Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu resmen kuruldu
Gündem, 12 Kasım 2019 05:03Uzun zamandır Gebze'nin önde gelen iş adamı Akalın Şirketler Topluluğu'nun Sahibi Genç Girişimci İş Adamı başkanlığında çalışmalarını sürdüren Yozgat Yöresine ait 7 dermek; bir araya gelerek Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu'nun kurulumunu sağladı.
Kuruluşunu resmen tamamlayan Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu bünyesinde bulunan 7 dernek ve 40 yönetim kurulu üyesi; ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gebze'de bulunan Fesa Busıness Hotel'de bir araya gelen federasyon üyelerinin ve dermek başkanlarının toplantısına; Kocaeli'nde vazife yapan daire müdürleri ve Tarım ve Köy İşleri eski Bakanı ve Eski Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar'da katıldı.
.gif)
'BİR ve BERABER OLACAĞIZ'
Dernekleri Federasyon Çatısı altında bir araya getiren Federasyonun Kurucu Başkanı Erol Akalın, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Akalın yaptığı açılış konuşmasında; " Yozgatlılar, Kocaeli genelinde çok önemli bir nüfusa sahip. Ancak, önemli bir birlik ve beraberlik sağlayamadıkları için bir 'güç' olamamışlardı. Bizde dernek başkanlarımızla bir araya geldik. Daha kurumsal ve daha işlevi geniş bir çatı altında hizmet vermek istedik. Bu yüzden 40 yönetim kurulu üyemizle Kocaeli Yozgatlılar Federasyonunu kurduk. Doğduğumuz yerlerden; doyduğumuz yerlere gelen Bozok Diyarının çilekeş ve vatansever insanlarıyız. Biz, hem doğduğumuz yere; hem doyduğumuz yer olan Kocaeli'ne hizmet etmek istiyoruz. Bu yüzden birlik ve beraberlik içinde; birimiz derdi; hepimizin derdi düşüncesiyle çalışacağız; elimizden gelen hizmetin en güzelini yapmak için gece-gündüz gayret göstereceğiz."dedi.
'İLKLERE İMZA ATACAĞIZ'
Kurmuş oldukları Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu ile önemli hizmetlere imza atmak istediklerini belirten Kurucu Başkan Akalın; " Sıradan bir oluşum olmak istemiyoruz. Önemli olan ve ilk olan hizmetlere imza atmak vazifemiz olacaktır.40 kurucu üyemizin tamamı ile birlik ve beraberlik içinde; gece-gündüz demeden çalışacağız. Biz biliyoruz ki üzerimizde büyük bir sorumluluk var. Bu sorumluluğu en güzel şekilde temsil etmeye biz hazırız. Bu yüzden bu oluşumu gerçekleştirdik. Biz duruşumuzla, yaşantımızla, hizmetlerimizle, mertliğimizle, vatan ve millet sevgimizle Yozgat'ı temsil edeceğiz. Konfederasyon bünyesinde bilgi bankası oluşturacağız. Burada gençlerimize ve ihtiyacı olan insanlara iş imkanı sağlayacağız. Folklor ekibi kurmayı planlıyoruz; bu sayede kültürümüzü yeni nesillere aktaracağız. Okuyan ve maddi durumu yerinde olmayan öğrencilerimize burs vermek yine bizim hedeflerimiz arasındadır. Eğitici ve bilgilendirici seminerler düzenleyerek; üyelerimizin ve hemşerilerimizin bilgilendirilmesini sağlayacağız. Kısaca birlik ve beraberlik içinde olacağız; çoğalacağız, güçleneceğiz ve 'bir' olacağız. Birlik olacağız. Daha çok temsil hakkına sahip olacağız. Ayrıca hemşerilerimiz arasında dayanışmayı sağlayarak; kalkınmasına ön ayak olacağız; mesleki alanlarda da bir birimizin destekçisi olacağız. Kültürümüzü en güzel şekilde temsil ederek; yeni neslimize Yozgat kültürünü öğretmiş olacağız."dedi.
