Körfez’den Van’a gönül köprüsü
Gündem, 26 Ekim 2019 03:35Kocaeli'den Van'a uzanan Lezzet Köprüsü programı kapsamında Van’a giden ve düzenlenen panelde konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Lezzet Köprüsü ile gönül köprüleri kuruyoruz” ifadelerini kullandı.
Körfez Belediyesi’nin dışında Kocaeli Üniversitesi, Körfez Ticaret Odası ve Körfez Kent Konseyi’nin de paydaşları arasında yer aldığı Kocaeli'den Van'a uzanan Lezzet Köprüsü programı kapsamında, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve eşi Hatice Söğüt, Başkan Yardımcısı Osman Yurt, Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, belediye meclis üyeleri, Kocaeli Ticaret Odası yetkilileri, kadın girişimciler, Körfez Vanlılar Derneği Başkanı Abdurrahman Kurulu ve Körfez Van Çaldıran Dernek Başkanı Metin Anik Van’a gitti.
.gif)
.gif)
HEYETE SICAK KARŞILAMA
Van’da sıcak bir karşılama sonrasında heyet ilk olarak Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Karşılıklı görüş alışverişinin bulunulduğu ve Van’daki sanayi ve ticaretin konuşulduğu ziyaret sonrasında ‘Kadın ve Girişimciliği’ konulu panel düzenlendi. Van Ticaret Odası Başkan Vekili Fevzi Çeliktaş’ın konuşmasının ardından Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın da selamlama konuşması gerçekleştirdi.
ZERAFETİN BAŞKENTİNDEYİZ
"Kadın güçlü olursa; neslimiz güçlü olur, ülkemiz güçlü olur" diyen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de Van’a ve Vanlıların sıcakkanlılığına teşekkür ederek konuşmasına başladı. Başkan Söğüt, “Sanayinin Başkenti olarak da adlandırılan ve bir çok Vanlı hemşehrimizin yaşadığı Körfez’den ‘Zerafetin Başkenti’ Van’a selamlar getirdik. Öncelikle bunları iletmek istedim” dedi.
ORTAK KADERİ PAYLAŞTIK
“Hem Kocaeli hem Van olarak ortak kaderi yaşamış şehirleriz” diyen Başkan Şener Söğüt, “Depremleri yaşadığımız zaman dilimi arasında 10 yıl var. Tabi bizim memleketimizin her köşesi ayrı bir güzelliği var, ayrı bir tarihi zenginliğe sahip. Bunlardan bir tanesi de Van. Belediye olarak da ilk programımızı Van’a yapalım istedik. İlçe olarak düzenlemiş olduğumuz ilk programımız da burası olduk. Lezzet Köprüsünü, dostluk Köprüsü’ne dönüştürüyoruz” dedi.
GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURUYORUZ
Sizleri de Körfez’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyarım. Bunlar özellikle kentler arasındaki birlik ve beraberliği sağlamlaştıracak, dostluk köprüleri kuracak önemsediğimiz kültürel programlar. Bunları devam ettireceğiz. Vanlı kardeşlerimizin ne kadar misafirperver olduklarını ancak buraya gelerek görebilirdik. Geldiğimiz dakikadan buraya kadar, çok güzel bir şekilde ağırlandık” dedi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ZİYARET
Panel sonrasında bir de sergi açılışı gerçekleştirildi. Başkan Şener Söğüt sergi sonrasında Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, Beleidye Başkan Yardımcısı Osman Yurt ve Özel Kalem Müdürü Zekeriya Çetin ile birlikte Van Valisi aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini de yürüten Mehmet Emin Bilmez’i ziyaret etti. Sıcak ve samimi sohbette Van konuşuldu.
Gündem, 26 Ekim 2019 03:35
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İşte en zengin iller! Kocaeli kaçıncı sırada?
Parti sayısı patladı!
Bu ne hal gençler!
Derince’de minik yüreklerin karne sevinci
Kocaeli’nde süt otu tohumu üreticilerin yüzünü güldürdü
Vali İlhami Aktaş, karne heyecanına ortak oldu
Hesabı kendi seçmenlerine verirler
Yavru tilki Ormanya’da doğaya dönüş gününü bekliyor
Bunaltıcı sıcaklar geliyor!
Çayırova’nın genç basketbolcularından gururlandıran başarı
Pazarlar olmasa vatandaş ucuz meyve sebze yiyemez
Elektrik, su ve doğalgaz faturaları tek ekranda!
Bakan Şimşek'e soruldu: Seçim ihtimali yüksek mi?
Kocaeli’nde plajları gitmeden önce gösteren teknoloji!
Dilovası’ndaki yangın faciasıyla ilgili 7 kişi tutuklandı
Herkes memleketinde yaşasa Kocaeli nüfusu ne kadar olurdu?
3. Kapanca Festivali böyle başladı
Dilovası Belediyesi’nin yeni hizmet binasında sona yaklaşılıyor
Geleceğin kadın girişimcileri Gebze’de ödüllendirildi
Kocaeli Bilnet Okulları’nda mezuniyet coşkusu
Kocaeli’ndeki toplu taşımada yeni hatlar yolda
Tarihçi Volkan Şenel Körfez Meclisi’nde konuştu
Çayırova’daki bu konserde 80’ler rüzgarı esti!
Körfez Hodri Meydan 1989 taraftarlarının artık bir derneği var!
Kocaeli’de mavi bayraklı plajlar tüm kriterlere uygun
Sahillerde yoğun kontrol
2 milyonluk KOSGEB desteği balon çıktı!
İzmit’te 28 Haziran Futbol Şenliği heyecanı başladı
Kenan Sofuoğlu’ndan Başiskele’deki o merkeze tam not
Ormanya’da açık havada sinema
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektörü 2’inci kez KOTO’da toplandı
SEDAŞ’tan dolandırılmayın uyarısı
Kafe ve restoranlarda yeni dönem başlıyor
Derince’nin mahallelerinde şenlik var!
Gebze’deki çöken binanın bilirkişi raporuna ne oldu?
Dilovası'nda başkan yardımcısı gözaltına alındı
Emekli polislere yeni sosyal yaşam alanı için ilk adım atıldı
Kocaeli'de trafik cezaları ve radar uygulamaları vatandaşı mağdur ediyor
İzmit’te esnaf ve vatandaşı buluşturan Alışveriş Festivali başladı
