Kartepe, MAKS projesi tanıtımında
Gündem, 06 Eylul 2019 11:08İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve ASELSAN’ın bir araya gelerek başlattığı Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS)'ın Türkiye tanıtım toplantısına Kartepe Belediyesini temsilen Başkan Yardımcısı Bali Holat’ta katıldı.
İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve ASELSAN’ın bir araya gelerek başlattığı MAKS'ın Türkiye tanıtım toplantısı İzmir’de yapıldı. Toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Engin Sarıibrahim ve Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ı temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Bali Holat katıldı.
.gif)
PROJENİN KATKILARI ANLATILDI
Toplantıda en büyük dijital dönüşüm projesinde her adrese tek bir tuşla ulaşılacak Coğrafi bilgi teknolojileri kullanılarak adres bilgilerine mekânsal boyut kazandırdığı, mekansal adres verilerinin kamu ve özel sektör ile paylaşıldığı, yerel yönetimlerin coğrafi adres verisi üreten konuma getirilerek dijital dönüşümlerin sağlandığı, büyük verilerin işlendiği, saklandığı ve oluşan büyük verilerin entegrasyonunun sağlandığı, mekânsal ve demografik katma değerli analizlerin yapılabildiği MAKS, Türkiye’nin en büyük dijital dönüşüm projesi hakkında katılımcılara bilgi verildi.
HOLAT: DÖNÜŞÜME AYAK UYDURMALIYIZ
Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Bali Holat, toplantı sonunda “Dijitalleşen ve hergün gelişen teknolojiye yerel yönetimlerin entegrasyonun çok önemli olduğunu düşündüğümüz için buradayız. Vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetlerimizi daha hızlı kaliteli ve çeşitlendirerek çağın gerisinde kalmadan, yenilikleri takip ederek uygulamak arzusundayız. Dijital dönüşüme ayak uyduramayan kurumlar “iki ileri bir geri” çizgisinden öteye geçemeyecekler. Başkanımız da bu konularda ki vizyonu ve bakış açısı ile bize destek ve güç vermektedir” dedi.
Gündem, 06 Eylul 2019 11:08
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kaynaklar patronlara akıyor
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Filistinli çocuklar için çizdi
Kitap Fuarı’nda 46 yıl önce çekilmiş fotoğrafını gördü
İzmit’te üniversitelilere ücretsiz akşam yemeği desteğine devam
Vurgunun TBMM'de araştırılmasına yanaşmıyorlar!
O ilçedeki cadde 17 milyon TL harcanarak yenilendi
AKP'den ihraç edildi
Ercan Yamen’in kardeşi ile kardeşinin eşi kaza kurbanı oldu
Büyükşehir’den 91 bin dekar alanlık yem bitkisi desteği
İzmit’te Sokak Hayvanları Barınma Merkezi‘nde son aşamaya gelindi
Dilovası’nda MHP’liler Bahçeli’nin sözlerini tekrarladı
Gölcük Belediyesi’nden okul bahçesine 4 derslikli prefabrik yapı
Anayasa Mahkemesi'nden emeklileri ilgilendiren karar!
Körfez’de güneş enerjisi santrali kurulacak
İSU Genel Müdürü Sağlık’ın sesi taklit edilerek para isteniyor
Ford Otosan, Kocaeli fabrikalarında yapay zeka destekli çözüm
Fabrikalar küçülüyor, işçiler işini kaybediyor
Evine polis gönderilmedi, ifadeye çağrıldı
Dilovası’nın Ekim Ayı Meclisi’nde hangi kararlar alındı?
AK Parti Darıca Kadın Kolları Teşkilatı, Kocaeli 1’incisi oldu
Büyükakın’ın Soyut Vatan kavramı kitaplaştı
Kocaelisporlu futbolcular minik taraftarlarla Kitap Fuarı’nda buluşacak
Sandıkta alamadıklarını masada aldılar!
Dervişoğlu'ndan fon vurgunu yorumu: İktidar gözetiminde hırsızlık
Başkan Çiftçi, amatör spor kulüplerinin sezon açılışında konuştu
Gebze Ticaret Odası üyelerine dört önemli organizasyonda özel indirim fırsatı!
Kış hazırlığı: Şalvarlar giyildi, egzersiz yapıldı
KOTO’da indirim protokollerine yenisi eklendi!
YENİ Parti’nin iki numaralı ismi de Derince’nin araç tanıtımına katılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan buna ne der?
Altın güne düşüşle başladı
Bu çalışma neden tatilde yapılmadı?
Burayı temizleyin!
Gebze Ticaret Odası, Çayırova’da E-Sınav Merkezi açacak
Vecdi Gönül'e sorulan soru yeniden gündemde!
İGSAŞ’ta yeni yatırımla hedef yılda 1 milyon ton su tasarrufu
Bu yüzden mi İmamoğlu'nun hesabı engelleniyor?
Alikahya’nın yeni buluşma noktası
Gölcük’te sağlık yatırımları ne durumda?
