Seyyar görev tazminatlarını ödeyin!
Sağlık, 29 Eylul 2019 02:32Birinci basamak sağlık kuruluşlarında seyyar görev yapan sağlık çalışanlarına Sağlık Müdürlüğünce Haziran ayı içerisinde ödenmesi gereken seyyar görev tazminatlarının hak sahiplerine ödenmemesi nedeniyle yaşanan mağduriyet hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu üyesi ve Kocaeli İl Temsilcisi Ömer Çeker, yazılı açıklaması yaptı.
Öğrencilere, Vatandaşımıza Teorik, Pratik Eğitimler Vermekteler,
Başkan Çeker yapmış olduğu yazılı açıklamada; “Birinci basamak sağlık kuruluşları vatandaşımız hastalanmadan sağlığının korunması için kurulmuş kuruluşlardır. Bu kuruluşlarda görev yapan bazı sağlık çalışanları sürekli periferde (sahada) gezici olarak görev yapmakta ve yoğun emek ve enerji harcamaktadırlar. Görevleri gereği mesailerini büyük bir bölümünü genellikle kurum dışında okullarda öğrencilere ve eğitim merkezlerinde vatandaşlarımız ile bir araya gelerek hastalanmadan sağlıklarını nasıl koruyacaklarını öğrencilere, vatandaşımıza teorik, pratik eğitimler vermekteler, bir kısım sağlık çalışanı ise vatandaşımızın sağlıklı su tüketmesi için şebekelerden su numuneleri almakta, klor ölçümleri yapmakta, işyerlerinde kontroller yapmak suretiyle vatandaşımıza hizmet sunmaktadırlar.
Sağlık Çalışanı Mağdur Edilmiştir.
Görevleri gereği mesailerinin büyük bir bölümünü kurumun dışında yerine getirmeye çalışan sağlık çalışanlarına ödenecek ücret ve yolluklar 6245 sayılı Harcırah Kanununun 49. Maddesinde; Seyyar olarak vazife gören memur ve hizmetlilere ödenecek ücretleri belirtmiştir. Bu ücretler Seyyar olarak görev yapan memurlara yıl içerisinde iki kez 6 aylık dilimler halinde ödenmektedir. 10. Ay gelmesine rağmen 6. ayda sağlık çalışanına ödenmesi gerek seyyar görev tazminatlar ödenmemiş olup sağlık çalışanı mağdur edilmiştir.
Çalışanlar Adına Konun Takipçisi Olacağız.
Seyyar görev yapan Gezici görev yapan ebe, hemşire, sağlık memuru, çevre sağlık teknisyeni ve şoförler biran önce seyyar (gezici) görev yolluklarının yatırılmasını beklemektedirler. Yetkililerin gecikme ile ilgili açıklama yapmaması veya resmi yazı ile kurumları bilgilendirmemesi manidar olduğu kadar tam bir vurdum duymazlıktır. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem);“Ücretliye/işçiye hakkını, teri kurumadan önce verin!” buyurmuştur. sözünü (Hadisi) Personele karşı sorumluluğunu unutmuş olan yetkililere hatırlatırız. Türk Sağlık Sen olarak çalışanlar adına konun takipçisi olacağız.
Sağlık, 29 Eylul 2019 02:32
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
