Türkkan, Süleyman Soylu'ya Büyükşehir'i sordu
Siyaset, 09 Temmuz 2019 12:28İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, basında da yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kamp alanlarını iktidara yakın dernek ve vakıflara açtığı yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Türkkan konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması isteğiyle soru önergesi verdi.
Önergesinde; “Basında yer alan haberlere göre; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kamp alanlarını TÜGVA, İHH ve KADEM gibi iktidara yakın kuruluşların kullanımına sunduğu iddia edilmiştir.” diyen Türkkan, “Haberlerde; Belediye’nin kamp alanlarını İlim Yayma Cemiyeti, TÜRGEV, MTTB, Mirasımız Derneği, Anadolu Öğrenci Birliği, Genç Önder gibi vakıf ve derneklerin de kullandığı, Semerkand Vakfı ve Hüdayi Vakfı gibi vakıfların da kamp alanlarından faydalandığı söylenmektedir. Erkekler için “Diriliş -1 ve Diriliş-2 Gençlik kampları” adıyla iki kamp alanı yapılırken “Diriliş- 3 Hüma Hatun” isimli gençlik kampının da KADEM’in toplantı alanı olduğu belirtilmiştir.” ifadelerini kullandı.
MASRAFLAR DA MI BELEDİYEDEN?
Türkkan önergesinde Sayıştay raporunda yasal olmadığı belirtilmesine rağmen kampların masraflarının da Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı iddialarına dikkat çekti. İYİ Parti Grup Başkan Vekili önergesinde; “Harem-selamlık olarak kullanılan kamplara ilişkin belediyenin internet sitesinde, ‘Vakıf, Dernek ve kulüplerin talepleri değerlendirilip geri dönülmektedir.’ açıklamasının yer aldığı, kamp alanlarında bulunan mescitlerin toplantılar için kullanıldığı, kampların ulaşım, konaklama ve yemek ihtiyaçlarının belediye bütçesinden karşılandığı da ifade edilmektedir.” diye yazdı.
AK Parti Gebze Gençlik Kolları, Diriliş Kampı mescidinde her sabah “ümmet kıyama duruyor, gençler sabah namazında buluşuyor” çağrısı ile toplantılar yapmakta, AK Parti Gençlik Kolları da belediyenin kamp alanlarında farklı şehir ve ilçelerinden gelerek toplantılar yapmaktadır.
AK Partili belediyeler ve kayyum atanan belediyeler tarafından gerici “Diriliş Kamplarına” sık sık geziler düzenlediği, AK Partili milletvekilleri ve yöneticilerin ziyaret ettiği kamp alanında Yeşilay’ın da gençlik kampı yaptığı, Kayyum yönetiminde olduğu dönemde Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin de sadece erkek çocuklarını“Diriliş Kamplarına” götürdüğü belirtilmektedir.AK Partili Üsküdar Belediyesi gibi birçok belediyenin de harem selamlık kamp alanlarına çocukları ve gençleri götürdüğü iddia edilmektedir.
İşte Türkkan’ın soruları:
1-Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan üç kamp alanının iktidara yakınlığıyla bilinen dernek ve vakıfların kullanımına sunulduğu iddiası doğru mudur?
2-Bu iddia doğruysa kamp alanları hangi dernek ve vakıflar tarafından kullanılmaktadır?
3-Sayıştay raporunda bu tarz yardımların yasal olmadığının altı çizilmiş, “Belediyeler dernek ve vakıflara doğrudan parasal kaynak aktaramaz, taşınmaz tahsisi yapamaz” ifadesi kullanılmasına rağmen neden bunun dışına çıkılmış, Belediye’ye ait kamp alanları dernek ve vakıfların kullanımına sunulmuştur?
4-TÜGVA’nın bir ay önce yaptığı kampta “Oruçla Gelen Sıhhat” ve “Ramazan Şuuru’’ adı altında seminerler yaptığı doğru mudur?
5-Harem-selamlık olarak kullanılan kamplara ilişkin belediyenin internet sitesinde, “Vakıf, Dernek ve kulüplerin talepleri değerlendirilip geri dönülmektedir” açıklamasının yer aldığı doğru mudur, bu talepler neye göre değerlendirilmektedir?
