Quick Sigorta, Kefalet ve Alacak Sigortası’nı KOTO’da tanıttı
İş Dünyası, 18 Haziran 2019 06:04Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, Kocaeli Ticaret Odası’nda düzenlenen basın toplantısı ve Finansal Sigortalar Sunumu’nda‘Kefalet ve Alacak Sigortası’nı ilk kezhem kamuoyuna hem de sigorta acentelerine tanıttı
Yüzde 100 yerli sermayeyle kurulan Quick Sigorta, Kocaeli Ticaret Odası ev sahipliğinde, sigorta acenteleri ve basın mensuplarıyla buluştu. Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Halil Alaeddinoğlu, Kurumsal Riskler ve Satış Direktörü Sibel Doğaç, Finansal Risk ve Analiz Müdürü Yasemin Ezenerden, KOTO’da düzenlenen 3 ayrı toplantıda, firmanın yeni ürünü ‘Kefalet ve Alacak Sigortası’nı ilk kez tanıtarak, sektöre sundu. KOTO Meclis Üyesi Nazan Topdemir Bülbül, Kocaeli Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Bülent Yılmaz’ın da yer aldığı toplantıya, sigorta acenteleri ve basın mensuplarının ilgisi yoğun oldu.
ÖNEMLİ BİR ENSTRÜMAN
Basın toplantısında konuşan Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, ilk olarak Kefalet Sigortası ile ilgili bilgiler vererek, “Quick Sigorta, özellikle Kamu ihale süreçlerinde özel sektörün teminat ihtiyaçlarını karşılayabilmek, bankalar tarafından düzenlenen teminat mektuplarına alternatif yaratmak, bu şekilde kredi limitlerinin başka alanlarda kullanılmasını sağlamak üzere reel sektörün elini rahatlatmak adına özel sektöre önemli bir enstrüman kazandırdı. Türkiye’de bir ilk olarak firmalar ihalelere katılırken teminat mektubu yerine Quick Sigorta Kefalet Sigortası kapsamında düzenlenen kefalet senetlerini sunabiliyorlar.
SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇILDI
Firmalar açısından kredi limitlerinin daha da önem kazandığı bu günlerde Quick Sigorta’nın pazara sunduğu Kefalet Sigortası ve ona bağlı Kefalet Senetleri özel sektörün teminat ihtiyacının karşılanmasında yeni ve ek bir kapasite oluşturmuştur. Bu şekilde, bankalarca hali hazırda teminat ihtiyacı için kullandırılan kredi limitlerinin reel sektör tarafından başka alanlarda kullanımının önü açılmış ve teminat ihtiyaçlarının karşılanması için alternatif ürün sağlanmıştır” ifadelerine yer verdi.
ALACAKLAR GARANTİ ALTINDA
Quick Sigorta’nın satışa sunduğu bir diğer sigorta ürünü ise KOBİ’lere Alacak Sigortası hakkında bilgiler sunan Yaşar, “KOBİ’lere yeni imkanlar sunan bu sigorta ürününü Quick Sigorta iki ayrı ürün olarak sunuyor. Birincisi, Devlet Destekli Alacak Sigortası; ikincisi ise Tamamlayıcı Alacak Sigortası. Quick Sigorta, KOBİ’lerin alacaklarını garantiye alan Devlet Destekli Alacaklı Sigortası; Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın oluşturduğu yeni Devlet Destekli Alacak Sigortası modeli KOBİ'lerin alacaklarını garanti altına alıyor. Bu sigorta sayesinde KOBİ'lerin alacaklarını tahsil edememeleri durumunda, alacaklarının önemli bir kısmı Devlet Destekli Alacak Sigortası Havuzu tarafından karşılanacak. Mikro ve küçük ölçekli KOBİ'lere yapılacak risk değerlendirmesi sonucunda teminat sunulacak.
