Bu okulda müdür ve çalışan var, ama öğrenci yok
Gündem, 25 Haziran 2019 04:29İyi Partili Türkkan Gebze’deki o okulu sordu.
CEVAP BEKLEYEN BİRÇOK SORU VAR
Kocaeli Gebze’deki Çoban Mustafa Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, 2018 yılıHaziran ayında Valilik tarafından isim onayı verildi ve bu okul Ağustos ayında tescil edildi. Bu liseye kurucu müdür de atandı, ancak işin garibi eğitim öğretim için hazır olan okula hala öğrenci alınmadı.
KADROSU BAŞKA OKULDA OLAN ÖZLEM YILDIRIM NEDEN BU OKULA KURUCU MÜDÜR OLARAK ATANDI? KURUCU MÜDÜR NEDEN 1 YILDIR ÇALIŞMADIĞI HALDE MAAŞ ALIYOR?
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Gebze’deki bu okulu TBMM gündemine getirdi. Türkkan acil cevaplanması gereken soruları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu. Önergesinde;“Kadrosu Kocaeli Yücel Boru Fen Lisesi’nde olan Özlem Yıldırımbu okula kurucu müdür olarak atanmıştır.” diyen Türkkan, “Kocaeli Gebze Çoban Mustafa Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim öğretim için hazır ve idari kadrosu mevcut olduğu halde bu okula henüz öğrenci alımı yapılmamıştır. Okulda öğrenci olmadığı halde çalışanlara ücret ödenmektedir.” ifadelerini kullandı.
KOCAELİ’DEKİ DİĞER OKULLARDA ÖĞRENCİ YOĞUNLUĞU YAŞANDIĞI HALDE HAZIR OLAN BU OKULA NEDEN ÖĞRENCİ ALINMIYOR?
Okula müdür olarak atanan Özlem Yıldırım’ın maaş aldığı halde yaklaşık 1 yıldır görev yapmadığına önergesinde değinen İYİ Partili Türkkan, Bakan Selçuk’a Yıldırım’ın siyasi bir kurum ya da kişiyle yakınlığı olup olmadığını sordu.
Yıldırım’ın kurucu müdürü olduğu Kocaeli Gebze Çoban Mustafa Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kaç kişinin çalıştığını ve görevlerini soran Türkkan, Milli Eğitim Bakanı’ndan bu liseye henüz öğrenci alımı yapılmadığı halde öğrencisiz okulda çalışanlara neden ücret ödendiği sorusuna da cevap istedi.
İşte Türkkan’ın soruları:
1-Kocaeli Gebze Çoban Mustafa Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin isim onayı 2018 Haziran ayında çıktığı halde tescili Temmuz atamalarında münhal gösterip müdür atanması gerektiği için mi Ağustos ayına bırakılmış ve boş tutulmuştur?
2-Kocaeli Gebze Çoban Mustafa Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitim öğretim için hazır ve idari kadrosu mevcut olduğu halde bu okula neden hala öğrenci alımı yapılmamıştır?
3-Kocaeli’deki diğer okullarda öğrenci sayısında yoğunluk yaşandığı halde hazır olan bu okula neden öğrenci alınmamaktadır?
4-Kadrosu Kocaeli Yücel Boru Fen Lisesi’nde olan Özlem Yıldırım’ın bu okula kurucu müdür olarak atanmasının gerekçeleri nelerdir?
5-Özlem Yıldırım maaş aldığı halde neden görev yapmamaktadır? Yıldırım’ın ayrıcalığı nedir? Bu kişinin siyasi olarak herhangi bir kuruma ya da kişiye yakınlığı var mıdır?
6-Özlem Yıldırım’ın kadrosunun bulunduğu Kocaeli Yücel Boru Fen Lisesi’ndeki görevi nedir? Yıldırım bu okulda derslere girmekte midir?
7-Kocaeli Gebze Çoban Mustafa Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne henüz öğrenci alımı yapılmadığı halde bu okulda çalışanlara neden ücret ödenmektedir? Bu okulda kaç kişi çalışmaktadır ve görevleri nelerdir?
8-Kocaeli Gebze Çoban Mustafa Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ne zaman öğrenci alımı yapılacak ve hangi eğitim-öğretim döneminden itibaren hizmet vermeye başlayacaktır?
Gündem, 25 Haziran 2019 04:29
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
