Hizmet-İş’ten Hürriyet’e yanıt
Gündem, 31 Mayıs 2019 05:06Kocaeli Şube başkanı İdris Ersoy, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in” sendika bize hayırlı olsuna bile gelmedi, daha 1 ay olmadan işçileri eyleme sürüklüyor “ şeklindeki açıklamasına cevap verdi.
Ersoy; “Fatma Hanım İzmit belediye başkanı seçilip mazbatayı aldığı yaklaşık 2 ay oldu. Biz mazbatasını alır almaz diğer belediye başkanlarına olduğu gibi kendisinden de randevu istedik, diğer belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyaretlerinin gerçekleştirdikten sonra, ikinci kez kendilerini seçimden önce KHK işçilerine verdikleri zam sözleri için ziyaret ettik.
Ancak İzmit belediye başkanı nedense başka sendikalarla 2 tur görüşme yapmasına rağmen yetkili olan sendikamızla bir türlü görüşme fırsatı bulamadı? Biz özel kalem ve ekini ne en az 3 kez hayırlı olsun diyelim ama bizim işçilerimizin sorunları var, temizlik işçileri diğer birimlerden çok çalışıyor işçilerimiz rahatsız. KHK çalışan işçilere seçim öncesi verilen zam sözü var. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri bir kısmı uygulama yaptı , diğerleri hazırlık yapıyor. Bu konuda işçilerimiz bizden haber bekliyor dememize rağmen oyalanmış ve randevu verilmemiştir.
Bu konuları 2 hafta öncede belediye başkan yardımcısını ziyaret ederek konular anlattık. Bu yaşadığımız sürecin benzerini de işten çıkarmalarda da yaşadık. İşçi çıkarmaları olunca bilgi istedik. Bize verilmediği gibi Encümen üyeleri ve Ak Parti İzmit grup başkanına da verilmedi. Madem her şey çok şeffaf yürütülüyor niçin bilgiler bizden ve kamu oyundan saklanıyor? işten çıkarılan temizlik işçilerinden 2 arkadaşımızla konuyu görüştüğümüzde bize verilen iş akdi feshi ile ilgili masanın üzerinde bir çok zarf olduğu da bu gizliliğin sebebi olarak algılanması doğal, netice itibariyle işten çıkarılan veya daha fazla çıkarılma hazırlığı içindeki işçiler bizden ve kamuoyundan gizlenmiş taraflarla paylaşılmamıştır.”dedi.
Gündem, 31 Mayıs 2019 05:06
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