6-Kamp alanlarında bulunan mescitlerin toplantılar için kullanıldığı, kampların ulaşım, konaklama ve yemek ihtiyaçlarının belediye bütçesinden karşılandığı doğru mudur? Bütçeden bu kalemlere aktarılan ücretler neye göre belirlenmektedir, bugüne kadar hangi dernek ve vakıflara ne kadar ücret ödenmiştir?
7-AK Parti Gençlik Kolları’nın bu kamplarda toplantılar yaptığı, AK Partili belediyeler ve kayyum atanan belediyeler tarafından gerici “Diriliş Kamplarına” sık sık geziler düzenlediği, AK Partili milletvekilleri ve yöneticilerin ziyaret ettiği kamp alanında Yeşilay’ın da gençlik kampı yaptığı, Kayyum yönetiminde olduğu dönemde Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin de sadece erkek çocuklarını “Diriliş Kamplarına” götürdüğü doğru mudur?
8-AK Partili Üsküdar Belediyesi gibi birçok belediyenin de harem selamlık kamp alanlarına çocukları ve gençleri götürdüğü iddiası doğru mudur, bu belediyeler hangileridir?
Siyaset, 09 Temmuz 2019 12:28
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kocaeli vekilinden Bakan Kurum’a Safiport soruları!
Dilovası’nda sürücülere ve vatandaşlara uyarı
Saygınlar Kulübü üyelerine kitap hediye edildi
Tweet attı diye evine polis gönderdiler
Kaynaklar patronlara akıyor
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Filistinli çocuklar için çizdi
Kitap Fuarı’nda 46 yıl önce çekilmiş fotoğrafını gördü
İzmit’te üniversitelilere ücretsiz akşam yemeği desteğine devam
Vurgunun TBMM'de araştırılmasına yanaşmıyorlar!
O ilçedeki cadde 17 milyon TL harcanarak yenilendi
AKP'den ihraç edildi
Ercan Yamen’in kardeşi ile kardeşinin eşi kaza kurbanı oldu
Büyükşehir’den 91 bin dekar alanlık yem bitkisi desteği
İzmit’te Sokak Hayvanları Barınma Merkezi‘nde son aşamaya gelindi
Dilovası’nda MHP’liler Bahçeli’nin sözlerini tekrarladı
Gölcük Belediyesi’nden okul bahçesine 4 derslikli prefabrik yapı
Anayasa Mahkemesi'nden emeklileri ilgilendiren karar!
Körfez’de güneş enerjisi santrali kurulacak
İSU Genel Müdürü Sağlık’ın sesi taklit edilerek para isteniyor
Ford Otosan, Kocaeli fabrikalarında yapay zeka destekli çözüm
Fabrikalar küçülüyor, işçiler işini kaybediyor
Evine polis gönderilmedi, ifadeye çağrıldı
Dilovası’nın Ekim Ayı Meclisi’nde hangi kararlar alındı?
AK Parti Darıca Kadın Kolları Teşkilatı, Kocaeli 1’incisi oldu
Büyükakın’ın Soyut Vatan kavramı kitaplaştı
Kocaelisporlu futbolcular minik taraftarlarla Kitap Fuarı’nda buluşacak
Sandıkta alamadıklarını masada aldılar!
Dervişoğlu'ndan fon vurgunu yorumu: İktidar gözetiminde hırsızlık
Başkan Çiftçi, amatör spor kulüplerinin sezon açılışında konuştu
Gebze Ticaret Odası üyelerine dört önemli organizasyonda özel indirim fırsatı!
Kış hazırlığı: Şalvarlar giyildi, egzersiz yapıldı
KOTO’da indirim protokollerine yenisi eklendi!
YENİ Parti’nin iki numaralı ismi de Derince’nin araç tanıtımına katılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan buna ne der?
Altın güne düşüşle başladı
Bu çalışma neden tatilde yapılmadı?
Burayı temizleyin!
Gebze Ticaret Odası, Çayırova’da E-Sınav Merkezi açacak
Vecdi Gönül'e sorulan soru yeniden gündemde!
