İSU Genel Müdürü Sağlık'tan tasarruf vurgusu
Gündem, 01 Kasım 2019 22:42İSU Genel Müdürü Ali Sağlık Dünya Tasarruf Günü'nde tasarrufa dikkat çekti.
31 Ekim Dünya Tasarruf Günü. Bu önemli günde suyun daha dikkatli ve kontrollü kullanımı için tasarruf etmek büyük önem arzetmektedir. Neden tasarruf ? Su, hayatımızın en önemli yaşam kaynağıdır. Varlığı ile dünyamız canlanır yokluğu ile de hayat sona erer. Maalesef dünyamız hızlı ve çarpık sanayileşme, orman yangınları ve yoğun ağaç kesimleri ile birlikte meydana gelen küresel ısınma sonucu iklim değişikliği ile karşı karşıyadır. Bunun sonucunda yağışlar azaldığı gibi ülkelerde ani ve etkili yağışlar yaşanmaktadır. Buzullarda meydana gelen erime nedeniyle denizlerin seviyesi yükselmekte, sahiller ve yerleşim alanları da sular altında kalma tehlikesi yaşamaktadır.
Bütün bu değişikliklerin sonucu olarak her geçen gün tatlı su kaynakları da ciddi oranda azalmaktadır. Ülkemiz genelinde olduğu gibi şehrimiz de küresel ısınmanın olumsuz sonuçlarını yaşamaktadır. Kurum olarak altyapı yatırımlarımızı yenileyerek ve teknolojik yeniliklerden yararlanarak suyun kontrollü olarak kullanımını sağladık ve önemli oranda su kayıp kaçakların önüne geçtik.
Atıksuları yeniden değerlendirerek tatlı su kaynakları üzerindeki baskıyı azalttık. Yeni baraj ve göletler inşa ederek işletmeye aldık. Kaynak sularını kontrol altına alarak şebekeye bağladık. İhtiyaç halinde yeraltı suyundan yararlanmak için yeni kuyular açtık. Bunun yanında bölgesel illere hizmet verecek Sakarya Ballıkayalar barajı inşası devam ediyor. Bütün bunların sonucunda şehrimizin önümüzdeki on yıllarda su sıkıntısı yaşamaması için her türlü önlemi aldık ve almaya da devam ediyoruz.
Kurum olarak bizler şehrimize ve insanımıza daha iyi hizmet için yoğun bir şekilde çalışırken, hemşerilerimizin de, dünya kalitesinde kendilerine sunduğumuz suyu daha dikkatli kullanmaları gerekmektedir. Evinizde, işyerinizde, yerleşim alanlarında, açık alanlarda suyun değerini bilerek kullanalım. Hayatımızın her anında suya önem verelim, koruyalım ve tasarruflu kullanalım.
Kısacası sahip olduğumuz kaynakların değerini bilelim, daha iyi bir gelecek için tasarruf edelim! Bu vesile ile Dünya Tasarruf Günü Kutlu olsun. Tasarruf rahmettir, berekettir. Kocaeli’nde su musluktan içilir ilkesi ile su gibi aziz olmanız dileklerimle.
Gündem, 01 Kasım 2019 22:42
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
