Atatürk'ün ordusunda Atatürk sürgünü
Siyaset, 06 Temmuz 2019 19:24Geçtiğimiz Mart ayında İstanbul'da Avcılar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin organizasyonunda düzenlenen 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yılı anma etkinliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün adının yok sayılmak istenmesi üzerine tepki gösterip katıldığı programı terk eden İstanbul Avcılar Askerlik Şubesi Başkanı Albay Önder İrevül’ün Hatay’a tayin edilmesini İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan meclis gündemine getirildi.
ANAFARTALAR KAHRAMANININ VE ÇANAKKALE SAVAŞININ KÜÇÜMSENMESİ KABUL EDİLEMEZ
25 Nisan 1915’te Arıburnu taaruzunda gösterdiği başarıdan dolayı Arıburnu Kuvvetler Komutanlığı’na ve sonrasında Anafartalar Grup Komutanlığı’na getirilen, 16 Mayıs 1915’e kadar bölgedeki tüm kuvvetleri tek başına komuta eden Mustafa Kemal Atatürk’ün adının katıldığı etkinlikte anılmaması üzerine tepki gösteren ve salonu terkeden Albay Önder İrevül’ün Hatay’a tayin edilmesine İYİ Partili Türkkan’dan tepki geldi. Türkkan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde tepkisini sert bir şekilde dile getirdi.
Türkkan önergesindeki sorular ile Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geldiği içler acısı hali ortaya çıkardı. Albay Önder İrevül’ün Hatay’a sürülmesini ve Albay İrevül’ün sosyal medyadan yaşadıklarını aktarması üzerine Türkkan Bakan Hulusi Akar’a TSK’nın hiçbir karışı birbirinden ayırt etmemesi gereken vatan toprakları için Hatay’ın neden bir cezalandırma yeri olarak seçildiğini sordu.
ATATÜRK’E SAHİP ÇIKMAK TSK TARAFINDAN DİSİPLİN SUÇU MU?
Türkkan’ın sorduğu bir başka can alıcı soru ise son 17 yıldır giderek artan, haklarında yapılan kara propaganda, algı operasyonları, tarihi gerçeklerin çarptırılıp, farklı ve art niyetli siyasi beklentiler uğruna, TSK’nın minnet ve şükran borcu olduğu TSK’nın ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları hakkında Milli Savunma Bakanlığı’nın ne düşündüğü oldu. Yapılan yeni düzenlemeler ve Hulusi Akar’ın Milli savunma Bakanı olması ile FETÖ tehlikesinden arındırılmaya çalışılan ancak bu sefer de siyasallaştığı söylenen TSK hakkında halkın endişesini dile getiren Türkkan, Albay Önder İrevül’ün aziz kahramanlarımızın hatırasına yapılan saygısızlığa tepki göstermesinin TSK’nın görüşüne aykırılık mı taşıyıp taşımadığını sordu.Türkkan, Albay Önder İrevül’ün ülkemizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına sahip çıkmasının TSK tarafından nasıl bir disiplin suçu olarak ele alındığı sorusuna da önergesinde cevap istedi.
Siyaset, 06 Temmuz 2019 19:24
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Büyükakın’dan Kocaelispor’a tam destek
Sahillerde 3 haftada 201 hayat kurtardılar
Şikayetler bir ayda yüzde 168 arttı
Kadın Elim İzmit Kooperatifi anlamlı bir iş birliği protokolüne daha imza attı
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Pehlevan yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Darıcalı aileye Muğla’da ölüm şoku
İzmit’te dolu mağduru çiftçilere destek
Dilovası’nda iş insanı Enver Yıldırım’dan iki ayrı spor kulübüne moral ziyareti
AİHM'den Kavala derhal serbest bırakılsın kararı
Kandıra sahillerinde bugünde yasak var
Başiskele’de ulaşım güvenliği artırıldı
O sektörlerde güven azaldı
Kandıra sahillerde izinsiz su sporları faaliyetlerine sıkı denetim
Tarım arazilerinden Aşevi’ne un desteği
İktidara yakın yazar erken seçim için tarih verdi
O belediye kendi betonunu da üretecek
Gölcük’teki Mavi Vatan’a 245 bin kişi böyle ulaştırıldı
Gölette nefes kesen gösteri!
Meydanlarda bölücü tahrik
Hayali rüşvet üzerinden mahkûmiyet kararı çıkarıldı!
Emekli ve memurun maaş zammı hesaplandı
Günlerdir kayıp olan genç ölü bulundu
AKP’ye geçmek yargıdan kaçış kapısı, siyasi dokunulmazlık ve suçtan arınma merkezi olamaz
İzmit’te 800 kilo nohut sıcak yemek olarak vatandaşın sofrasına ulaştırılacak
Başkan Sezer’e TEKNOFEST Mavi Vatan anı plaketi
SEDAŞ’ın çalışmasında bozulan yollar yenilendi
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha imzaladı
Bir ömür iktidarda kalmak için parlamenter sisteme dönelim!
Mobil bankacılıkta yeni dönem! Limitler yükseltildi
Büyükakın rekor kıran Teknofest ile ilgili konuştu: Büyük gurur yaşadık
Körfezli genç karateci Elif gururlandırdı
Zehirli diyerek ürünleri kapıdan geri çeviriyorlar
Gebzeli iş insanları Suriye’nin yeniden inşasına katkı sunacak
Derincelileri konserli 30 Ağustos coşkusu bekliyor
TCDD'nin borcu katlanarak artıyor
CHP'deki figüran iddiasında yalan söyledim itirafı
Elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor
Erdoğan'ın danışmanı Uçum tehdit etti!
Rektör Cantürk’ün annesi vefat etti
