Gebze metrosu ile ilgili bir çok usulsüzlükler...
Siyaset, 31 Ekim 2019 03:17Yapımı yılan hikayesine dönen, çalışmaya başlamadan durak tabelalarının dikilmesiyle Dünya’da bir ilk olan Gebze Metrosu’nda soru işaretleri devam ediyor. Konuyu yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyan Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Gebze Metrosu, sorun yumağı haline geldi, düğmeyi baştan yanlış ilikleyenler şimdi işin içinden çıkamıyor” dedi.
BAKANALIĞA DEVREDİLDİ AMA DEVRİN ŞEKLİ VE İÇERİĞİ BELLİ DEĞİL
Tahsin Tarhan, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Metrosu’nun yapımı için Ulaştırma Bakanlığına talebini iletti ve Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile bu talep onaylandı. Ancak, “Gebze Metrosu’nu Bakanlık yapacak, Büyükşehir Belediyesi buraya harcayacağı paradan tasarruf edecek” söylemleri gerçeği yansıtmıyor. Konu Kocaeli Kamuoyunda tartışılmaya başladığı zaman Ulaştırma Bakanının yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermiştik. Sayın Bakandan gelen cevap Kocaeli’de yetkililerin açıkladığı gibi değil.
5 MİLYAR TL MALİYETTEN KURTULDUK SÖYLEMİ YANLIŞ.
Tahsin Tarhan, “Sayın Bakan Gebze Metrosu’nun yapımı ile ilgili aynen şöyle diyor “Bakanlığımız ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanacak protokol ile devrin şekli ve içeriği (yapım, araç alım, müşavirlik, kamulaştırma gibi işlerin hangi tarafça yapılacağı, mevcut sözleşme veya yeniden ihale şeklinde yapılıp yapılmayacağı” belirlenecektir.
Yani top Bakanlıkta Gebze Metrosu’nu Bakanlık yapacak diye bir şey yok. Henüz protokol imzalanmamış. Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gerekenler belirlenmemiştir. Burada Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken yüksek maliyetli işler olabilir” dedi.
ADLİYE DURAĞININ İSTİMLAK EDİLEMEDİĞİ DOĞRU MU
Tahsin Tarhan, “İlk aşamasından bugüne kadar bir çok sorun yaşanan Gebze Metrosunda asıl çileyi vatandaş çekiyor. Kentin tam ortası şantiye alanına çevrildi. Bununla birlikte bu çalışmaların ne zaman biteceği ile ilgili kesin bir bilgi de yok.
Kamuoyunda Gebze Metrosu ile ilgili birçok usulsüzlük duyuyoruz. Bunlardan bir tanesi de Adliye Durağının olduğu yerde gerekli ücret yatırılmadığı için istimlak işleminin yapılamadığı konuşuluyor. Bu iddia doğru ise çok vahim bir durum söz konusudur.” dedi.
Siyaset, 31 Ekim 2019 03:17
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
