Büyükşehir o tarihi evleri restore etmedi
Gündem, 09 Eylul 2019 02:54Kocaeli Milletvekili, TBMM Sanayi Komisyonu CHP Sözcüsü Tahsin Tarhan, Tavşancıl’da bulunan atıl durumdaki tarihi evlerin durumu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un cevaplaması istemiyle Yazılı Soru Önergesi veren Tahsin Tarhan, atıl durumdaki 76 tarihi evin durumunu sordu.
80 EVDEN SADECE 4’Ü RESTORE EDİLDİ
Tahsin Tarhan, Dilovası bölgesine yaptığı ziyaretlerde Tavşancıl Muhtarı Kenan Keleş’in dile getirmesi üzerine konuyu Meclis Gündemine taşıdı.
Tarhan, “Tavşancıl’da bulunan 80 tarihi evden ne yazık ki sadece 4 tanesi restore edilmiş durumda. Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapılan proje sonrasında evler restore edilecek denilmişti. Ancak tamamını kapsayan ve uygulamaya geçen bir proje ne yazık ki ortaya konmadı” dedi.
TAVŞANCIL NEDEN BİR ŞİRİNCE OLMASIN?
Tahsin Tarhan, “İzmir’de her gün yüzlerce turistin ziyaret ettiği Şirince Köyü’nü hepimiz biliyoruz. Benzer yapıdaki konaklar restore edilerek tarihi ve mistik yapısı korunarak kültürel bir kazanım elde edildi. Bugün Dünyanın her yerinden turist çekiyor.
Tavşancıl neden bu örneklerden birisi olmasın. Yem yeşil doğası, deniz kenarında küçük sakin bir belde yapılacak restorasyon çalışmalarıyla ilimiz için önemli turistlik yerlerden biri olabilir” dedi.
TAVŞANCIL TURiZM PATLAMASI İÇİN CAN SUYU BEKLİYOR
Tahsin Tarhan, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü'nün yıllardır devam eden "Tarihi Tavşancıl Evleri Hayat Buluyor" projesi ne yazık ki tamamlanamadı.
Bölge sakinleri, vatandaşlar ve Muhtarlık dört gözle burada yapılacak restorasyonları ve yatırımları bekliyor. Turizm açısından büyük bir potansiyele sahip Tavşancıl’da yapılacak projelere bizlerde sonuna kadar destek olmak istiyoruz” dedi.
Gündem, 09 Eylul 2019 02:54
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Erdoğan CHP'li başkanı AKP'ye davet etti
Derince’yi 30 Ağustos coşkusu saracak!
Çayırova’da Atığın Sıfır Noktası, hediye kazandırmaya devam ediyor
GTO Başkanı Aslantaş: Bu faizlerle sanayicinin yatırım yapması mümkün gözükmüyor
Sucuklardan at ve eşek eti çıktı
Bu hafta da Cumhuriyet mahallesinde spor yaptılar!
Kocaeli sanayi kapasite anketi ve endeksi değerlendirmesi
Emekli ve memur maaş düzenlemesi için tarih verildi!
Sanatsal yetenekli vatandaşlar bu habere dikkat!
İkinci el otoda hareketlilik bekleniyor
Kademeli emeklilik çağrısı
İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu arasındaki protokol yenilendi
TÜVTÜRK sürücüleri uyardı
TEKNOFEST’e seferler denizden ve karadan kesintisiz sürüyor
Uyku sırasında ortaya çıkan bu belirtilere dikkat
KOTO’ya ziyaretçi akını!
Beceriksizlik abidesi! Metro inşaatı binanın temeline zarar vermiş
Başkan yine denize daldı! Bakın neden
Bir dev şirket daha iflas etti
Kaan Dobra’dan dev akvaryuma tam not
SEDAŞ, göçmen kuşların güvenliği için harekete geçti!
Konteynerde muhtarlık hizmeti daha ne kadar sürecek?
Yine vatandaşın yastık altı altınına göz diktiler!
Darıca'da 3 kardeşin cesedi denizden çıktı
Semra Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanlığı’na adayım dedi
Markette fiyatlar 5 yılda 12 kat arttı!
Bahçeli’nin istediği oldu, Öcalan’a statü bulundu
Kocaeli’de vergi gelirleri yüzde 11 oranında arttı
İsrail'in saldırısında Türk askerleri orada mıydı?
BTP lideri Baş’tan tarım reformu önerisi
İş insanı Selvi, Kocaeli’yi uluslararası alanda temsil etti
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Vali Aktaş kendisine mail atan vatandaşları makamına çağırdı
Çelik, 29 Ağustos’ta Derince’ye konser için gelecek
KSO’nun atları Kartepe Hipodromu’nda koştu!
Körfez’in gururu genç karatecilere milli davet
Beklenen depremle ilgili şaşırtan sözler!
Kocaeli’de hedef, yüzde 100 ileri biyolojik arıtma
Ekonomi yönetimi kendi hedeflerine inanmıyor mu?
