Bakanlık o iddialara cevap verdi
Siyaset, 07 Temmuz 2019 10:29Yerel seçimler öncesi hayata geçirilen Gebze- Halkalı Marmaray hattına ilişkin birçok iddia gündeme gelmiş ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bu iddiları Meclis gündemine taşımıştı.
1.4 Milyar Euro’ya mal olan hatta ilişkin sinyalizasyon başta olmak üzere makinistlerin tecrübesi ve kumanda merkezinde kayıpların yaşandığına ilişkin sendikaların da açıklamalarını Meclis gündemine getiren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın önergesine Ulaştırma Bakanı cevap verdi.
4,5 AY ÖNCE TESTLER BAŞLATILMIŞ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan 12 Mart 2019 da açılan hattaki test sürüşlerinin 4,5 ay önce başladığını, bu süreçte araç, yol, sinyal ve tren işletmeciliği testlerinin eksiksiz olarak yapıldığını söyledi.
Makinistlerin tecrübeleri ve eğitimlerine ilişkin detaylı bilgi veren Turhan, yeterliliğe sahip olan makinist sayısının 84 olduğunu buna ek olarak 72 aday makinistin katılımının sağlandığını söyledi. Aday makinistlere 60 saat Marmaray araçlar eğitimi ve 30 saat Marmaray trafik ve işletme senaryoları verildiğini belirten Ulaştırma Bakanı Turhan, bu eğitimler sonrası 72 aday makiniste brövelerinin verildiğini söyledi.
Gebze- Halkalı hattının tam işletmeye alınması sonrası geçen 24 gün de gerekli bilgi ve yeterliliğe sahip 156 makinistin her birinin 1800km tren kullandığını belirten Turhan bu sürede herhangi bir hadisenin yaşanmadığını kaydetti.
SİNYALİZASYONLAR SONRASI İŞLETMEYE ALINDI
Son yıllarda yaşanan tren kazalarında özellikle sinyazlizasyon sistemleri tartışılırken son olarak Ankara da meydana gelen kazada da sinyalizasyon sistemi kamuoyunda soru işaretleri uyandırmıştı. Gebze- Halkalı tren hattına ilişkin bu iddiları da Bakan Turhan’a soran CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’a cevap veren Bakanlık söz konusu hattın açılışına kadar demiryolu araçları, elektromekanik ve sinyalizasyon sistemlerinin güvenlik sertifikasının temini sonrasında işletmeye alındığını söyledi.
Siyaset, 07 Temmuz 2019 10:29
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
