Kapasite oranları geçmiş yılların ortalamalarının hala çok gerisinde
İş Dünyası, 24 Haziran 2019 23:36Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre haziran ayı kapasite kullanım oranı sonuçlarını değerlendiren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, "Odamız tarafından her ay düzenli olarak açıkladığımız imalat sanayinde kapasite kullanım oranı ilimizde yüzde 69.5 ile geçen aya göre 0.5 puan ve geçen yıla göre 2 puan geriledi. Merkez Bankası tarafından açıklanan yüzde 77.1 olarak açıklanan Türkiye imalat sanayinin kapasite kullanım oranı ise bir önceki aya göre 0.8 puan artarken, bir önceki yıla göre 1.2 puan geriledi." dedi.
Sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranının ekonominin önemli öncü göstergelerinden biri olduğunu ifade eden KSO Başkanı "Kapasite oranları geçmiş yılların ortalamalarının hala çok gerisinde. Türkiye genelinde aylık ufak bir toparlanma var. Ancak bu oranlardan üretimde canlanma sinyali göremiyoruz. Umarız önümüzdeki aylarda kapasiteler artış eğilimine geçer." açıklamasını yaptı.
KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Kocaeli Sanayi Odası üyelerinin yüzde 69'unun kapasite kullanım oranlarında geçen aya göre gerileme bildirdiğini belirterek "Sektöre baktığımızda otomotiv ve makine sektörünün ortalama kapasite kullanım oranlarının genel ortalamanın üzerinde olduğunu görüyoruz. Ne yazık ki diğer tüm sektörler yüzde 69.5'un altında kalmış." dedi.
Kocaeli firmalarının iç ve dış piyasadaki gelecek dönem beklentilerini açıklayan Zeytinoğlu, "Haziran ayı anketine yanıt veren firmaların bir önceki aya göre yüzde 18'inin istihdamlarının arttığı, yüzde 68'inin istihdamlarında değişim yaşanmadığı, yüzde 14'ünün ise istihdamlarının azaldığı belirlenmiştir. Firmaların yüzde 16'sı temmuz ayında iç siparişlerinin arttığını belirtilirken, yüzde 28'i siparişlerinin azaldığını belirtmiştir.Firmaların yüzde 56'sında ise sipariş miktarlarında bir değişim yaşanmamıştır. Ankete katılan firmaların yüzde17'si dış siparişlerinin temmuz ayında arttığını belirtirken, yüzde 22'si azalış bildirmişlerdir. Firmaların yüzde61'inde ise alınan dış sipariş miktarlarında bir değişim yaşanmamıştır." dedi.
İş Dünyası, 24 Haziran 2019 23:36
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
