AKP'li o belediye ile ilgili kirli iddialar!
Gündem, 08 Eylul 2019 08:11Gebze Belediyesi'nin AKP'li Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, bir önceki başkan Adnan Köşker dönemine ait yanlışları açıklayamıyor. Neden mi? AKP teşkilatlarından gelen 'Geçmişle ilgili konuşma' şeklindeki baskı buna engel oluyor.
Bu haberde AKP kulislerinden bize gelen bazı iddialara yer veriyoruz. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz birkaç ay önce Gebze İsmetpaşa Caddesi Eski Çarşı'da yer alan ve yeniden daha büyük bir şekilde yapılması için yıkılan Çarşı Camii'nin inşaat çalışmalarını yerinde görmek için bu alana gitti.
.jpg)
İnşaatın yapımını üstlenen firmanın sahipleri ve dernek yöneticilerine caminin hutbe kısmını belediye olarak 480 bin lira harcayarak biz yapacağız' dedi. Dernek yöneticileri ve inşaatı üstlenen firmanın yöneticileri 480 bin lira yüksek bir rakam. Hutbenin maliyeti 180 bin lirayı geçmez yanıtını verdiler.
Başkan Büyükgöz'ü bu sözler şaşırttı ama teşkilattan gelen baskı nedeniyle de konuşmadı. Adnan Köşker döneminde belediye bütçesinden 480 bin TL ayrılan işin maliyetinin aslında 180 bin TL olduğu da ortaya çıkmış oldu.
Neden 300 bin TL fazladan para ayrıldı, ve bu para kimin cebine gidecekti? AKP kulislerinde bu iddialar yüksek sesle dile getiriliyor. Eski Başkan Köşker'in partisinin belediye başkanını ilan etmesinden sonra belediyeye 420 işçi aldığı da ortaya çıktı. Bu işçiler muhtemelen sözleşmelerinin bitim tarihinde, yani 5 ay sonra işten çıkarılacaklar.
Şu anda Gebze Belediyesi'nde çalışan işçi sayısı 1720, norm kadro ise 1200. Yani fazladan 500 işçi alınmış durumda. Başkan Zinnur Büyükgöz işçilerin maaşlarını ödeyebilmek için kredi çekmek zorunda kaldı.
Şaşırtıcı olan şu; devir teslim töreninde eski Başkan Adnan Köşker kasada 150 trilyon para var ve hiç borcumuz yok demişti. Yeni Başkan göreve başladıktan sonra kasada para olmadığı ve belediyenin 430 trilyon borcu olduğu ortaya çıktı.
Belediyenin bazı birimlerinde 5 kişi aynı masada otoruyor ve ne iş yapıyorsunuz? Diye sorulduğunda da cevap bile veremiyorlar. Yeni Başkan Zinnur Büyükgöz konuşamıyor ve halk da gerçekleri öğrenemiyor. Vatandaşlar soruyor; nerede şeffaflık? Nerede dürüstlük? Nerede ahlak?
Belediyenin bazı birimlerinde 5 kişi aynı masada otoruyor ve ne iş yapıyorsunuz? Diye sorulduğunda da cevap bile veremiyorlar. Yeni Başkan Zinnur Büyükgöz konuşamıyor ve halk da gerçekleri öğrenemiyor. Vatandaşlar soruyor; nerede şeffaflık? Nerede dürüstlük? Nerede ahlak?
Gündem, 08 Eylul 2019 08:11
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
