Bakanlık metro için 5 milyarlık bütçeyi nereden bulacak?
Siyaset, 26 Ağustos 2019 18:30Kocaeli Milletvekili ve CHP TBMM Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan, yapımının Bakanlığa devri söz konusu olan Gebze Metrosu’nu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Tarhan, Ulaştırma Bakanı’nın yazılı olarak cevaplaması talebiyle on soru sordu. “Önemli olan doğru planlama ve bütçe ile en kısa sürede vatandaşa bu hizmeti kazandırmak. Bugün sadece tabela dikerek metro yaptık demenin sıkıntılarını yaşıyoruz” dedi.
BAKANLIK 5 MİLYARLIK BÜTÇEYİ NEREDEN BULACAK
Tahsin Tarhan, “Gebze metrosu için yetkililer 5 Milyarlık bir bütçe söz konusu bu iş bizim boyumuz aşar onun için Bakanlığa devrediyoruz böylelikle bizim bütçemiz de rahatlamış olacak diyor. Peki Bakanlık bu bütçeyi nereden bulacak? Bakanlığın bütçesi 5 milyarlık bu tutarı ne şekilde karşılayacak? Bizim talebimiz en şeffaf şekliyle kamuoyu aydınlatılsın ve Gebze Metrosu hizmete başlasın” dedi.
YENİDEN İHALEYE ÇIKILACAK MI?
Tahsin Tarhan, “ Gebze Darıca Metrosu İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temini Montaj Ve İşletmeye Alma Yapım İşi ihalesine 6 firma teklif vermiş ve ihaleyi verdiği 2.488.489.457,00 TL teklifle Meting Raylı Sistemler + Met-Gün İnşaat Tahhüt ve Ticaret Anonim Şirketi + EZE İnşaat Nak. Taah. San. Tic.LTD.ŞTİ. + Gökçe İnş.Taah.Tic.ve Makina San.LTD .ŞTİ. ortak girişimi kazanmıştı.
Şimdi Bakanlık yapım işini devralacaksa yeniden ihaleye çıkılacak mı? İhaleyi alan şirketler bu işin neresinde olacak” dedi.
iHALEYİ ALAN ŞİRKETLERE ÖDEME YAPILDI MI?
Tahsin Tarhan, “ Gebze Metrosu yapımı sözde bir senedir devam ediyor. Ne yazık ki sonuç ortada. Yetkililer Bakanlığa devrediyoruz diye açıklama yaptı. Peki bu zaman kadar ihaleye alan şirketlere ödeme yapıldı mı? Eğer Bakanlık devri gerçekleşirse ve yeniden başka şirketlere ihale verilirse bugüne kadar ödenen para ne olacak. Burada şirketlere bir mağduriyet ya da haksız kazanç sağlanma durumu var mıdır? Bu soruların takipçisi olacağız” dedi.
GEBZE METROSUNUN GELİRLERİ BAKANLIĞIN MI OLACAK?
Tahsin Tarhan, “Daha önce Ankara ve İstanbul’da metro yapımları Bakanlığa devredilmişti. Bakanlık metro yapımı bittikten sonra gelirlerin belirli bir kısmına el koyuyor bu tarz yapım sonralarında. Aslında Ankara ve İstanbul metrosu için gelirlere el koymuyordu ama 31 Mart Yerel seçimleri sonrasında yönetimler değişince bunun gerçekleştiğini gördük. Aynı durum Gebze Metrosu içinde söz konusu olacak mıdır?” dedi.
GEBZE METROSU TABELADAN MI İBARET
Tahsin Tarhan, “Ne yazık ki daha kullanılmayan başlamadan Tabelası var kendisi yok diye Gebze Metrosu tarihe geçti. Şimdi de olmadı Bakanlığa devrediyoruz dendi. Peki Gebze Metrosu ne zaman kullanılmaya başlanacak. Anlaşılan o ki ihaleyi alan şirketlerin verdiği bitiş taahhüttü yerine getirilemeyecek.
Gebze Merkezde herkesi etkileyen bir hafriyat alanı da oluştu. Bir sene öncesine geri döndük. Tabelası var kendisi yok.” Dedi
KENT MERKEZİ İNŞAAT ALANI OLARAK KALDI
Tahsin Tarhan, “Kentin merkezi metro yapımı için kazıldı, hafriyat alanına çevrildi. Ne zaman biteceği ne zaman açılacağı ile ilgili tek bir bilgi yok. Vatandaşlar bu alanı mecburen kullanmak zorunda kalıyor. Planlamadan, hesaplamadan bu şekilde başlanması mı gerekirdi? Metro kazı alanı vatandaşlarımız için tehlike arz eden bir duruma geldi” dedi.
Siyaset, 26 Ağustos 2019 18:30
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
Bu sahtekârlık değil, topluma ihanet!
Muhtarhane projesi büyük beğeni topluyor
