İzmit Belediyesi bugün Ata'yı anacak
Gündem, 19 Kasım 2019 02:12İzmit Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının İzmitlilerle buluştuğu gün olan 19 Kasım’da (bugün) Ata’yı anma programı düzenleyecek. Geri dönüşümde yok olacakken kurtarılan Atatürk Belgeselini tarihe kazandıran İzmit Belediyesi, bu önemli eseri İzmitlilerle paylaşacak ve na’şının İzmit Tren garından Ankara'ya uğurlanışının 81. yıl dönümünde Atatürk’ü anacak.
İzmit Belediyesi, 10 Kasım 1938 de aramızdan ayrılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının 19 Kasım 1938 de İstanbul Dolmabahçe Sarayından alınarak Ankara’ya nakli sırasında Yavuz Zırhlısı ile İzmit Tren garına getirilişi ve İzmit halkının son kez vedalaşması anısına “Ata’ya Veda Belgeseli” gösterimi gerçekleştirecek. Belgesel gösterimi 19 Kasım Salı(bugün)saat 18.00’da Mimarlar Odası Taş Bina’da yapılacak.
.gif)
.gif)
İZMİTLİ YÖNETMEN ANILARINI PAYLAŞACAK
İzmit Belediyesi tarafından tarihe kazandırılan “Ata’ya Veda Belgeseli” İzmitlilerle buluşacak. 1948 yılında İzmit’te doğan Türk yönetmen, senarist, yapımcı, oyuncu ve seslendirme sanatçısı ve “Ataya Veda Belgeseli” eserinin de sahibi Kunt Tulgar da katılacak. Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının ve cenaze töreninin başından sonuna kadar anlatıldığı belgesel gösterimi sonrası Kunt Tulgar İzmitlilerle anılarını paylaşacak.
GERİ DÖNÜŞÜMDEN BULUNAN ÖNEMLİ ESER
Söz konusu filmin makarası Kocaelispor’un eski başkanı, Hordi Meydanın eski Başkanı Cemal Derya tarafından geri dönüşümde tesadüfen bulunmuş olup, İzmit Belediyesine teslim edilmiştir. Teslim alınan film makarası İstanbul’da günümüz teknolojisine uygun hale getirilmiş ve ortaya acıkan eser, filmin yapımcısı Kunt Tulgar’a ulaşılmış ve uzun yıllar sonra gün yüzüne çıkması sağlanan film bu anlamlı günde İzmitlilerle buluşacak.
TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR
Bu organizasyonun kendileri için büyük anlam taşıdığınız belirten İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 81 yıl önce İzmit’ten uğurladık ve asla unutmadık. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Bu kıymetli günde tüm halkımızı Ata’ya Veda Belgeselini hep birlikte izlemeye davet ediyorum” diyerek tüm halkı bu özel programa davet etti.
Gündem, 19 Kasım 2019 02:12
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İşte en zengin iller! Kocaeli kaçıncı sırada?
Parti sayısı patladı!
Bu ne hal gençler!
Derince’de minik yüreklerin karne sevinci
Kocaeli’nde süt otu tohumu üreticilerin yüzünü güldürdü
Vali İlhami Aktaş, karne heyecanına ortak oldu
Hesabı kendi seçmenlerine verirler
Yavru tilki Ormanya’da doğaya dönüş gününü bekliyor
Bunaltıcı sıcaklar geliyor!
Çayırova’nın genç basketbolcularından gururlandıran başarı
Pazarlar olmasa vatandaş ucuz meyve sebze yiyemez
Elektrik, su ve doğalgaz faturaları tek ekranda!
Bakan Şimşek'e soruldu: Seçim ihtimali yüksek mi?
Kocaeli’nde plajları gitmeden önce gösteren teknoloji!
Dilovası’ndaki yangın faciasıyla ilgili 7 kişi tutuklandı
Herkes memleketinde yaşasa Kocaeli nüfusu ne kadar olurdu?
3. Kapanca Festivali böyle başladı
Dilovası Belediyesi’nin yeni hizmet binasında sona yaklaşılıyor
Geleceğin kadın girişimcileri Gebze’de ödüllendirildi
Kocaeli Bilnet Okulları’nda mezuniyet coşkusu
Kocaeli’ndeki toplu taşımada yeni hatlar yolda
Tarihçi Volkan Şenel Körfez Meclisi’nde konuştu
Çayırova’daki bu konserde 80’ler rüzgarı esti!
Körfez Hodri Meydan 1989 taraftarlarının artık bir derneği var!
Kocaeli’de mavi bayraklı plajlar tüm kriterlere uygun
Sahillerde yoğun kontrol
2 milyonluk KOSGEB desteği balon çıktı!
İzmit’te 28 Haziran Futbol Şenliği heyecanı başladı
Kenan Sofuoğlu’ndan Başiskele’deki o merkeze tam not
Ormanya’da açık havada sinema
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektörü 2’inci kez KOTO’da toplandı
SEDAŞ’tan dolandırılmayın uyarısı
Kafe ve restoranlarda yeni dönem başlıyor
Derince’nin mahallelerinde şenlik var!
Gebze’deki çöken binanın bilirkişi raporuna ne oldu?
Dilovası'nda başkan yardımcısı gözaltına alındı
Emekli polislere yeni sosyal yaşam alanı için ilk adım atıldı
Kocaeli'de trafik cezaları ve radar uygulamaları vatandaşı mağdur ediyor
İzmit’te esnaf ve vatandaşı buluşturan Alışveriş Festivali başladı
