu çalışanları ve emeklilerin maaş artışlarını TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını temel alarak gerçekleştirdiğini dile getiren Tarhan, “Maaş zam oranlarının enflasyon artışına bağlı, açıklanan bu enflasyon rakamları gerçek enflasyon ile uyumlu olmadığı zaman milyonlarca çalışan mağduriyet yaşıyor. Günlük hayattaki fiyat artışı oranında maaşları artmayan vatandaşlarımız enflasyon karşısında adeta eziliyor. Bugün asgari ücretli temel gıda ve barınma ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanıyor. Çalışan ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zamlar gerçek enflasyon oranına bakılarak düzenlenmeli” dedi.
Devlet Kendi Gelirlerine %22,58 zam yaptı
Devletin kendi aldığı maktu vergilere, resimlere, harçlara ve para cezalarına yüzde 22,58 oranında zam yaptığını kaydeden Tarhan “Devlet kendi gelirlerini de enflasyon karşısında korumak için zam yapıyor ama vatandaşa açıkladığı ile kendine baz aldığı rakamlar farklı.
Bakıyorsunuz son bir yılda elektriğe yüzde 32, doğalgaza yüzde 32, gıdaya yüzde 21, mal ve hizmetlerde yüzde 23 zam gelmiş. Üstelik bunlar TÜİK’in açıkladığı resmi rakamlar. Hepimiz biliyoruz ki gerçekte durum çok daha vahim, mutfaktaki yangın çok daha büyük. Pazara çıkıp baktığınızda zamlar, süt ürünlerinde yüzde 40, Sebze meyve yüzde 50’ye dayanmış durumda. O yüzden %15 oranı vatandaş için bir şey ifade etmiyor” dedi.
Siyaset, 05 Aralık 2019 10:28
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Başkan Büyükakın Mevlid Kandili’ni kutladı
Benzine dev zam
Dilovası faciası davasında yeni karar
Ahmet Davutoğlu siyasete noktayı koydu!
Özgür Özel, Tayyip Erdoğan'a bakın nasıl seslendi!
Çayırköy Göleti’nde çalışmalar sürüyor
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım Karslıların da kapısını çaldı
Sigara kullanımında dünya lideri olduk!
Koruma altındaki çocukların eserleri Symbol AVM’de görücüye çıktı
Unutulan şüpheli çantadan kopya düzeneği çıktı
Lütfü Obuz: Ne alkol ruhsatı? Bizim işimiz gücümüz İzmit
Büyükşehir’in bu uygulamasından haberdar olmayan var mı?
Antikkapı’dan piknik keyfine pratik dokunuş!
Suriye Hama Valisi Es-Seheyen’den KOTO’ya ziyaret
Gölcüklülerden yetkililere çığlık! Bu çileye son verin
Başkan Hürriyet'i cezaevinde ziyaret etti
İşsizlik fonu işverene akıyor
Sahillerde sıkı denetim
Kartepe’deki bu caddede yürünmüyor!
Erken seçimin ayak sesleri
Rakı keyfi koltuğundan etti!
Erdoğan CHP'li başkanı AKP'ye davet etti
Derince’yi 30 Ağustos coşkusu saracak!
Çayırova’da Atığın Sıfır Noktası, hediye kazandırmaya devam ediyor
GTO Başkanı Aslantaş: Bu faizlerle sanayicinin yatırım yapması mümkün gözükmüyor
Sucuklardan at ve eşek eti çıktı
Bu hafta da Cumhuriyet mahallesinde spor yaptılar!
Kocaeli sanayi kapasite anketi ve endeksi değerlendirmesi
Emekli ve memur maaş düzenlemesi için tarih verildi!
Sanatsal yetenekli vatandaşlar bu habere dikkat!
İkinci el otoda hareketlilik bekleniyor
Kademeli emeklilik çağrısı
İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu arasındaki protokol yenilendi
TÜVTÜRK sürücüleri uyardı
TEKNOFEST’e seferler denizden ve karadan kesintisiz sürüyor
Uyku sırasında ortaya çıkan bu belirtilere dikkat
KOTO’ya ziyaretçi akını!
Beceriksizlik abidesi! Metro inşaatı binanın temeline zarar vermiş
Başkan yine denize daldı! Bakın neden
