Kocaeli'ye yeni aşı nakil aracı
Gündem, 09 Ağustos 2019 07:49İlimiz bünyesinde uygulanan aşıların soğuk zincire uygun olarak daha hızlı dağıtılmasını sağlamak amacıyla Kocaeli Sağlık Müdürlüğüne Sağlık Bakanlığı tarafından yeni bir aşı nakil aracı daha tahsis edildi. Böylece il bazında üçe çıkan araç sayısı ile aşı teslimat ve dağıtımları daha hızlı olacak.
Aşıların üretiminden dağıtım ve kişilere uygulanmasına kadar kesintisiz olarak soğuk zincir kurallarına uyulması, aşıların belli ısı aralığında korunması son derece önemli. Soğuk hava depoları, aşı nakil araçları ve aşı buzdolaplarının ısıları soğuk zincirin kırılmaması açısından İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından her aşamada elektronik alarm sistemi ile titizlikle takip ediliyor.
.gif)
Aşılar İyi Üretim Prosedürlerine Uygun Üretiliyor
İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “Ülkemizde uygulanan aşılar, DSÖ tarafından onaylanan “İyi Üretim Prosedürleri’’ kurallarına uygun olarak üretilerek önce uluslararası referans laboratuvarlarında test edilmektedir. Aşılar teslim alınıp kullanıma sunulmadan önce de Ulusal Referans Laboratuvarlarında test edilerek, uygunluğu kontrol edildikten sonra kullanıma sunulmaktadır” diyerek bağışıklama ve aşı reddi konularında önemli bilgiler aktardı.
Büyük Salgınlara Ve Ölümlere Yol Açan Pek Çok Hastalık Yok Oldu”
Bağışıklama sayesinde insanlık tarihinde büyük salgınlara ve ölümlere yol açan pek çok hastalık günümüzde ya hiç görülmemekte ya da sınırlı sayıda görülmektedir. Örneğin çiçek hastalığı, aşılama sayesinde dünya üzerinden tamamen yok edilmiş, çocuk felci hastalığı ise yok olma aşamasına gelmiştir. Ülkemizde Bağışıklama hizmetleri, 1985 yılından itibaren “Genişletilmiş Bağışıklama Programı” adı altında sürdürülmektedir. Bu program ile şu anda tüm bebek-çocuklar ile ihtiyacı olan erişkinlere gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, 13 hastalığa karşı aşılar ücretsiz olarak uygulanmaktadır.
Aşılama İle Her Yıl Milyonlarca İnsanın Hayatını Kurtuluyor
Alanında uzman bilim insanlarından oluşan Bağışıklama Danışma Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda ve dünyadaki bilimsel gelişmeler takip edilerek yürütülen bağışıklama, aşıyla önlenebilir hastalıkların ve ölümlerin önlenmesi açısından en önemli toplum sağlığı müdahaleleri arasında yer almakta olup, her yıl milyonlarca insanın hayatını kurtaran en başarılı, etkili ve düşük maliyetli sağlık müdahalelerinden birisidir. Bağışıklama, Dünya Sağlık Örgütü tarafından suların sanitasyonu ile birlikte 20.yüzyılın en önemli halk sağlığı başarısı olarak gösterilmektedir.
Aşı Reddi; Bulaşıcı Hastalık, Ölüm Ve Sakatlık Riskini Arttırıyor
Son yıllarda toplumlar arasındaki dini, politik veya coğrafi gerekçelerden bağımsız olarak bebeklik ve çocukluk çağı aşı redlerinde artışlar görülmekte olup, bu durum aşı ile önlenebilen bulaşıcı hastalık ile buna bağlı ölüm ve sakatlık riskini arttırmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü 2019 yılı için öngördüğü on küresel sağlık tehdidinden birisinin “aşı reddi/tereddüdü” olduğunu bildirmektedir.
Gündem, 09 Ağustos 2019 07:49
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Körfez’de de BTP’liler pazarda üyelik standı açtı
Binlerce takipçisi olan hesaplara erişim engeli
Başkan Gökçe’den araç tanıtım töreninde sosyal belediyecilik vurgusu
Potanın Kocaeli’deki tanınmış ismi Sinan Us hayatını kaybetti
Fon vurgununda turpun büyüğü geliyor!
Nazmi Ertuğral’dan nokta atışı siyasi tespit!
Dilovası’nda Afet Koordinasyon Merkezi ve Halk Kütüphanesi açılıyor
Bavyeralı firma temsilcisi ile GTO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri
SEDAŞ yöneticileri muhtarları dinliyor, ama bildiklerini okuyorlar!
Kandıralı öğrencilere de15 bin TL’lik destek verilecek
Başkan Büyükakın din görevlileri ile bir araya geldi
Başkan Gökçe’den iki eğitim kurumuna ziyaret
Kocaeli vekilinden Bakan Kurum’a Safiport soruları!
Dilovası’nda sürücülere ve vatandaşlara uyarı
Saygınlar Kulübü üyelerine kitap hediye edildi
Tweet attı diye evine polis gönderdiler
Kaynaklar patronlara akıyor
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Filistinli çocuklar için çizdi
Kitap Fuarı’nda 46 yıl önce çekilmiş fotoğrafını gördü
İzmit’te üniversitelilere ücretsiz akşam yemeği desteğine devam
Vurgunun TBMM'de araştırılmasına yanaşmıyorlar!
O ilçedeki cadde 17 milyon TL harcanarak yenilendi
AKP'den ihraç edildi
Ercan Yamen’in kardeşi ile kardeşinin eşi kaza kurbanı oldu
Büyükşehir’den 91 bin dekar alanlık yem bitkisi desteği
İzmit’te Sokak Hayvanları Barınma Merkezi‘nde son aşamaya gelindi
Dilovası’nda MHP’liler Bahçeli’nin sözlerini tekrarladı
Gölcük Belediyesi’nden okul bahçesine 4 derslikli prefabrik yapı
Anayasa Mahkemesi'nden emeklileri ilgilendiren karar!
Körfez’de güneş enerjisi santrali kurulacak
İSU Genel Müdürü Sağlık’ın sesi taklit edilerek para isteniyor
Ford Otosan, Kocaeli fabrikalarında yapay zeka destekli çözüm
Fabrikalar küçülüyor, işçiler işini kaybediyor
Evine polis gönderilmedi, ifadeye çağrıldı
Dilovası’nın Ekim Ayı Meclisi’nde hangi kararlar alındı?
AK Parti Darıca Kadın Kolları Teşkilatı, Kocaeli 1’incisi oldu
Büyükakın’ın Soyut Vatan kavramı kitaplaştı
Kocaelisporlu futbolcular minik taraftarlarla Kitap Fuarı’nda buluşacak
Sandıkta alamadıklarını masada aldılar!
