Sağlık-Sen’in mücadelesi sonuç verdi
Sağlık, 21 Haziran 2019 10:58Sağlık-Sen’in girişimleri neticesinde, zorunlu hizmet süreleri azalacak sözleşmeli personel listesine, Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan sözleşmeliler de dahil edildi.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görevli sözleşmeli personelin zorunlu hizmet sürelerinin 4+2 yıldan 3+1 yıla düşürülmesini görüşmek amacıyla toplanan TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda, Sağlık-Sen’in bir süreden beri yürüttüğü mücadele sonuç verdi. Komisyonda, Sağlık-Sen’in önerisiyle gündeme gelen, sözleşmeli sağlık personellerinin de zorunlu hizmet sürelerinin 3+1 yıla indirilmesi talebi kabul edildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım; “Komisyon’un almış olduğu karar, bizleri son derece memnun etmiştir. İlgili kanun teklifi gündeme geldiğinde, sözleşmeli sağlık çalışanlarının kapsam dışında tutulmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdik ve derhal girişimlere başladık. TBMM’de ilgili Komisyon, bugün teklifi görüşmeye başladı. Biz son ana kadar mücadelemizi sürdürdük ve çok şükür, olumlu sonuç aldık. Teklif, önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu gündemine gelecek ve oradan nihai karar, yani kanun çıkacak. Kanun teklifinin, istediğimiz şekilde çıkmasına destek veren herkese gönülden teşekkür ediyorum. Sağlık-Sen olarak, sözleşmeli sağlık çalışanlarının yüzünü güldürecek böyle bir düzenlemeye öncülük ettiğimiz için mutluyuz, gururluyuz.”
Toplu sözleşme sürecine de değinen başkan Yıldırım, toplu sözleşme sürecinde tüm taleplerin önemli olduğunu ama sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının genelini kapsayan, gerçekleştirilebilir, acil sorunları öncelikli olarak gündemlerine alacaklarını ifade etti.
Büyük Başarıların Altına Hep Beraber İmza Atacağız
Sağlık-Sen’in büyük bir camia olduğunu kaydeden Yıldırım, “Gücümüzü doğru kullandığımız sürece, ülkenin ve milletin geleceğine hizmet etme imkanına daima sahip olacağız. Hiç bir başarı tesadüfen elde edilmiyor, planlı, programlı ve disiplinli çalışmayı gerektiriyor. Biz planlı, programlı ve disiplinli çalışarak, büyük başarıların altına hep beraber imza atacağız” diye konuştu.
Sağlık, 21 Haziran 2019 10:58
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Erdoğan, Özel'e çık karşıma diyecek!
Sigaraya zam geldi!
Milletin yarısını zekata muhtaç hale getirdiniz
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Trafik cezaları can yakacak!
Derince Kent Lokantası'nda iftarda yemekler ücretsiz
Gölcük Değirmendere’de tekne ters döndü!
Karavan park da karavan yok!
Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
