TBMM’de Değirmendere kavgası!
Siyaset, 16 Mayıs 2019 06:04Gölcük Değirmendere'de ağaç katliamına ilişkin iddialarla ilgili TBMM'ye verilen önerge tartışmalara neden oldu.
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan geçtiğimiz günlerde yerel basına da yansıyan Gölcük Değirmendere’nin üst bölümlerinde kalan ormanlık alanda meydana gelen tahribatı TBMM gündemine taşımış, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması isteğiyle soru önergesi vermişti.Önergesinde Gölcük Değirmendere’de doğa katliamı yapıldığını söyleyen Türkkan, Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü’nün görev alanında olan bölgede bu kurumdan habersiz böyle bir uygulamanın yapılmasının mümkün olmadığını yazmış ve Bakan’a sorular sormuştu. Türkkan’ın önergesini verdiği gün Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü’nden de açıklama geldi.
Türkkan’ın önergesi Meclis Genel Kurulu’nda tartışma konusu oldu. Ak Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Türkkan’ın önergesini “Sayın vekilin doğa katliamı söylemi maksatlı ve sığ bir ucuz siyasi söylemdir. Kocaeli vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyorum.”sözleriyle eleştirince Türkkan’ın cevabı sert oldu: “Öncelikle sayın milletvekilinin konuşmasının sonunda ifade ettiği "sığ ve ucuz siyaset ve siyasetçi" lafını iade ediyorum. Derinlikle ilgili bir mesafe ölçümüne kalkarsak çok ciddi sıkıntıya düşeceğini de düşünüyorum.”
Türkkan, Katırcıoğlu’nun sözlerinin kendi görüşü olmadığını söyledi:
“Zaten okuduğu da kendi görüşleri değil, Gölcük Orman Müdürlüğünün kamuoyuna yaptığı bir bildiriyi okudu sayın milletvekili. Ama o bölgedeki ağaç katliamını herkes bilir. Ağaç katliamına karşı verilecek bir cevap olarak da buna bir gençleştirme, vesaire gibi bir kılıf hazırlamaya çalışıyorlar.”
Gölcük ve Başiskele’deki ruhsatsız taş ocaklarını eleştiren Türkkan ağaç katliamı yapıldığını ifade etti::
“Gölcük'te zaten çok ciddi anlamda insanların sağlığına, insanların yaşamına engel olan ruhsatsız taş ocakları işletmesi devam ediyor. Başiskele'de ve Gölcük'te vatandaşlar arasında dolaşırlarsa bu şikâyetleri duyarlar. Bunun bizim tarafımızdan dile getirilmesinden rahatsız olmak yerine, mevcut katliama dur demek için iktidarın payandası olan bürokratlara gidip bu konuyu aksettirmeleri daha doğru bir yol olacaktır diye düşünüyorum. Gölcük halkı bundan rahatsızdır. Gençleştirmek değildir bu, bunun ismi ağaç katliamıdır. Sadece Gölcük'te değil ki, bütün Türkiye'de ağaç katliamı yapıyor.
Adalet ve Kalkınma Partisinin en mümeyyiz vasfıdır ağaç katliamı yapmak. "Biz yerine ağaç ekiyoruz." lafı nedir biliyor musunuz? O memleketi, devleti soymanın bir başka yoludur çünkü ağaç sayılamayan bir ihaledir. "Her yere çiçek, ağaç ekiyoruz." diye -bakın belediyelere de- en çok ihale yolsuzlukları ağaç ve çiçek ekme işlerinde olmuştur.”
İYİ Partili Türkkan, Kocaeli’nde bir ihaleye verilen miktarı da sert sözlerle eleştirdi:“Geçen gün Kocaeli'de bir ilçe belediyesiyle ilgili elime bir belge geldi. Ufacık ilçenin sadece çim biçme ihalesine 2 milyon lira vermişler. 2 milyon liraya Türkiye'nin çimini biçersiniz ya, ufacık bir ilçenin çim biçme işini 2 milyon liraya vermişler. Yazıklar olsun! Bu memleketin evlatları akşam yorganın altına aç girerken o 2 milyon lirayı onlara aktaran zihniyete yazıklar olsun!”
Siyaset, 16 Mayıs 2019 06:04
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Erdoğan CHP'li başkanı AKP'ye davet etti
Derince’yi 30 Ağustos coşkusu saracak!
Çayırova’da Atığın Sıfır Noktası, hediye kazandırmaya devam ediyor
GTO Başkanı Aslantaş: Bu faizlerle sanayicinin yatırım yapması mümkün gözükmüyor
Sucuklardan at ve eşek eti çıktı
Bu hafta da Cumhuriyet mahallesinde spor yaptılar!
Kocaeli sanayi kapasite anketi ve endeksi değerlendirmesi
Emekli ve memur maaş düzenlemesi için tarih verildi!
Sanatsal yetenekli vatandaşlar bu habere dikkat!
İkinci el otoda hareketlilik bekleniyor
Kademeli emeklilik çağrısı
İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu arasındaki protokol yenilendi
TÜVTÜRK sürücüleri uyardı
TEKNOFEST’e seferler denizden ve karadan kesintisiz sürüyor
Uyku sırasında ortaya çıkan bu belirtilere dikkat
KOTO’ya ziyaretçi akını!
Beceriksizlik abidesi! Metro inşaatı binanın temeline zarar vermiş
Başkan yine denize daldı! Bakın neden
Bir dev şirket daha iflas etti
Kaan Dobra’dan dev akvaryuma tam not
SEDAŞ, göçmen kuşların güvenliği için harekete geçti!
Konteynerde muhtarlık hizmeti daha ne kadar sürecek?
Yine vatandaşın yastık altı altınına göz diktiler!
Darıca'da 3 kardeşin cesedi denizden çıktı
Semra Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanlığı’na adayım dedi
Markette fiyatlar 5 yılda 12 kat arttı!
Bahçeli’nin istediği oldu, Öcalan’a statü bulundu
Kocaeli’de vergi gelirleri yüzde 11 oranında arttı
İsrail'in saldırısında Türk askerleri orada mıydı?
BTP lideri Baş’tan tarım reformu önerisi
İş insanı Selvi, Kocaeli’yi uluslararası alanda temsil etti
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Vali Aktaş kendisine mail atan vatandaşları makamına çağırdı
Çelik, 29 Ağustos’ta Derince’ye konser için gelecek
KSO’nun atları Kartepe Hipodromu’nda koştu!
Körfez’in gururu genç karatecilere milli davet
Beklenen depremle ilgili şaşırtan sözler!
Kocaeli’de hedef, yüzde 100 ileri biyolojik arıtma
Ekonomi yönetimi kendi hedeflerine inanmıyor mu?
