6 günde 258 kişiyi boğulmaktan kurtardılar
Gündem, 02 Temmuz 2019 01:41Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi KOSKEM cankurtaranları Kocaeli sahillerinde pek çok boğulma vakasına müdahale ettiler.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin cankurtaranları Kocaeli sahillerinde görevlerini sürdürüyor. İtfaiyenin Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) bünyesinde faaliyet gösteren cankurtaranlar, olası boğulma vakalarına anında müdahale ederek boğulmaların önüne geçiyor. Sivil toplum kuruluşlarının da görev aldığı 200 cankurtaran yaz aylarında vatandaşların rahatça denize girebilmeleri için sahillerde nöbet tutuyor. 4 Haziran Ramazan Bayramı’nın ilk günü deniz sezonunu açan KOSKEM cankurtaranları, 24-30 Haziran tarihleri arasında 258 kişiyi boğulma tehlikesinden kurtardı.
.gif)
SÜREKLİ GÖZLEM YAPIYORLAR
Yoğunlaşan sahillerde can kaybının yaşanmaması için cankurtaranlar daha da dikkatli gözlem yapıyor. Sahilden dürbünle denizi tarayan cankurtaranlar, jet-skilerle devriye gezerek açığa yüzen vatandaşları kıyılara doğru yönlendiriyor. Olası vakalara da hızlı bir şekilde müdahale ediliyor. 24-30 Haziran tarihleri arasında cankurtaranlar, 5 sahil bölgesinde yaşanan 258 boğulma vakasına müdahale etti.
67 VATANDAŞA SAĞLIK HİZMETİ
Cankurtaranlar tarafından Cebeci bölgesinde 145, Kumcağız bölgesinde 104, Miço bölgesinde 1, Sarısu bölgesinde 3, Karamürsel bölgesinde 3 ve Bayramoğlu bölgesinde 2 kişi kurtarıldı. Sezon başından bu yana kurtarılanların sayısı ise toplam 322 kişi oldu. Ayrıca KOSKEM görev bölgelerinde 67 vatandaşa ambulans birimleri tarafından sağlık hizmetleri verildi.
10 BÖLGEDE HİZMET VERİLİYOR
KOSKEM Kocaeli sınırları içerisindeki Kandıra Karadeniz bölgesinde Cebeci, Kumcağız, Miço Bayanlar, Kerpe, Sarısu, Seyrek, Bağırganlı plajları İzmit Körfezi’nde Karamürsel ile Bayramoğlu Halk Plajı ve Bayramoğlu Bayanlar plajı dahil 10 bölgede hizmet veriyor. Ekipler haftanın yedi günü 10.00 -18.00 saatleri arasında cankurtaranlık hizmeti sunuyor. Büyükşehir bünyesinden ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan yaklaşık 200 kişilik ekip görev yapıyor.
RİP AKINTISINA DİKKAT
Boğulmaların başlıca sebebi olan (RIP) içe çeken akıntı hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacı ile 10.000 adet el broşürü hazırlanarak sezon içerisinde dağıtımı yapılacak. Sesli anons sistemlerini de kuran KOSKEM ekipleri, gerekli durumlarda vatandaşlara uyarı ve ikaz yapılabilecek.
DALGALI DENİZE GİRMEYİN
Sahillerde gerekli tüm tedbirleri alan KOSKEM, halkın, görevli personelin uyarılarına uymalarını istedi. Vatandaşları dalgalı denize girmemeleri konusunda uyaran KOSKEM, cankurtaran hizmeti verilen sahilleri tercih edilmesini belirtti. KOSKEM önlem olarak sahillere asılan can simitlerine bağlı iplere zarar verilmemesi, verenlerin ihbar dilmesi konusunda da uyarıda bulundu.
Gündem, 02 Temmuz 2019 01:41
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Cumhuriyet’e bir darbedir, anayasal düzeni yok etmektir
CHP Kocaeli İl Başkanı Arcan’dan sert sözler
CHP'de Özgür Özel'e büyük destek!
Kılıçdaroğlu göreve dönecek!
Kartepe Evleri’nde 144 yeni dairenin sahipleri kura ile belirlendi
Doğu Kışla’da bayram pazarı kuruluyor
İzmit’te Şehit Polis Şeyda Yılmaz Çınar Çocuk Evi de kapılarını açıyor
Başiskeleli miniklerden bayram kesesi!
Sarısu’da gençlik festivali böyle geçti
Dilovası’nda MHP’liler kan verdi
Derince’de Deprem Şehitliği’ne ücretsiz otobüs seferleri
Dilovası faciası TBMM gündemine taşındı
İzmit’te türkü dolu gece
Yuvacık Barajı’nın güvenliği için bu karar alındı
Çayırova’daki o projede çalışmalar son sürat
Kocaeli Şehir Hastanesi’nde doğum hizmetlerinde kalite masaya yatırıldı
AKP MKYK Üyesi Hilmi Türkmen Gölcük’te konuştu
Erdoğan'ın DEM'lilerle anayasa planı!
Doğum oranında korkutan düşüş
İzmit sahilinde balık dürüm ziyafeti sizi bekliyor!
CHP'liler sokağa inince oy oranı yükselmeye başladı!
Akaryakıta şimdi de indirim geliyor
İzmitli muhtarlara doğum günü ziyareti
Toplumsal ahlakı çökerttiniz
Mesele gündemi değiştirmek mi?
Gebze Ticaret Odası meclisi toplandı
İş insanı Altınay Uçar oğlunu evlendirdi
Prof. Dr. Mehmet Topal, Osmanlı’yı anlattı
Uzunhasanoğlu ailesi kutsal topraklara doğru yola çıktı
Yeniden Refah Kocaeli’de seçim hazırlıklarına başladı
Büyükakın, CHP’lilerin hayır oyuna şaşırdı!
Özel Sağlık Meslek Hizmet Birimi Kandıra’da hizmette
Erdoğan yine CHP'lilere demediğini bırakmadı!
Kocaeli Valiliği’nden gök gürültülü sağanak yağış uyarısı
Darıca’da türkü ve şiir dolu kamp
Kocaeli’de 3 gün süren EnFest gençleri coşturdu
KOÜ Umuttepe Cami ve Otoparkı son şeklini almaya başladı
KOTO Genel Sekreteri Anlıpak’a TOBB hizmet şeref plaketi
Derince’de coşku zirveye çıktı
