Yeni parti için bina kiralandı
Siyaset, 25 Temmuz 2019 17:06Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, kuracağı yeni parti için Ankara'da 4 katlı bir ofis tuttu. Çalışmalar kapsamında yaz boyunca il ziyaretleri gerçekleştirilecek ve bu süreçte partinin tüzüğü yazılacak.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve parti yönetimine dönük eleştirileri karşılıksız kalan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ekibi partileşme için düğmeye bastı. Ankara'da ofis tutulurken il ziyaretleri ve istişareler yaz boyunca devam edecek. Parti programı ve tüzüğü için de çalışmalar başladı.31 Mart yerel seçimlerinin ardından hem yeni sisteme hem de parti yönetimine dönük eleştirileri ile dikkat çeken eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ekibi çalışmaları hızlandırdı. Konya, Ankara, Diyarbakır ve Elazığ'da çeşitli programlara katılıp konuşmalar yapan Davutoğlu yaz boyunca istişarelerini sürdürecek. Davutoğlu'nun önümüzdeki Ağustos ve Eylül aylarında Konya, Sakarya ve Manisa'da da bazı programlara katılması bekleniyor.
4 KATLI BİR YER TUTULDU
Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Davutoğlu'nun Ankara'da bir ofisi bulunuyordu. Ancak yeni oluşum ve partileşme tartışmaları üzerine daha büyük bir ofis tutulmasına karar verildi. Edinilen bilgiye göre Beysukent'te 4 katlı yeni bir yer tutuldu. Davutoğlu'nun çalışmalarını bu ofisten yürüteceği öğrenildi.
PARTİ TÜZÜĞÜ VE PROGRAMI
Yaz boyunca görüşmelerini sürdürecek Davutoğlu'nun parti tüzüğü ve programı içinde çalışmaları başlattığı öğrenildi. Bir tüzük ve program taslağının sonbahara hazır hale getirilmesi hedefleniyor. Davutoğlu ile hareket eden bir siyasetçi, "Sistemde ve parti yönetiminde büyük yanlışlar ve anlayış farklarımız var. İstanbul seçimlerinde AK Parti yüzde 55 oy almış olsaydı da bu hareket ortaya çıkacaktı. Kabinede ya da MYK'da isim değişikliği ile sorunların çözülmesi mümkün değil. Kurulan sistem sorunlu. Bizimki ilkesel bir duruş" değerlendirmesinde bulundu.
KURULUŞ İÇİN TARİH VERİLMİYOR
Parti kuruluşu için çalışmalar hızlandı ama kuruluş için bir tarih verilmiyor. "Bu iş olgunlaştı. Henüz bir kuruluş takvimimiz yok ama çok uzayacak gibi görünmüyor" diyen bir siyasetçi teşkilatlanma için hızlı adım atılması gerektiğine dikkat çekti. Seçime girme yeterliliğine sahip bir teşkilatlanma yapısı için 1-1.5 yıla ihtiyaç olduğunun söyleyen siyasetçi baskın bir erken seçim olasılığına karşı hazır olunması gerektiğini belirtti.
Siyaset, 25 Temmuz 2019 17:06
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmit Belediyesi’nden gurur verici bütçe tablosu!
Terör saldırısında çatışmanın ortasında kaldılar
Cumhurbaşkanı danışmanları Gölcük’te konuşacak!
Adam gibi yapacaksın o Adalet Bakanlığını
Kartepe Belediyesi’ne kimse gelmesin mi isteniyor?
Başiskele personeli silahla kendini vurarak intihar etti
Dilovası’nda çocuklar ve anneler için anlamlı etkinlikler
Körfez Kent Konseyi’nde projeler için ihtisas komisyonları kuruldu
Buraya neden kaldırım yapılmıyor?
İSU’dan Halıdere’ye 25 kilometrelik altyapı
İYİ Parti’de Derince ilçe yönetimi görevden alındı
O teröristler İzmit'ten araç kiralamışlar
İzmitli kadınlar Dünya Sağlık Günü’nde de yürüdü
Bu yeşil alanı temizleyin!
Kıbrıs eski Cumhurbaşkanı Tatar, Başkan Büyükakın’ı ziyaret etti
Körfez Yarış Pisti’nde karting heyecanı sizi bekliyor!
Bahçeli yine CHP'yi hedef aldı
Derince’de kahkaha ve sanat aynı sahnede buluştu
Kocaelili üreticilere bir zirai don uyarısı daha
Ağzını açsa soruşturma açılıyor!
Körfezli İsmail Çelik’ten 8 yıldır haber alınamıyor
Milli maçta o golü atan Aktürkoğlu’ndan Büyükakın’a milli forma
Körfez Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden özel annelere dayanışma mesajı
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı
400 TL’lik yolculuk vatandaşı eziyor
ABD kağıttan imparatorlukmuş
Bu işler bu kadar ucuz mu?
Birçok insan masum ve tamamı tutuksuz yargılanmalı
Başiskele’deki projeler Başkan Özlü’nün takibinde
Dilovası’nda MHP’ye yeni genç üyeler
Başkan Bıyık o okulda da derse girdi
Kitap tutkunu Maksut amca, Alev Alatlı Kütüphanesi’ne hayran kaldı
Zamlar, enflasyonda ciddi artışın habercisi olabilir
Körfezli Rafet ile Poyraz’dan Kick Boksta gururlandıran başarı
MHP'de işler böyle! Görevden alındılar
İzmit’teki Bağ Projesi’nde eğitim süreci başladı
O çay markasından boya çıktı!
Gölcük Saraylı’daki tarihi yapı yeniden ayağa kaldırıldı
Başkan Gökçe sporu sevdiriyor!
