Ali Babacan’ın ekibinden ittifak açıklaması!
Siyaset, 07 Ekim 2019 02:45Yeni parti çalışmalarını sürdüren Ali Babacan’ın ekibinden ittifak iddialarıyla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada yeni partinin kadrosunda geniş bir siyasi yelpazeye yer verileceği belirtilirken, bir ittifakın parçası olmak istemedikleri söylendi.
AKP hükümetlerinde görev bakan olarak görev alan Ali Babacan ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, kuracağı partiler, şimdiden ileriye dönük "ittifak senaryoları" içinde konumlandırılmaya başlandı.Aralık ayında parti tabelasını asmaya hazırlanan Ali Babacan cephesinde ise farklı hesaplar yapılıyor.Babacan ekibinde yer alan önemli bir isim, siyasette yer almak istedikleri pozisyonu "İttifakların bir parçası değil, milletin üzerinde ititfak ettiği bir oluşum olmak istiyoruz" sözleriyle anlattı.BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre, AKP hükümetlerinde uzun yıllar bakanlık görevinde bulunan Ali Babacan'ın kuracağı partinin ismi ve kadrosu hâlâ kamuoyundan sır gibi saklanıyor.
Babacan, şimdiye kadar yaptığı iki yazılı açıklama ve Karar gazetesine verdiği röportaj dışında, ilk siyasi faaliyetini, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu geçen hafta ofisinde kabul ederek gerçekleştirdi. Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le birlikte Karamollaoğlu'nu kabul eden Babacan, görüşme sonrasında da ilk kez kameralara görüntü vermiş oldu.
"MERKEZ KADRO NETLEŞTİRİLİYOR"
Parti kurma çalışmalarına hız verdiği belirtilen Ali Babacan'ın, partisinin kurucu kadrosunda, geniş bir siyasi yelpazeye yer vereceği belirtiliyor.Babacan ekibinde yer alan önemli bir siyasetçi, geldikleri noktayla ilgili önemli bilgiler verdi. Babacan'ın, geldiği siyasi kesimden çok farklı siyasi yelpazedeki üst düzey isimlerle görüştüğünü anlatan söz konusu siyasetçi, bu ayın ortasında partinin merkez kadrosunu netleştirmeyi hedeflediklerini anlattı:"Belki siyaseten gırtlak gırtlağa geleceğimiz, sokakta karşılaşsak selam vermekte tereddüt edecceğimiz kesimler bu hareketin içinde yer almak isiyor. Çok ilginç fikirler ortaya çıkıyor. Mesela, 'ideolojik olarak bir araya gelmemiz zor, ama başarılı olmanız lazım' diyorlar. 'İçerde katkı vermemiz daha yararlı olursa partinize katılalım, dışarıda kalmamız gerekirse öyle destek verelim. Ama bu hareketin başarılı olması lazım' diyorlar.""
ANA AKIM İRADESİYLE YOLA ÇIKTIK"
AKP içinde gerek Davutoğlu, gerekse Babacan'ın "seçim kazanamasa da, kaybettiren" rolü üstleneceği sık sık dile getiriliyor.Babacan ekibi ise siyasetlerini "AKP çizgisi ve tabanı" üzerine değil, daha geniş kesimlere hitap edecek şekilde oluşturmayı planlıyor.Özellikle şimdiye kadar siyasete hiç girmemiş ya da iktidara yakın durmuş "iş dünyası"ndan bazı önemli isimlerin Babacan'ın geçen Ramazan'da verdiği iftara katılmasını çok önemsiyorlar. O nedenle de "kaybettiren" rolü üstlenecekleri iddialarına, "Bu kendi başına iktidar olma, ana akım olma iradesiyle yola çıkan bir çalışmadır" yanıtını veriyorlar."
YENİ SİYASET YAPMA BİÇİMİ OLUŞTURACAĞIZ"
Babacan'ın kuracağı partinin daha çok merkez sağa konumlanacağı beklentisi yüksek.Ancak görüştüğümüz kaynak, kendilerini ideolojik kalıplarla sınırlamak istemediklerini belirtirken, "Klasik bir siyasi parti çalışması düşünmüyoruz. Yeni bir üslup, yeni tarz siyaset yapmak istiyoruz, özellikle genç kuşaklara yönelik iletişim dilini önemseyen, hatta teşkilatlanma biçimi olarak da ilgi çekecek bir siyaset tarzı düşünülüyor" bilgisini verdi."
