Kafkasya Yaz Şenliklerinde İmera rüzgarı esti
Gündem, 25 Ağustos 2019 17:10Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl 3.’sü düzenlenen Kafkasya Yaz Şenlikleri’nde İmera rüzgarı esti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 3. düzenlenen Kafkasya Yaz Şenlikleri vatandaşlara müzik ziyafeti sundu. Gürcü ve Çerkezlerin oluşturduğu Abhaza topluluğunun yer aldığı şenliğe yöre halkı büyük ilgi gösterdi.
.gif)
ŞENLİĞE YOĞUN KATILIM
Gölcük ilçesi Şevketiye köyünde düzenlenen şenliğin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanı Raşit Fidan, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIYORUZ
Şenlik açılışında konuşan Gölcük Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Çetin Seymen; “Biz kültürümüzü yaşatmak için çalışıyoruz. Bu şenliklerde kültürümüzü tanıtmak için önemli bir fırsat. Bu fırsatı bize veren ve desteklerini esirgemeyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum” dedi.
BURASI HERKESİN VATANI
Geçmişten aldıkları kültür ve değerleri yukarılara taşıyacaklarını belirten Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer; “Bu etkinlikler örfümüzün, ananemizin, gelenek ve göreneklerimizin, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması anlamını ifade ediyor. Gölcüğümüz içerisinde ülkemizin birçok yerinde gelen güzel insanlarımız bulunuyor. Ayrıca 1877-78 Osmanlı – Rus harbinde Kafkasya’dan buraya göç eden atalarımız Gölcük’ün bu köylerine gelerek burayı vatan kabul ettiler. Bu etkinliklerin düzenlenmesinde çok önemli katkı sunan, Kocaeli’nin genelinde çok güzel hizmetler yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ve çalışma arkadaşlarını teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
HORONLA COŞTULAR
3. Kafkasya Yaz Şenlikleri’nde Grup İmera sahne aldı. Sanatçıyı sevgiyle karşılayan vatandaşlar Grup İmera’nın seslendirdiği parçalara zaman zaman eşlik etti. Çocuklar, şişme oyun grupları etkinlikleriyle eğlenirken, büyükler Grup İmera’nın seslendirdiği hareketli parçalarla eğlendi. Yöre halkı şarkılara eşlik ederken horonlar oynadı.
Gündem, 25 Ağustos 2019 17:10
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
