Sağlık çalışanları mutsuz
Sağlık, 07 Temmuz 2019 20:53Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, heyeti ile birlik de Darıca Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını görevleri başında ziyaret etti.
Toplu Sözleşme ve Güncel Konular Hakkında Çalışanları Bilgilendirdi.
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Darıca İlçe Temsilcisi, Osman Ayas, İş Yeri Baş Temsilcisi İdris Çakır, Temsilci Zafer Kurt, Kadınlar Kolu Başkan Yardımcısı Meryem Ökde ile birlikte Darıca Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret ettiler. Şube Başkanı Çeker ve heyeti sorunları yerinde tespit ederek yaklaşan toplu sözleşme ile güncel konular hakkında çalışanları bilgilendirdiler. Başkan Çeker kurum çalışanlarını ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.
Sağlık Çalışanları Geçim Sıkıntısı Çektiklerinden Mutsuzdurlar.
Çeker yapmış olduğu açıklamada; “Sağlık çalışanları iş yoğunluğun, norm kadronun altında personel ile kaliteli sağlık hizmeti sunulması için idarelerin yoğun baskısı, hayat pahalılığı, artan enflasyon karşısında hak ettiği ücretin verilmemesi, dört toplu sözleşmede Malum Sen (Sarı Sendika) sağlık çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını yeterli derecede savunmaması nedeniyle sağlık çalışanları geçim sıkıntısı çektikleri, kurumlarda liyakat ve ehliyete önem verilmemesi, kanun ve yönetmelikler yok sayılarak kurumların yönetilmeye çalışılması nedeniyle sağlık çalışanları mutsuzdur.” Dedi.
Malum Sen (Sarı Sendika) Memuru enflasyona mahkum etmiştir.
Açıklamalarını sürdüren Çeker;” 2015 yılındaki toplu sözleşmede işverenin teklif ettiği 225 TL. Zam teklifine çok diyerek 123 TL. Zamma imza atan Malum Sen Memuru enflasyona mahkum etmiştir. Her toplu sözleşme döneminde enflasyonun altında yüzdelik zamlara direnmeden imza atmak suretiyle memuru yok saymıştır. Piyasaya en son yansıyan zam yağmurunda Şekere Yüzde 16, Elektriğe Yüzde 15, Çaya Yüzde 15 zam yapıldığı günümüzde Temmuz da memur maaşlarına yüzde 5 zam ve yaklaşık yüzde 1 enflasyon farkı vermek memurun açlığa terk edilmesi anlamı taşımaktadır. Bu hazin tablo karşısında sesini çıkarmayan Yetkili Sarı Sendika Ağustos ayındaki toplu sözleşmede masasın da memuru hayal kırıklığına uğratacaktır. Siyasi irade Temmuzda Memur Maaşlarına yüzde 26 ile 40 arası bir zam yaparak sürpriz yapmalıdır. Dedi.
Secimden Önce Verdiğiniz Sözü Tutunuz.
Şube Başkanı Çeker; “Secim öncesi siyasi irade ise Kamu ve sağlık çalışanlarına vermiş olduğu 3600 ek gösterge sözünü unutmuş gözükmektedir. Çalışanlar adına verdikleri sözü kendilerine hatırlatıyoruz. Secimden önce verdiğiniz sözü tutunuz. Ek göstergenin çalışma hayatına uyarlanması için gerekli düzenlemeleri TBMM yaparak 3600 Ek göstergeyi hayata geçirin. Emekliliği gelmiş on binlerce kamu ve sağlık çalışanı Bu düzenlemenin yapılmasını beklemektedirler. Düzenleme yapıldığı an on binlerce memur emekli olacaktır. Buda birçok işsiz vatandaşımıza istihdam sağlanmasının kapısının aralanması demektir. Çalışanlar adına siyasi iradeden verdiği sözü tutmasını bekliyoruz.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.
Sağlık, 07 Temmuz 2019 20:53
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