VADELİ SATIŞLAR İÇİN TEMİNAT SAĞLANACAK
Operasyonel süreçler 5684 sayılı Kanunun 33/A maddesi çerçevesindegörevlendirilen Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi tarafından yürütülecek. İşlemlerin yönetileceği bilgi işlem altyapısı Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından oluşturulacak. Sistem kapsamında 120, 180 veya 360 güne kadar vadeli satışlar için teminat sağlanacak. Primlerin taksitli olarak ödenmesi mümkün olmakla birlikte peşin ödenmesi durumunda %10 indirim uygulanacak. KOBİ'ler SBM tarafından altyapısı sağlanan skorlama sisteminden prim ve teminat tutarlarına dair bilgiye erişebilecek. Yaşar, şirketin acente uygulamaları ve sigorta ürünleri hakkında önemli bilgiler verdi.
İş Dünyası, 18 Haziran 2019 06:04
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Ercan Yamen’in kardeşi ile kardeşinin eşi kaza kurbanı oldu
Büyükşehir’den 91 bin dekar alanlık yem bitkisi desteği
İzmit’te Sokak Hayvanları Barınma Merkezi‘nde son aşamaya gelindi
Dilovası’nda MHP’liler Bahçeli’nin sözlerini tekrarladı
Gölcük Belediyesi’nden okul bahçesine 4 derslikli prefabrik yapı
Anayasa Mahkemesi'nden emeklileri ilgilendiren karar!
Körfez’de güneş enerjisi santrali kurulacak
İSU Genel Müdürü Sağlık’ın sesi taklit edilerek para isteniyor
Ford Otosan, Kocaeli fabrikalarında yapay zeka destekli çözüm
Fabrikalar küçülüyor, işçiler işini kaybediyor
Evine polis gönderilmedi, ifadeye çağrıldı
Dilovası’nın Ekim Ayı Meclisi’nde hangi kararlar alındı?
AK Parti Darıca Kadın Kolları Teşkilatı, Kocaeli 1’incisi oldu
Büyükakın’ın Soyut Vatan kavramı kitaplaştı
Kocaelisporlu futbolcular minik taraftarlarla Kitap Fuarı’nda buluşacak
Sandıkta alamadıklarını masada aldılar!
Dervişoğlu'ndan fon vurgunu yorumu: İktidar gözetiminde hırsızlık
Başkan Çiftçi, amatör spor kulüplerinin sezon açılışında konuştu
Gebze Ticaret Odası üyelerine dört önemli organizasyonda özel indirim fırsatı!
Kış hazırlığı: Şalvarlar giyildi, egzersiz yapıldı
KOTO’da indirim protokollerine yenisi eklendi!
YENİ Parti’nin iki numaralı ismi de Derince’nin araç tanıtımına katılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan buna ne der?
Altın güne düşüşle başladı
Bu çalışma neden tatilde yapılmadı?
Burayı temizleyin!
Gebze Ticaret Odası, Çayırova’da E-Sınav Merkezi açacak
Vecdi Gönül'e sorulan soru yeniden gündemde!
İGSAŞ’ta yeni yatırımla hedef yılda 1 milyon ton su tasarrufu
Bu yüzden mi İmamoğlu'nun hesabı engelleniyor?
Alikahya’nın yeni buluşma noktası
Gölcük’te sağlık yatırımları ne durumda?
Bu ortamı yaratan Erdoğan’ın bizzat kendisidir
Hyundai Motor Türkiye, HTech ile genç yetenekleri otomotiv sektörüne hazırlıyor
Türk Sağlık-Sen’in adı Vefasız-Sen olarak değişsin!
Kocaeli’de öğrendiler, Batı Trakya’da uygulayacaklar
Çayırova için yeni bir nefes alma imkanı
Foncu oldukları ortaya çıkan Diyanet'i yönetenlerden yeni karar
İzmit’te bu hizmetten öğrenciler ve veliler memnun
