Gebze, Büyükşehir'i de katladı
Siyaset, 03 Ekim 2019 02:02CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Belediyelere ilişkin yaptığı her açıklama da Gebze Belediyesi ayrıntısı dikkat çekiyor. Daha önce borçları, araç kiralamaları ve gayrimenkul satışları ile dikkat çeken Gebze Belediyesi bu defa da temsil ve ağırlama giderleri ile adeta tüm belediyeleri ezdi geçti.
AKAR AÇIKLADIKÇA GEBZE AÇIĞA ÇIKIYORSon olarak Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin temsil ve ağırlama giderlerini mercek altına alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, kendisine verilen cevaplara ilişkin açıklama da bulundu.
BU NE YAMAN ÇELİŞKİ
Akar açıklamasında Gebze Belediyesinin faaliyet raporundaki rakamlar ile kendisine verilen yanıttaki rakamların çelişkili olduğuna dikkat çekerek, daha Belediye ne harcadığını ne yaptığını bilmiyor, bu kadar israfın savurganlığın nasıl olduğu da bu şekilde ortaya çıkıyor dedi. Akar, Gebze Belediyesi faaliyet raporlarındaki temsil ve ağırlama giderlerinin 2014- 2019 yılları arasında toplam 23 Milyon 700 Bin TL’nin üstünde olduğunu ancak Gebze Belediyesinin kendisine vermiş olduğu cevapta bu giderlerin toplam 9 Milyon TL olarak belirtildiğini söyledi.
NE AĞIRLADINIZ BÖYLE
Gebze Belediyesinin kendisine verdiği cevabın faaliyet raporlarındaki rakamlarla çelişkili ve yanıltıcı olduğunun altını çizen Akar, bakıyoruz Büyükşehir Belediyesi 2014-2019 yılları arasında Temsil ve Ağırlama giderleri olarak 5.5 Milyon TL ödenek ayırırken 3,75 Milyon TL’sini kullanmış ancak diğer taraftan Gebze Belediyesi faaliyet raporlarındaki rakamla 23 Milyon 750 Bin TL, bana yazılı olarak vermiş olduğu cevabında ise 9 Milyon TL harcama yapmış.
YENİ BAŞKAN RAPORLARDAN MI HABERSİZ
Haydar Akar açıklamasında, Şimdi sormak gerekiyor hangi organizasyonları yaptınız, bu paraları nereye harcadınız? Ve nedense Belediyelerle ilgili yaptığımız her sorgulama ve araştırma da İlçelerde Gebze Belediyesi ön plana çıkıyor. En borçlu İlçe Belediyesi, en fazla araç kiralaması yapan, gayrimenkul satıp 76 Milyon TL gelir elde eden, şimdi de temsil ve ağırlama giderleri ile yine rakipsiz yine batık bir Belediye ortaya çıkıyor. Bu rakamları ve ortaya çıkan tabloyu bugün paylaşıyoruz ve Gebzeli vatandaşların nasıl yıllarının heba edildiğini görmelerini istiyoruz. Yeni Başkanın da neler yapacağını yakından takip edeceğiz. Başkan görevi devraldı fakat ya faaliyet raporlarından haberi yok ya da kendisine harcamalara ilişkin bilgiler verilmiyor. Nerden bakarsak bakalım tutarsızlık ..Amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil, ancak Gebzeli vatandaşların haklarını da sonuna kadar savunacağız, her kuruşun takibini de yapacağız. dedi.
Siyaset, 03 Ekim 2019 02:02
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Dilovası faciası davasında yeni karar
Ahmet Davutoğlu siyasete noktayı koydu!
Özgür Özel, Tayyip Erdoğan'a bakın nasıl seslendi!
Çayırköy Göleti’nde çalışmalar sürüyor
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım Karslıların da kapısını çaldı
Sigara kullanımında dünya lideri olduk!
Koruma altındaki çocukların eserleri Symbol AVM’de görücüye çıktı
Unutulan şüpheli çantadan kopya düzeneği çıktı
Lütfü Obuz: Ne alkol ruhsatı? Bizim işimiz gücümüz İzmit
Büyükşehir’in bu uygulamasından haberdar olmayan var mı?
Antikkapı’dan piknik keyfine pratik dokunuş!
Suriye Hama Valisi Es-Seheyen’den KOTO’ya ziyaret
Gölcüklülerden yetkililere çığlık! Bu çileye son verin
Başkan Hürriyet'i cezaevinde ziyaret etti
İşsizlik fonu işverene akıyor
Sahillerde sıkı denetim
Kartepe’deki bu caddede yürünmüyor!
Erken seçimin ayak sesleri
Rakı keyfi koltuğundan etti!
Erdoğan CHP'li başkanı AKP'ye davet etti
Derince’yi 30 Ağustos coşkusu saracak!
Çayırova’da Atığın Sıfır Noktası, hediye kazandırmaya devam ediyor
GTO Başkanı Aslantaş: Bu faizlerle sanayicinin yatırım yapması mümkün gözükmüyor
Sucuklardan at ve eşek eti çıktı
Bu hafta da Cumhuriyet mahallesinde spor yaptılar!
Kocaeli sanayi kapasite anketi ve endeksi değerlendirmesi
Emekli ve memur maaş düzenlemesi için tarih verildi!
Sanatsal yetenekli vatandaşlar bu habere dikkat!
İkinci el otoda hareketlilik bekleniyor
Kademeli emeklilik çağrısı
İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu arasındaki protokol yenilendi
TÜVTÜRK sürücüleri uyardı
TEKNOFEST’e seferler denizden ve karadan kesintisiz sürüyor
Uyku sırasında ortaya çıkan bu belirtilere dikkat
KOTO’ya ziyaretçi akını!
Beceriksizlik abidesi! Metro inşaatı binanın temeline zarar vermiş
Başkan yine denize daldı! Bakın neden
Bir dev şirket daha iflas etti
Kaan Dobra’dan dev akvaryuma tam not
