Bakanlığın hastanesi bakana peşkeş
Siyaset, 04 Ekim 2019 09:142018 yılıyla birlikte hizmet vermeye başlayan Kocaeli Devlet Hastanesi’nin, Kocaeli Şehir Hastanesinin devreye girmesiyle kapanacağı ve binasının Medipol Hastanelerine devredileceği iddiaları kentte tepki çekmeye devam ediyor. İYİ Partili Türkkan ise kamu etiğini zedeleyen konuyu meclise taşıdı.
MADEM KAPATILACAKTI NEDEN AÇTINIZ?27 Aralık 2017’de faaliyete geçen 65 milyon lira maliyetle yapılan Kocaeli Devlet Hastanesi’nin Şehir Hastanesi’nin faaliyete girmesiyle beraber yeni hastaneye taşınacağı ve mevcut binanın Medipol Hastanelerine devredileceği iddiaları üzerine İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
5 yıldızlı hastane sloganıyla 2018 başlarında hizmete giren Kocaeli Devlet Hastanesi ve 2015 yılında temeli atılan Şehir Hastanesinin 2020 yılında açılacak olması Sağlık Bakanlığı’nın hizmet planlamasını da sorgulatır hale getirdi. Türkkan önergesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Kocaeli Devlet Hastanesinin, Kocaeli Şehir Hastanesinin açılmasıyla birlikte faaliyetlerini durduracağı iddiası doğru mudur? Doğru ise bu kararın gerekçesi nedir? diye sordu. Kocaeli İl sağlık Müdürlüğü’nün “şehir hastanelerinin devreye girmesiyle hastane faaliyetlerinin yeniden planladığı” açıklaması ise Medipol Hastanesi hakkındaki iddiaları güçlendirdi.
İki hastanenin yaklaşık olarak aynı zamanda planlanması ve Türkiye’de şehir hastaneleri devreye girdikten sonra kapanan devlet hastanelerinin akıbeti üzerine Türkkan, Sağlık Bakanı’na ayrıca “Kocaeli Devlet Hastanesi 27 Aralık 2017 tarihinde hizmete girmiştir. Şehir hastanesine ise 2015 yılında başlanmış 2020 yılı içerisinde hizmete girmesi planlanmaktadır. Kocaeli’deki sağlık yatırımlarının planlamasında bir koordinasyon eksikliği bulunmakta mıdır? Şehir hastanesinin yapılacağı bile bile sadece 2 yıl hizmet vereceği aşikar olan devlet hastanesini kapatmak kamu zararı oluşturmayacak mıdır?” diye de sordu.
Kocaeli Devlet Hastanesi’nin durumu ve şehir hastanesi ile kapatılması düşünülen Kocaeli’deki diğer sağlık kurumları hakkında Türkkan2ın önergesindeki sorular şu şekilde;
Kocaeli Devlet Hastanesinin, Kocaeli Şehir Hastanesinin açılmasıyla birlikte faaliyetlerini durduracağı iddiası doğru mudur? Doğru ise bu kararın gerekçesi nedir?
Şehir Hastanesinin açılmasıyla birlikte Kocaeli’deki hangi, hastane ve sağlık birimlerinin faaliyetleri sona erecektir?
Kocaeli Devlet Hastanesi 27 Aralık 2017 tarihinde hizmete girmiştir. Şehir hastanesine ise 2015 yılında başlanmış 2020 yılı içerisinde hizmete girmesi planlanmaktadır. Kocaeli’deki sağlık yatırımlarının planlamasında bir koordinasyon eksikliği bulunmakta mıdır? Şehir hastanesinin yapılacağı bile bile sadece 2 yıl hizmet vereceği aşikar olan devlet hastanesini kapatmak kamu zararı oluşturmayacak mıdır?
Kocaeli Devlet Hastanesinin Özel Medipol Hastanesine kiralanması ya da devredilmesi söz konusu mudur? Söz konusu ise Özel Medipol Hastanesini devir konusunda ayrıcalıklı kılan kriterler nelerdir?
Kocaeli Devlet Hastanesi İzmit kent merkezinde yer alan en ulaşılabilir hastane konumundadır. Şehir Hastanesinin devreye girmesiyle birlikte Kocaeli Devlet Hastanesi atıl kalacaksa hastaneye ait taşınmazlar nasıl değerlendirilecektir
Siyaset, 04 Ekim 2019 09:14
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
