İzmitlilerin parası bakın nasıl harcanmış
Gündem, 20 Haziran 2019 12:11İzmit Belediyesi ENSAR, TÜGVA gibi belediye kasasını sömüren cemaat ve vakıflar için kanuna aykırı şekilde halkın vergilerinden harcanan milyonların peşine düşüyor.
BÜTÜN HARCAMALAR MİLLETİN CEBİNDEN
Bilindiği üzere 2017 yılında İzmit Belediyesi ile TÜGVA arasında yapılan protokole göre Belsa Plaza B Blok 25 yıllığına TÜGVA’ya devredilmişti. Bir belediye başkanının yetki süresinin çok üzerinde yapılan protokole göre de İzmit Belediyesi TÜGVA’nın tüm masraflarını üstlenmiş ve terliğinden, çilingir hizmetlerine kadar harcamalar İzmit Belediyesi’nin kasasından gerçekleştirilmişti. Aynı şekilde İzmit Belediyesi ile 10 yıllık bir protokole imza atan ENSAR Vakfı da bütün harcamalarını İzmit Belediyesi’nin üzerine yıkarak 2018 yılında Nebi Güdük Kültür Merkezi’nin açılışını gerçekleştirmişti.
TUVALET KÂĞIDINDAN NEVRESİM TAKIMINA KADAR 6 MİLYON HARCANDI
TÜGVA, ENSAR gibi cemaat ve vakıflara yapılan ve bir belediye başkanlığı dönemini katbekat aşan protokollerin yükü ise milyonları buldu. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in kalem kalem açıkladığı rakamlara göre İzmit Belediyesi TÜGVA, ENSAR gibi bazı diğer cemaat ve vakıflara toplam 6 Milyon TL ödeme yapıldığını ortaya çıkardı. TÜGVA ve ENSAR’ın bina yapım işine 4 milyon 517 bin lira, diğer ödeme harcamalarına ise 1 milyon 574 bin lira toplamda 6 milyon 91 bin lira harcandığı belirlendi.
BOWLİNG FATURASI BİLE BELEDİYEYE KESİLMİŞ
İzmit Belediyesi’nde yapılan araştırmalar sonucu pek çok harcamanın bile faturasının belediyeye kesildiği ortaya çıktı. Pek çok etkinlik için belediyeye kasasını kullanan vakıflar, eğlencelerinin faturasını belediyeye kesmekten çekinmemiş. Bowling ve lazer oyunu turnuvaları düzenleyen, son model konsol oyunlarını alan vakıfların bunların yanı sıra çilingir hizmeti, faturalar, tuvalet kağıdı, kahve, çay, şeker paraları, nevresim ve battaniye alımları gibi pek çok kalemde milyonlarca liranın heba edildiği belirlendi.
ENSAR VE TÜGVA İÇİN TAHLİYE İŞLEMLERİ BAŞLATILACAK
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, hem yapılan haksız protokoller, bedelsiz tahsis edilen binalar ve bedelsiz yapım işleri, hem de İzmit Belediyesi’nin ve dâhi kamunun bu yolla zarara uğratılması nedeniyle belediye içerisinde soruşturma başlattı. Konunun derinlemesine ve ayrıntılı şekilde inceleyen Başkan Hürriyet, İzmit Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü tarafından yasal işlem başlatılacağını da açıkladı. Buna göre özellikle TÜGVA ve ENSAR vakfında bir an önce tahliye işlemine başlaması için harekete geçildiği, belediyenin yetkisi olmadığı halde belediyeyi zarara uğratan kişi ya da kişiler hakkında yasal işlem sürecine gireceği belirtildi.
Gündem, 20 Haziran 2019 12:11
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
Bu sahtekârlık değil, topluma ihanet!
Muhtarhane projesi büyük beğeni topluyor
İzmit’te pazarcıları üzen haber!
Hayat Holding açıkladı: O destek programı 1 yılda 7 bin aileye ulaştı
Kartepe’de araç şarj istasyonunda bariyer engeli
Kocaeli vekilinden Erdoğan’a salvolar!
Büyükşehir’den bir proje daha: Gönül Bahçem
Kayıp çocuklar bulundu
Tanıklara İmamoğlu'na iftira at baskısı mı yapıldı?
Tanju Özcan neden hala cezaevinde?
Ümit Özdağ'dan diğer partilere işbirliği çağrısı!
Derince’de Başkan Gökçe sürekli halkın içinde
İşte Çayırova’da Nisan ayı tiyatro takvimi
Kocaeli Bölge Tiyatrosu’ndan yine bir prömiyer!
Vali Aktaş, İYİ Partilileri ağırladı
Burada ne zaman gerekli çalışma yapılacak?
Kartepe Kent Konut Evleri’nde kaba inşaat tamamlandı
Manavların kültür hafızası bu kitapta toplandı
Eski bakan Günay'dan ucube sisteme sert sözler!
