AKP'li belediyeden Davutoğlu'na şok
Siyaset, 22 Ekim 2019 10:30Ahmet Davutoğlu'nun kasım ayında tabelasını asmaya hazırlandığı yeni partisi için İstanbul Bahçelievler’de kiraladığı ofis katındaki tadilat ve mimari tasarım çalışmaları, AKP’li Bahçelievler Belediyesi tarafından izinsiz olduğu gerekçesiyle mühürlendi. Davutoğlu ekibinin bu binadan vazgeçtiği İstanbul'da yeni ofis arayışına girdiği öğrenildi. CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman “Burası mühürlendiyse Bahçelievler’de mühürlenmeyen bina kalmaz. Kamu gücünü kullanarak bir partinin merkezi için kiralanmış bir ofisi mühürlemek demokrasiyi engellemektir” diye tepki gösterdi.
AKP’den istifa ederek yeni parti hazırlıklarına başlayan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'daki çalışmalar için Bahçelievler'de E-5 üzerindeki Kadir Has AVM'nin bulunduğu binada bir ofis katı kiralamak üzere masaya oturdu. Yeni kurulacak partinin İstanbul il başkanlığı olması planlanan ofisin bulunduğu bina daha önce Kadir Has Üniversitesi tarafından kullanılıyordu.
1700 metrekarelik alana sahip olan ofis, partinin önemli merkezlerinden biri olacaktı. Partinin adının belirlenmesinin ardından Kasım ayında tabela asılması planlanan binada geçtiğimiz günlerde ilginç bir olay yaşandı. Binada mal sahibi tarafından başlatılan 4 katta süren tadilat ve mimari tasarım çalışmaları izinsiz olduğu gerekçesi ile 15 Ekim tarihinde AKP'li Bahçelievler Belediyesi tarafından durduruldu.
Tadilat yapılan 4 kattan birinde de Davutoğlu'nun yeni partisinin İstanbul'daki ofisi bulunuyordu. AVM ve iş merkezi olarak faaliyette olan binanın imar barışından da yararlandığı yasal olarak hiçbir engelinin bulunmadığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre yeni partinin İstanbul İl Başkanlığı olarak kullanılmak üzere belirlenen alternatifler arasında en güçlü aday olan binadan, yaşanan bu gelişme üzerine vazgeçildi. Mal sahibine zarar vermemek için kira anlaşmasının iptal edildiği ve yeni ofis arayışına başlandığı öğrenildi.
“DEMOKRASİYE ENGEL”
CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, yıllardır var olan binaya bugüne kadar hiçbir müdahale yapılmazken, bir katının Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı parti için kiralanmasının ardından AKP'li Bahçelievler Belediyesi tarafından mühürlenmesine tepki gösterdi. Ataman, “Bu bina mühürlendiyse Bahçelievler'de mühürlenmeyen bina kalmaz” dedi. Mühürlemenin tamamen kasıtlı bir işlem olduğuna dikkat çeken Ataman “Acaba kimler Bahçelievler Belediye Başkanı'na baskı kurdu? Kamu gücünü kullanarak bir partinin merkezi için kiralanmış bin binayı mühürlemek demokrasiyi engellemektir” diye tepki gösterdi.
“ENGEL OLANLAR YOL ARKADAŞLARI…”
Ataman şöyle devam etti: “Bu yöntemi daha önce CHP ve İYİ Parti'ye karşı da kullandılar. Salonları vermediler, önceden kiraladığımız yerlerin anlaşmalarını iptal ettiler. Sonra da çıkıp demokrasi havarisi kesildiler. Türkiye Cumhuriyeti'ne başbakanlık yapmış Ahmet Davutoğlu İstanbul'da partisi için kiralık yer bulamıyor. Adımını attığı yerde, engellemeyle karşılaşıyor. Engel olanlar da yol arkadaşları. Kaldı ki Sütlüce'deki AKP İstanbul İl Başkanlığı binası, ‘İstanbul'a ihanet eden adamın' arsasına, Karaağaç Bektaşi Dergâhı'nın mezarlığının üzerine yapılmıştı. Bazı mezarlar gizlice taşınmıştı. Demokrasi adına çok kötü bir örnek. Kızdığında maliyeci gönder, olmadı belediye zabıtalarını gönder… Bu mu gelinen nokta?”
Siyaset, 22 Ekim 2019 10:30
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
