Ayıp be ayıp!
Siyaset, 08 Haziran 2019 22:52İstanbul'da konuşan İYİ Parti'nin İzmitli Genel Başkanı Meral Akşener, Binali Yıldırım’ın 'PKK' ve 'Kürdistan' kelimelerini kullanmasıyla ilgili, 'Seçim sürecinde tüm milleti PKK’lılıkla suçlayanların bugün Diyarbakır’da miyav miyav PKK’ya PeKeKe dediğini anlatacağız. Meclis başkanlığı yapmış, Başbakanlık yapmış biri İBB Başkanlığı için Diyarbakır’da PeKeKe diyebiliyor. Ayıp be ayıp' ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Mitili değil ama postu İstanbul'a seriyorum. İstanbul'da milli iradeyi gasbedenlere, bu aziz millet elbette bir ceza kesecek. Bu cezanın tereddüde mahal vermeyecek bir aralıkta olması lazım.” dedi. Akşener, Zeytinburnu, Güngören, Bağcılar ve Esenler’de İYİ Parti seçim çadırlarını ziyaret etti, esnafla buluştu.
Zeytinburnu seçim çadırında konuşma yapan Akşener, 31 Mart seçim sürecinde rakip partileri tarafından çirkin ve kötü bir dil kullanıldığını söyledi. Akşener, “CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi seçmenlerine ‘illet’ dendi, ‘zillet’ dendi, ‘terörist’ dendi ve sonuç itibarıyla adayların resimleri yerine liderlerin resimlerinin asıldığı, adayların projeleri yerine, Cumhurbaşkanının, Sayın Erdoğan'ın meydan meydan gezip kendini anlattığı bir seçim geçirdik.” ifadelerini kullandı.
1 Nisan'da Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazandığını söyleyen Akşener, şöyle devam etti: “Türkiye'de olmayan bir şeye İstanbul sahne oldu. Sayın Erdoğan'ı uzun süredir tanıyan, zamanında dostu olan bir insanım. Sayın Erdoğan'ın asla yapmayacağına inandığım bir davranış biçimi ortaya çıktı. Nedir yapmayacağına inandığım şey? İstanbul seçimlerinin iptal edilmeyeceğine dair arkadaşlarımla iddiaya girdim. Dedim ki ‘Sayın Erdoğan bize hakaret eder, ortağına iftira attırır, her şeyi yapabilir, seçimi kazanana kadar ama millet iradesiyle ters düşmez. Sandığı tekmelemez ve sonuçta Sayın İmamoğlu'nun seçildiğini kabul eder. O cumhurbaşkanı makamında, Ekrem Bey de büyükşehir belediye başkanlığı makamında otururlar. Biri Türkiye'yi biri de İstanbul'u yönetir.’ dedim ama yanılmışım.”
Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bazı kişi ve kurumlara araç tahsis ettiğini, bazı vakıf ve kurumlara da para aktardığını söyledi. Trabzonlulara, Giresunlulara, Ordululara, Güneydoğululara ve herkese iktidar tarafından hakaret edildiğini söyleyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İçişleri makamında oturan zat var ya hani. Bayram namazı, bayram namazı… Şimdi bu arkadaş Üsküdar Meydanı'nda Temel Bey ile ikimizi, yani Meral Akşener'in, Kandil'le sözleşme yaptığımızı ilan etti. Ben de döndüm dedim ki ‘Yahu ben de eski içişleri bakanıyım. İçişleri bakanları iftira etmez, gereğini yapar. O sözleşmeyi çıkar ve gereğini yap kardeşim. Ne benim ne de Temel Bey’in dokunulmazlığı yok. Cevap şu oldu, ‘Seçim zamanı her şey söylenir.’ Meral Akşener peşini bırakır mı? Bırakmaz. Hemen bir araştırma önergesi verdik, ‘Madem Meral Akşener Kandil'le sözleşme imzalamış, araştırın, gereğini yapın.’ Büyük ve küçük ortağın oylarıyla reddedildi.”
“Seçmenin oyunu heba ettirmeyeceğiz”
Türk toplumun mağdurun yanında durduğunu anlatan Akşener, İmamoğlu’nun hiç kampanya yapmasa bile 23 Haziran akşamında mazbatayı alabileceğini söyledi.
Akşener, 23 Haziran seçimlerinde sandıklarda küçük de olsa yanlış olamayacağına vurgu yaparak, “Çünkü, 39 ilçede CHP ve İYİ Parti'den dört vekil görev alacak. Her sandığa bir avukat göndereceğiz, seçmenin oyunu heba ettirmeyeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni bu sefer en az 2-3 puan farkla sahibine iade edeceğiz.” dedi.
Bir gazetecinin AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın Diyarbakır ziyaretine ilişkin sorusu üzerine, Akşener, “Sayın Binali Yıldırım ‘Dersim’ demiş, peki Dersim mevzusu üzerinden söven troller ne olacak şimdi? Açılım süreci üzerinden yani sanki bir açılımcıymışız gibi söven genel başkan yardımcıları ve sarayın sözcüleri ne halt edecek şimdi? Dolayısıyla kesinlikle hepimizden özür dilemeden, biz derken seçmenlerimizi kastediyorum, seçmen nezdinde bir affa uğrayacaklarını sanmıyorum.” ifadelerini kullandı.
