Hizmet-İş'ten bir İzmit Belediyesi açıklaması daha
Gündem, 17 Ekim 2019 21:17Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, dün İzmit Belediyesi tarafından yapılan açıklamadaki İbrahim Efe 1453 günde 145 gün çalıştı. Hizmet-İş Sendikası sendikacılık yapmıyor algı oluşturuyor şeklindeki sözlere cevap verdi.
İşte o açıklamanın içeriği: “İzmit Belediyesi hala algılarla toplumu kandırmaya devam ediyor. Kendi yayınladıkları belgelerde kendi kendilerini yalanladıkları ortadadır. Bizim sürecin başından beri ifade ettiğimiz İbrahim Efe geçmiş dönemde Ruhsat Denetim Müdürlüğü tarafından kendisine tanımlanmış işini yapmaktadır. Bir çoğu gece olmak üzere kolluk kuvvetleri ile denetim ve mühürleme işi yaptığı için kart basmaktan müdürlüğü tarafından muaf tutulmuştur.Bu sadece İbrahim Efe için değil İzmit belediyesinde çalışan mesai mefhumu belli olmayan veya dış görevde çalışan işçiler için de geçerlidir. Yani bir kişinin kart basmaması onun çalışmıyor anlamına gelmediğini belediyecilik geçmişi olan herkes tarafından bilinmesi gerekir.
İzmit belediyesi önünde yapılan basın açıklamasında da yıllardır Efe’nin amirliğini yapan Erdal Kahveci’nin İbrahim Efe’nin çalıştığını ve verdikleri görevleri fazlasıyla yaptığını diğer mesai arkadaşlarım gibi ben de şahidim dedi. Bizim geçmişte yaptığımız açıklamalarda İbrahim Efe’nin böyle çalıştığını ancak 31 Mart seçimlerinden sonra yönetimin 13.09.2019 tarihinde ruhsat denetim müdürlüğü tarafından kendisine bundan sonra kart basması ile ilgili resmî yazısından sonra kart
bastığı, ancak 26.06.2019 tarihinde, İzmit Belediyesi tarafından siyasi duruşundan ve İzmit halkının sorunlarını dile getirmesi işverenin hoşuna gitmemesinden dolayı disipline sevk edilmiş ve işten çıkarılmıştır.
İbrahim Efe madem sizin söylediniz gibi 31 Mart’tan sonra çalışmıyor idiyse neden kendisine resmi uyarı yapılmamış? Neden tutanak tutulmamış? Ve altı ayda maaş ödenmiştir? Üstelik 31 Mart’tan sonra insan kaynakları müdürlüğü’nün kart basmayan herkese uyarı ve ceza verdiği her işçi tarafından bilinmekteyken, İbrahim Efe geçmiş dönemde çalıştığı gibi çalıştırılmaya devam edilmiş ancak siyaseten kendilerine boyun eğmediği için düğmeye basılmış ve işinden edilmiştir.
Bu durum kendilerinin İbrahim Efe’ye göndermiş olduğu tutanakta basına servis ettikleri çalışmıyor, kart basmıyor evraklarında da görülmektedir. Buna rağmen hala İzmit Belediyesi tarafından toplumu yanlış yönlendirmek için algı oluşturulmaya devam edilmektedir. Bizim haksız yere işten atılmış bir işçinin yanında durduğumuz için kendisinin haklı olduğunu bildiğimiz için yapmış olduğumuz bu eylemde İzmit Belediyesi yönetimini rahatsız etmiş olacak ki basınında bu şekilde açıklama yapmaktadır. Hizmet-İş Sendikası olarak dün olduğu gibi yarın da haksız hukuksuz bir şekilde işinden, aşından edilmiş herkesin yanında olacağımızın bilinmesini isteriz.
Gündem, 17 Ekim 2019 21:17
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
Bu sahtekârlık değil, topluma ihanet!
Muhtarhane projesi büyük beğeni topluyor
