O ülkede poşetler tamamen yasaklanıyor
Gündem, 13 Ağustos 2019 02:37Plastik atıkla mücadele kapsamında Almanya plastik poşetleri tamamen yasaklamayı hedefliyor. Almanya Çevre Bakanı Svenja Schulze, ülke çapında plastik poşeti tamamen yasaklayacak bir yasa taslağı üzerinde çalıştıklarını duyurdu.
Türkiye'de paralı hale getirilen plastik poşetler, Almanya'da tamamen yasaklanıyor.Çevre Bakanı Svenja Schulze plastik poşetlerin tamamen yasaklanacağını açıkladı. Schulze, kararın poşetlerin parayla satılması uygulamasının istedikleri sonucu vermemesi üzerine alındığını söyledi.BBC Türkçe’nin haberine göre; ülkede plastik poşet kullanımının 2015’ten bu yana yüzde 64 oranında azaldığı belirtiliyor.Svenja Schulze paralı poşet uygulamasının plastik kullanımını “yeterince azalttığını ancak bunun arzu etikleri bir sonuç olmadığını” belirterek “Amacımız kullanıp atan bir toplum olmayı bırakmak ve daha az plastik kullanmak” dedi.Çevre Bakanı, uygulamanın ne zaman başlayacağına ilişkin tarih vermedi.
TÜRKİYE’DE DE CİDDİ ORANDA AZALDI
Türkiye’de yılbaşında paralı hale getirilen plastik poşetlerin kullanımının yüzde 70 oranında azaldığı ifade ediliyor.İngiltere’de de plastik poşetler 2015’ten beri bu yana paralı. Poşetler 5 peni’ye (yaklaşık 33 kuruş) satılıyor. Uygulamanın plastik poşet kullanımını yüzde 90 azalttığı belirtiliyor. Plastik poşetlerin fiyatı 2020’den itibaren iki katına çıkarılacak.Avrupa Birliği genelinde pipet, çatal ve kaşık gibi tek kullanımlık plastik ürünlerin 2021’den itibaren yasaklanması planlanıyor.
TÜRKİYE’DE DE CİDDİ ORANDA AZALDI
Türkiye’de yılbaşında paralı hale getirilen plastik poşetlerin kullanımının yüzde 70 oranında azaldığı ifade ediliyor.İngiltere’de de plastik poşetler 2015’ten beri bu yana paralı. Poşetler 5 peni’ye (yaklaşık 33 kuruş) satılıyor. Uygulamanın plastik poşet kullanımını yüzde 90 azalttığı belirtiliyor. Plastik poşetlerin fiyatı 2020’den itibaren iki katına çıkarılacak.Avrupa Birliği genelinde pipet, çatal ve kaşık gibi tek kullanımlık plastik ürünlerin 2021’den itibaren yasaklanması planlanıyor.
Gündem, 13 Ağustos 2019 02:37
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sigaraya zam geldi!
Milletin yarısını zekata muhtaç hale getirdiniz
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Trafik cezaları can yakacak!
Derince Kent Lokantası'nda iftarda yemekler ücretsiz
Gölcük Değirmendere’de tekne ters döndü!
Karavan park da karavan yok!
Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