Akşener, ‘Seçim sürecinde tüm milleti PKK'lılıkla suçlayanların bugün Diyarbakır'da miyav miyav PKK'ya PeKeKe dediğini anlatacağız. Meclis başkanlığı yapmış, Başbakanlık yapmış biri İBB Başkanlığı için Diyarbakır'da PeKeKe diyebiliyor. Ayıp be ayıp!Yeniden açılım sürecini başlatmak isteyenleri deşifre edeceksiniz. Trabzonlulara Rum dendi. Ordululara komünist dendi. İstanbul'da yaşayan Karadenizliler tüm yapılan hakaretleri unutmayacak’ diye konuştu.
“39 ilçeyi dolaşacağım”
Bağcılar Meydanı'nda da CHP ve İYİ Parti'nin seçim çadırlarını ziyaret eden Akşener, burada bir vatandaşın üye kaydını yaptı.
Akşener, çadırda olduğu sırada yanına gelen görme engelli aşık Ali Sezer, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için yazdığı türküyü okudu.
Meral Akşener, burada yaptığı açıklamada ise “Ben hayretler içerisindeyim. Sayın Erdoğan'ın çevresinde onu çok sevdiğini iddia eden kişilerin, ona en büyük kötülüğü ettiğine şahidim, inanıyorum. AK Parti'nin sisteminin bozulması için elinden gelen gayreti gösteren bir güruh var. Bu nedir? 31 Mart'a giderken o ortaya konulan dil.” değerlendirmesini yaptı.
Bu iki haftada İstanbul'da seçim çalışmalarına katılacağını aktaran Akşener, “Mitili değil ama postu İstanbul’a seriyorum. İstanbul’da milli iradeyi gasbedenlere, bu aziz millet elbette bir ceza kesecek. Bu cezanın tereddüde mahal vermeyecek bir aralıkta olması lazım. Bugün benim üçüncü ilçem, 39 ilçeyi bu şekilde dolaşacağım.” şeklinde konuştu.
Siyaset, 08 Haziran 2019 22:52
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sadece okullarda eğitime değil kurs ve sınavlara da ara verildi
Motokuryelerin trafiğe çıkma yasağı kaldırılmadı!
Yine gök gürültülü yağmur yağacak
Kocaeli Valiliği’nden yeni uyarı! Fırtınaya dikkat
Ücretsiz tren yolculuğunda T.C. kimlik numarası yeterli olacak!
İzmitliler bu seminere davetli! Konu prostat kanseri
Vali Aktaş’tan 112 Acil Çağrı Merkezi’nde yerinde inceleme
Başkan Bulut, Bakan Yardımcılığı görevine atanan Kocaelili Bayrakdar’ı tebrik etti
Başiskele’de sel mesaisi
Darıca’da MHP’li başkandan yağmur altında esnaf ziyareti
Seçim için DEM parti ile anlaşma mı yapıldı?
CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Korkmaz: Kadın emeği güvence altına alınmalı!
Kocaeli’nin turizm potansiyeli masaya yatırıldı
Çayırova’da Kitap Günleri 7’inci kez kapılarını açıyor
Patlayan Ak Parti foseptik çukurudur!
Kocaeli GÜDEF, Gümüşhaneli 100 gence burs verecek
Dilovası’nda yağmur nöbeti
Körfez Gençlerbirliği’nden potada 5’inci galibiyet
Bazı bölgelerde aylık yağış ortalaması aşıldı
Kocaeli’de çevre yönetiminde teknoloji odaklı yeni adım
Körfez’de sağanak yağışa karşı ekipler sahada
Balık alıp derin dondurucuda saklayın!
Liranın dolar ve euro karşısındaki eriyişi devam ediyor
İzmit Sanat Akademisi Tiyatro Bölümü’nü kazanan adaylar belli oldu
TBB seçimini YENİ Parti adayı kazandı
Yerli ve millî söylemi, borsa vurgunlarının üzerini örtme kalkanı olamaz!
Zeytinoğlu: Gelirlerdeki artışın harcamaların gerisinde kalması bütçe açığını artırıyor
Başiskele’de eski muhtar Gedikli sel sularına kapılarak hayatını kaybetti
Gebze Ticaret Odası üyeleri yabancı firma yöneticileri ile bir araya getirildi
Cadde üzerinde kasis var, uyarı tabelası yok!
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım otizm sınıfına sponsor oldu
Kocaeli’de pazartesi gününe kadar okul yok!
Erdoğan kimsenin gözünün yaşına bakmayacak!
Gölcük’te yeni Kültür Merkezi için o tarihte ihale yapılacak
Çayırova’da da ekipler yağmur mesaisinde
284 eski vekilden Halk TV çağrısı
Kandıra’da Kapalı Pazara el atıldı
Kocaeli’de yağmur, sel ve su baskını alarmı
Sel ve su baskınlarının önüne geçmek için gayret ediyorlar