KAYALAR; ' SİYASET YAPMAYALIM; DESTEK OLALIM'
Yozgat Eski Milletvekillerinden ve Tarım ve Köy İşleri eski Bakanı Lütfullah Kayalar'da yaptığı konuşmada; birlik ve beraberliğin önemine değindi. Kayalar, " Kurulmuş bulunan Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu'nun önemli hizmetlere imza atacağını inanıyorum. Birliğin ve başarının oluşması için bu yapılar çok önemlidir. Birlik ve beraberlik içinde hareket edildiği taktirde yapılmayacak hiç bir şey yoktur. Bu gün Yozgatlılar, devletin çok önemli temsil yerlerinde vazifeler almaktadır. Bu biz Yozgatlılar için çok önemlidir. Tavsiyem şudur ki; derneğin içine asla siyaseti sokmayalım ama siyaset yapanlara da destek verelim. Bu bir dernek ve sivil toplum için olmaz ise olmaz kuraldır. Unutmayalım ki; bir olduğumuz takdirde; beraber hareket ettiğimiz taktirde; güç birliği oluşturduğumuz sürece; üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir şey yoktur. "dedi.
Gündem, 12 Kasım 2019 05:03
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
TBB seçimini YENİ Parti adayı kazandı
Yerli ve millî söylemi, borsa vurgunlarının üzerini örtme kalkanı olamaz!
Zeytinoğlu: Gelirlerdeki artışın harcamaların gerisinde kalması bütçe açığını artırıyor
Başiskele’de eski muhtar Gedikli sel sularına kapılarak hayatını kaybetti
Gebze Ticaret Odası üyeleri yabancı firma yöneticileri ile bir araya getirildi
Cadde üzerinde kasis var, uyarı tabelası yok!
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım otizm sınıfına sponsor oldu
Kocaeli’de pazartesi gününe kadar okul yok!
Erdoğan kimsenin gözünün yaşına bakmayacak!
Gölcük’te yeni Kültür Merkezi için o tarihte ihale yapılacak
Çayırova’da da ekipler yağmur mesaisinde
284 eski vekilden Halk TV çağrısı
Kandıra’da Kapalı Pazara el atıldı
Kocaeli’de yağmur, sel ve su baskını alarmı
Sel ve su baskınlarının önüne geçmek için gayret ediyorlar
Kocaeli’de kriz merkezi kuruldu
Down Kafe’de Glutensiz Mutfak Atölyesi gerçekleştirildi
Başkan Özlü’den evleri alev alan aileye ziyaret
Şirket sahiplerine kritik uyarı!
Her noktada çalışma var
Kredi kartında taksit sürelerine sınırlama
Araç sahipleri dikkat! Acil haller dışında trafiğe çıkmayın
MHP’de şoke eden ölüm!
Kocaeli’de de okullar tatil edildi
Kocaeli Valiliği’nden dikkatli olalım uyarısı!
Bu kadarı da olmaz! Kira desteğini kestiler
Körfezli iş insanlarından Büyükakın’a TBB desteği
Çayırova’da kış spor okulları için kayıtlar başladı
Büyükakın'ın aday olduğu TBB seçiminde CHP kimi destekleyecek?
Derince’de öğrencinin seçim vaadi gerçek oldu!
AKP’li Dokuzlar’dan Rumeli Balkan Dernekleri yöneticilerine sürpriz!
Körfez'de Ralli heyecanı! 42 otomobil ve 84 sporcu katılacak
Diliskelesi’nin çehresi değişiyor
Ömer Uçar Dost Parti’nin Kocaeli İl Başkanı mı olacak?
Usta sanatçı Alpay hayatını kaybetti
Körfezli kadınlar kendi mumlarını hazırladı
Çayırova’da pilates kursları kadınları bekliyor
Darıca’da MHP’liler afet farkındalık seminerinde yerlerini aldılar
Umuttepe’de yürüyen merdivenler duracak!
