Hizmet-İş, işten çıkarılan 2 zabıta için açıklama yaptı
Gündem, 19 Ağustos 2019 12:43Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube başkanı İdris Ersoy, İzmit belediyesinden işten çıkarılan 2 zabıta için açıklama yaptı.
Ersoy; “10 yıldır zabıta müdürlüğünde zabıta görevlisi olarak çalışan ve 40 gün önce temizlik müdürlüğüne sürgüne gönderilen ancak 4857 sayılı iş kanununun 22 maddesi gereğince, yasal olarak görevlendirmeyi kabul etmeyen 2 üyemizin bugün noter kanalıyla gönderilen bir yazı ile iş akitleri sonlandırıldı.
Sırf siyasi geçmişleri için önce sürgüne gönderilen, daha sonra bayram öncesi hakettikleri ücretleri kesilen, bir çok defa mobinglere maruz kalan bu arkadaşlarımız maalesef bugünde işlerinden kovulmuştur.
Açıkçası seçilmeden önce hiç kimsenin ekmeği aşı ile oynamayacağım, ben de işçi çocuğuyum, bir çok kereler yatağa aç girdim diyenlerin nasıl takiye yaptıklarını bu işçiyi ve halkı nasıl kandırdıklarının bugün çok daha iyi anlaşılmıştır.
Bu anlayış Türkiye’nin bir çok yerinde işçinin aşı ile işi ile oynamış, oynamaktadır. Belediye yönetimine defalarca işçinin aşı ile işi ile uğraşmamalarını, her defasında işçi çalışmıyor, bizi sabote ediyor söyleminden vaz geçmeleri için uyarmamıza rağmen bizleri dinlemeyerek yanlış söylem ve karalar içinde oldular.
İzmit belediyesinde var olan iş barışı ve huzurunu bozdular. Geçim sıkıntısı yaşayan İşçilere seçimden önce verdikleri sözleri ve vaatleri unuttular. Buradan bir kez daha, İzmit belediyesi yönetimine bu yanlışlardan dönün, işten çıkardığınız işçileri işe alın, işçilere verdiğiniz sözleri tutun diyoruz. Aksi takdirde yaşanacak olumsuzlukların tüm vebali İzmit belediyesinin yönetim anlayışından kaynaklanacağını şimdiden ifade ediyoruz,”
dedi.
Gündem, 19 Ağustos 2019 12:43
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kartepe’de yerleşim merkezinin ortasına baz istasyonu diktiler
Hayvan dışkıları yine denize akıyor, yetkililer bakıyor
Bebek arabalarını kitaplarla doldurarak fuardan ayrılıyorlar
Bakan memur ve emekli zammı ile ilgili ne dedi?
İzmit’te öğrencileri beslemeye devam
Ulaşımpark’tan kalite hamlesi
Bunu yapan insan olamaz! Yavru kedileri ayakları ile ezerek öldürdüler
Konuşanın, yazanın ceza almadığı Türkiye bu mu?
Çayırova’daki yeni kitap kahve Başkan Çiftçi’nin takibinde
Erdoğan’ın gençliğin başkenti ilan ettiği Kocaeli, o buluşmaya ev sahipliği yaptı
Sanayide çarklar yavaşlarken borçlar büyüyor
Vatandaş Büyükşehir’e seslendi: Malzemeler israf edilmemeli
Ulu orta herkesin onurunu, şerefini etkileyecek şekilde itham etmeyin
Sosyal medya uyarısı: Her gördüğünüze inanmayın
Çakırlar Köyü’nde iki günlük şenlik: Pat Pat Festivali
Başiskele’de öğrencilerden anlamlı bağış
Atıl araziden 8 ton balkabağı çıktı
Tramvayla yolcu taşıma sayısında yeni rekor
Derince’de güvenlik için 55 okula dedektör cihazı desteğinde bulunuldu
Darıca’da MHP’liler KEDFE yönetimini ağırladı
Çayırova Meclisi’nde 6 gündem maddesi karara bağlandı
İkinci el araç satın alırken buna dikkat!
Akaryakıtta zam dalgası sürüyor
İSU’dan 3 ilçeye altyapı yatırımı
İhracatçılara yüzde 3 döviz dönüşüm desteği, yüzde 10’a yükseltilmeli
Erdoğan'dan suç işleyip ülke dışına çıkanlarla ilgili açıklama
Gebze Ticaret Odası, üyelerini Baykar teknoloji ile buluşturacak
İzmit’te bir kadın daha silahla vurularak öldürüldü
Miniklerden itfaiyeye renkli ziyaret
Fon vurgununun siyasi ayağında kimler var?
İzmit Belediyesi yöneticilerinden saha ziyaretlerine devam
Çocuklara kitap okumayı sevdirmenin yolu!
Sigarayla ilgili yeni düzenleme
Buna kaş yapayım derken göz çıkarmak denir!
Kitap Fuarı’nda Kocaelispor rüzgârı esti!
İcra takibindeki borçlar katlandı
Altın yeniden yükselişe geçti
Körfez’de de BTP’liler pazarda üyelik standı açtı
Binlerce takipçisi olan hesaplara erişim engeli
