Sağlık-Sen'den promosyon zaferi
Gündem, 06 Kasım 2019 09:52Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı kurumlar için personel aylık maaş ve ücret ödeme banka promosyon protokolü ihalesi gerçekleştirildi.
İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan ihaleye yedi banka katıldı.12 bin sağlık çalışanının sonucunu merakla beklediği, kapalı teklif usulü ile başlayan ihale açık arttırma ile devam etti. 1.200 TL teklif ile başlayan ihalede Ziraat Bankasının 4.200 TL teklifi karşısında diğer bankalar ihaleden çekildi.
Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, verilen miktarın yeterli olmadığını, sağlık çalışanları adına bunu kabul edemeyeceklerini söyleyerek teklifin artırılmasını istedi. Sağlık Sen Sendikası, ihale komisyonu ve İl Sağlık Müdürlüğünün yoğun çabaları neticesinde Ziraat Bankasının teklifini 5 (beş) yıllığına 6300 TL olarak revize etmesi üzerine banka ile maaş promosyon sözleşmesi imzalandı.
Promosyon sözleşmesinden İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri, Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan hekim, ebe ve hemşireler, birinci basamak sağlık tesisleri, 112 Ambulans Başhekimliği, Kamu Hastaneleri, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde çalışan 2443 tanesi sürekli işçi olmak üzere toplamda 12.793 sağlık personeli faydalanacak.
Daha önceki ihalelerin farklı kurumlarda farklı tarihlerde yapılmış olmasına bağlı bitiş tarihleri de farklılık gösterdiğinden maaş promosyonları; hastane ve ADSM çalışanlarına Ocak 2020’de, İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı birimlerinde çalışan sürekli işçilere Temmuz 2020’de, İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı 1. basamak sağlık kurumları çalışanlarına Ocak 2021’de dağıtılacak.
Promosyon sürecini değerlendiren Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım; “Sağlık çalışanlarımıza tek seferde 6.300 TL gibi yüksek bir promosyon ödemesini kazandırmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Çalışanlarımız için ne yapsak azdır. Yaklaşık iki aydır üzerinde emek verdiğimiz promosyon çalışmalarımız, çalışanlarımızın lehine mutlu bir son ile neticelendi. Gece gündüz demeden 7/24 halkımıza hizmet eden fedakar sağlık personelimiz için elde edilen bu sonuç hepimizi memnun etmiştir.
Sağlık Çalışanlarımız adına katıldığımız maaş promosyon çalışmaları sürecinde; konuyla çok yakından ilgilenen Kocaeli Sağlık İl Müdürü Sayın Op. Dr. Şenol Ergüney'e, komisyon üyelerine, bize her zaman destek olan değerli üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Sağlık-Sen sendikası olarak personelimizin hakkını her platformda aramaya ve savunmaya devam ediyoruz. Onların hep yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Tüm sağlık çalışanlarımıza Hayırlı Uğurlu Olsun.” dedi.
Gündem, 06 Kasım 2019 09:52
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
