Gebze, Büyükşehir'i de katladı
Siyaset, 03 Ekim 2019 22:30CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Belediyelere ilişkin yaptığı her açıklama da Gebze Belediyesi ayrıntısı dikkat çekiyor. Daha önce borçları, araç kiralamaları ve gayrimenkul satışları ile dikkat çeken Gebze Belediyesi bu defa da temsil ve ağırlama giderleri ile adeta tüm belediyeleri ezdi geçti.
AKAR AÇIKLADIKÇA GEBZE AÇIĞA ÇIKIYORSon olarak Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin temsil ve ağırlama giderlerini mercek altına alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, kendisine verilen cevaplara ilişkin açıklama da bulundu.
BU NE YAMAN ÇELİŞKİ
Akar açıklamasında Gebze Belediyesinin faaliyet raporundaki rakamlar ile kendisine verilen yanıttaki rakamların çelişkili olduğuna dikkat çekerek, daha Belediye ne harcadığını ne yaptığını bilmiyor, bu kadar israfın savurganlığın nasıl olduğu da bu şekilde ortaya çıkıyor dedi. Akar, Gebze Belediyesi faaliyet raporlarındaki temsil ve ağırlama giderlerinin 2014- 2019 yılları arasında toplam 23 Milyon 700 Bin TL’nin üstünde olduğunu ancak Gebze Belediyesinin kendisine vermiş olduğu cevapta bu giderlerin toplam 9 Milyon TL olarak belirtildiğini söyledi.
NE AĞIRLADINIZ BÖYLE
Gebze Belediyesinin kendisine verdiği cevabın faaliyet raporlarındaki rakamlarla çelişkili ve yanıltıcı olduğunun altını çizen Akar, bakıyoruz Büyükşehir Belediyesi 2014-2019 yılları arasında Temsil ve Ağırlama giderleri olarak 5.5 Milyon TL ödenek ayırırken 3,75 Milyon TL’sini kullanmış ancak diğer taraftan Gebze Belediyesi faaliyet raporlarındaki rakamla 23 Milyon 750 Bin TL, bana yazılı olarak vermiş olduğu cevabında ise 9 Milyon TL harcama yapmış.
YENİ BAŞKAN RAPORLARDAN MI HABERSİZ
Haydar Akar açıklamasında, Şimdi sormak gerekiyor hangi organizasyonları yaptınız, bu paraları nereye harcadınız? Ve nedense Belediyelerle ilgili yaptığımız her sorgulama ve araştırma da İlçelerde Gebze Belediyesi ön plana çıkıyor. En borçlu İlçe Belediyesi, en fazla araç kiralaması yapan, gayrimenkul satıp 76 Milyon TL gelir elde eden, şimdi de temsil ve ağırlama giderleri ile yine rakipsiz yine batık bir Belediye ortaya çıkıyor. Bu rakamları ve ortaya çıkan tabloyu bugün paylaşıyoruz ve Gebzeli vatandaşların nasıl yıllarının heba edildiğini görmelerini istiyoruz. Yeni Başkanın da neler yapacağını yakından takip edeceğiz. Başkan görevi devraldı fakat ya faaliyet raporlarından haberi yok ya da kendisine harcamalara ilişkin bilgiler verilmiyor. Nerden bakarsak bakalım tutarsızlık ..Amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil, ancak Gebzeli vatandaşların haklarını da sonuna kadar savunacağız, her kuruşun takibini de yapacağız. dedi.
Siyaset, 03 Ekim 2019 22:30
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İşte en zengin iller! Kocaeli kaçıncı sırada?
Parti sayısı patladı!
Bu ne hal gençler!
Derince’de minik yüreklerin karne sevinci
Kocaeli’nde süt otu tohumu üreticilerin yüzünü güldürdü
Vali İlhami Aktaş, karne heyecanına ortak oldu
Hesabı kendi seçmenlerine verirler
Yavru tilki Ormanya’da doğaya dönüş gününü bekliyor
Bunaltıcı sıcaklar geliyor!
Çayırova’nın genç basketbolcularından gururlandıran başarı
Pazarlar olmasa vatandaş ucuz meyve sebze yiyemez
Elektrik, su ve doğalgaz faturaları tek ekranda!
Bakan Şimşek'e soruldu: Seçim ihtimali yüksek mi?
Kocaeli’nde plajları gitmeden önce gösteren teknoloji!
Dilovası’ndaki yangın faciasıyla ilgili 7 kişi tutuklandı
Herkes memleketinde yaşasa Kocaeli nüfusu ne kadar olurdu?
3. Kapanca Festivali böyle başladı
Dilovası Belediyesi’nin yeni hizmet binasında sona yaklaşılıyor
Geleceğin kadın girişimcileri Gebze’de ödüllendirildi
Kocaeli Bilnet Okulları’nda mezuniyet coşkusu
Kocaeli’ndeki toplu taşımada yeni hatlar yolda
Tarihçi Volkan Şenel Körfez Meclisi’nde konuştu
Çayırova’daki bu konserde 80’ler rüzgarı esti!
Körfez Hodri Meydan 1989 taraftarlarının artık bir derneği var!
Kocaeli’de mavi bayraklı plajlar tüm kriterlere uygun
Sahillerde yoğun kontrol
2 milyonluk KOSGEB desteği balon çıktı!
İzmit’te 28 Haziran Futbol Şenliği heyecanı başladı
Kenan Sofuoğlu’ndan Başiskele’deki o merkeze tam not
Ormanya’da açık havada sinema
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektörü 2’inci kez KOTO’da toplandı
SEDAŞ’tan dolandırılmayın uyarısı
Kafe ve restoranlarda yeni dönem başlıyor
Derince’nin mahallelerinde şenlik var!
Gebze’deki çöken binanın bilirkişi raporuna ne oldu?
Dilovası'nda başkan yardımcısı gözaltına alındı
Emekli polislere yeni sosyal yaşam alanı için ilk adım atıldı
Kocaeli'de trafik cezaları ve radar uygulamaları vatandaşı mağdur ediyor
İzmit’te esnaf ve vatandaşı buluşturan Alışveriş Festivali başladı
