Yürüyüş Yolu’nda çınarların gölgesi hiç eksilmeyecek
Gündem, 21 Ekim 2019 15:41İzmit Yürüyüş Yolu’nda mekanik direnci düşük ve içerisinde büyük oranda çürüğü olması nedeni ile kesilen çınar ağacının yerine Başkan Büyükakın’ın katılımıyla Çınar fidanı dikildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi iş birliğinde İzmit Yürüyüş Yolu’nda bulunan asırlık çınarların röntgenleri çekilmişti. Röntgen çekimlerinin sonucunda Fevziye Camii önünde bulunan 10 tescil numaralı Çınar ağacının tedavi edilemeyecek derece çürük olduğu tespit edilerek kesilmişti. Yürüyüş Yolunun gelecek nesiller yeşil olarak bırakılabilmesi için kesilen çınar ağacının yerine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın katılımı ile Çınar fidanı dikildi. Kesilen Çınar ağacı, Kartepe Uzuntarla’da bulunan Doğal Yaşam Parkı Ormanya’da dekoratif hale getirilerek değerlendirilecek.
.gif)
.gif)
YÜRÜYÜŞ YOLUNDA ÇINAR FİDANI YEŞERECEK
Yürüyüş Yolundaki çalışmalarına devam eden Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, geçtiğimiz günlerde mekanik direnci zayıf ve içerisinde yoğun miktarda çürük olduğu tespit edilen çınar ağacını kesmişti. Tedavi edilemeyecek durumda olmayan, ileriki zamanlarda can ve mal kaybına neden olacak çınar ağacının yerine çınar fidanı dikildi. Ağaç dikimine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İzmit Belediyesi Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Soydabaş, Akparti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney ve Ak Parti eski İl Başkanı Mahmut Civelek de katıldı.
BÜYÜKAKIN “KESİLEN AĞACIMIZIN YERİNE YENİSİNİ DİKTİK”
Fidan dikim etkinliğinde konuşan Başkan Büyükakın, “Ağaçlarımızın röntgeni çekildi ve içyapıları incelendi. Tehlike arz eden ağaçlar hakkında çalışma yapıldı. Geçtiğimiz hafta burada tehlike arz eden çınar ağacı, izin alınarak kesildi. Kesilen ağacımızın yerine yenisini diktik. Tespitler yapıldıkça, Anıtlar Yüksek Kurul’dan izin alınarak yenileri ile değiştirilecek. Şimdilik tespit edilen başka çürük ağaç yok” ifadelerini kullandı.
Gündem, 21 Ekim 2019 15:41
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Bahceli PKK liderinin adını anmadan duramıyor!
Hürriyet’ten Büyükakın’a: Raporlar nerede?
Kocaeli Valiliği’nden sel, su baskını uyarısı da geldi
İşte CHP'nin A Takımı!
Havalar soğudu, Kocaeli’de evsiz vatandaşları kucaklayan merkezde talep arttı
UNESCO tescilli lezzetle ilgili gün İzmit’in tarihi mekanında kutlandı
Türkiye’de bilimsel bir ilk! Gürkan Karaçam kaleme almıştı, yayınlanmaya uygun bulundu
İmplant tedavisi ücretsiz mi olacak?
İzmit’teki panelde kadın hakları konuşuldu
İzmitli yazar ve kahve üstadı Uğur Ünal Türk Kahvesi’nin kitabını yazdı!
Kocaeli Valiliği’nden şiddetli fırtına uyarısı
Ev sahipleri 2026’da 3 kat emlak vergisi ödeyecek
Denizden 115 bin kamyon çamur çıktı!
Gölcük’te 5 Aralık böyle geçti!
Vali Aktaş eski muhtar azasını evinde ziyaret etti
Köşeye sıkışan rektör gerçekleri yazan medyayı kafir ilan etti
Tramvay hattında sökülen ağaçlar başka yere ekilecek
PKK ile yürütülen sürece karşı çıktığı için açığa alınan polise 3 parti sahip çıktı
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