İTTİFAKLARIN PARÇASI OLMAYIZ
"Bu süreçte en çok merak edilen konulardan birisi de Babacan ve arkadaşlarının, artık yeni hükümet sisteminin zorunlu kıldığı "ittifaklar"ı nasıl etkileyeceği merak konusu oldu.Babacan'ın ekip arkadaşlarına göre, bu tür yakıştırmalar ya da hesaplar doğu değil:"Herhangi bir yapının parçası olmak üzere bu kadar mesai harcanmaz. İttifak ortağı olmak için bu kadar zahmete katlanılmaz. Şu, bu ittifakın parçası olmak değil, Türkiye'de icra yetkisini alabilecek, milletin üzerinde ittifak ettiği bir oluşum olmak istiyoruz. Evet sistem yüzde 50+1'i zorunlu kılıyor ama, seçmen Türkiye'nin ihtiyacını karşılayacağını düşündüğü bir kadroyu görürse, rahatlıkla sistemi teslim edeceği bir zemini de oluşturabilir."
Siyaset, 07 Ekim 2019 02:45
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
TBB seçimini YENİ Parti adayı kazandı
Yerli ve millî söylemi, borsa vurgunlarının üzerini örtme kalkanı olamaz!
Zeytinoğlu: Gelirlerdeki artışın harcamaların gerisinde kalması bütçe açığını artırıyor
Başiskele’de eski muhtar Gedikli sel sularına kapılarak hayatını kaybetti
Gebze Ticaret Odası üyeleri yabancı firma yöneticileri ile bir araya getirildi
Cadde üzerinde kasis var, uyarı tabelası yok!
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım otizm sınıfına sponsor oldu
Kocaeli’de pazartesi gününe kadar okul yok!
Erdoğan kimsenin gözünün yaşına bakmayacak!
Gölcük’te yeni Kültür Merkezi için o tarihte ihale yapılacak
Çayırova’da da ekipler yağmur mesaisinde
284 eski vekilden Halk TV çağrısı
Kandıra’da Kapalı Pazara el atıldı
Kocaeli’de yağmur, sel ve su baskını alarmı
Sel ve su baskınlarının önüne geçmek için gayret ediyorlar
Kocaeli’de kriz merkezi kuruldu
Down Kafe’de Glutensiz Mutfak Atölyesi gerçekleştirildi
Başkan Özlü’den evleri alev alan aileye ziyaret
Şirket sahiplerine kritik uyarı!
Her noktada çalışma var
Kredi kartında taksit sürelerine sınırlama
Araç sahipleri dikkat! Acil haller dışında trafiğe çıkmayın
MHP’de şoke eden ölüm!
Kocaeli’de de okullar tatil edildi
Kocaeli Valiliği’nden dikkatli olalım uyarısı!
Bu kadarı da olmaz! Kira desteğini kestiler
Körfezli iş insanlarından Büyükakın’a TBB desteği
Çayırova’da kış spor okulları için kayıtlar başladı
Büyükakın'ın aday olduğu TBB seçiminde CHP kimi destekleyecek?
Derince’de öğrencinin seçim vaadi gerçek oldu!
AKP’li Dokuzlar’dan Rumeli Balkan Dernekleri yöneticilerine sürpriz!
Körfez'de Ralli heyecanı! 42 otomobil ve 84 sporcu katılacak
Diliskelesi’nin çehresi değişiyor
Ömer Uçar Dost Parti’nin Kocaeli İl Başkanı mı olacak?
Usta sanatçı Alpay hayatını kaybetti
Körfezli kadınlar kendi mumlarını hazırladı
Çayırova’da pilates kursları kadınları bekliyor
Darıca’da MHP’liler afet farkındalık seminerinde yerlerini aldılar
Umuttepe’de yürüyen merdivenler duracak!
