İzmit Belediyesi’nin toplam borcu 207 milyon
Gündem, 14 Mayıs 2019 01:20İzmit Belediyesi Mayıs dönemi meclis toplantısının 2. oturumu 2018 yılı kesin hesap özetinin görüşülmesi için ikinci kez toplandı.
Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in başkanlık ettiği mecliste İzmit Belediyesi’nin kısa ve uzun vadeli borç toplamının 207 milyon 749 bin 549 lira olduğu açıklandı. Mecliste CHP adına söz alan Necat Çakır “ 2018 yılı gelir giderler eski Başkan Nevzat Doğan’ın söylediği gibi değildir. Esnafa borç yok deniliyor ama bu doğru değil. Rakamlar hiç de söylendiği gibi değil. Kısa vadede ödenecek borç tutarı 22 milyonu esnaflara olmak üzere 50 milyon 536 bin 849 lira, uzun vadeli borç tutarı da 157 milyon 212 bin 704 liradır. İzmit Belediyesinin toplam borcu ise 207 milyon 749 bin 549 lira olarak gözüküyor” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Plan Bütçe Komisyonun raporu okunarak oylandı ve 2018 yılı kesin hesap özeti meclis üyelerince kabul edildi.
.gif)
.gif)
SAVUNULACAK YANI YOK
Başkan Hürriyet’te yaptığı konuşmada “ keşke anlatıldığı gibi pembe tablolar olsaydı. Ama hiç de durum öyle değil. Yakında Cedit’teki kentsel dönüşümde neler olduğunu hep birlikte göreceğiz. Ben hesap uzmanı değilim hukukçuyum ama. Bunun savunulacak bir yanı yok. Bazı şeyler ev bütçesi gibidir. Eğer siz gelir gideri dengenizi gelirlerinizi arttırarak ya da tahmini yaptığınız şeylerle tahmini gelir hesaplarınızı tutturamazsanız haliyle bazı şeylerinizi satmak, devretmek, açık kapatmak durumunda kalırsınız.
BORÇTAN KURTULMAK SATARAK OLMAZ
Açık kapatmak savunulacak bir şey değildi. Elbette bir borçtan kurtulmak önemli bir şeydir ama bunu bir şeyleri satarak değil de geliri arttırarak her yıl bir bütçe yapılıyor. Bir gelir tahmini yapılıyor. Bu gelir tahminini tutturamamışız ki biz onları devretmek ve satmak durumunda kalmışız. Satarak bütçe yapılmaz. Eğer böyle muhteşem bir tablo olsaydı seçimi kaybetmezdiniz” şeklinde konuştu. Bir sonraki meclis toplantısının 11 Haziran Salı saat 15.00 de yapılması kararlaştırıldı.
Gündem, 14 Mayıs 2019 01:20
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Herkes memleketinde yaşasa Kocaeli nüfusu ne kadar olurdu?
3. Kapanca Festivali böyle başladı
Dilovası Belediyesi’nin yeni hizmet binasında sona yaklaşılıyor
Geleceğin kadın girişimcileri Gebze’de ödüllendirildi
Kocaeli Bilnet Okulları’nda mezuniyet coşkusu
Kocaeli’ndeki toplu taşımada yeni hatlar yolda
Tarihçi Volkan Şenel Körfez Meclisi’nde konuştu
Çayırova’daki bu konserde 80’ler rüzgarı esti!
Körfez Hodri Meydan 1989 taraftarlarının artık bir derneği var!
Kocaeli’de mavi bayraklı plajlar tüm kriterlere uygun
Sahillerde yoğun kontrol
2 milyonluk KOSGEB desteği balon çıktı!
İzmit’te 28 Haziran Futbol Şenliği heyecanı başladı
Kenan Sofuoğlu’ndan Başiskele’deki o merkeze tam not
Ormanya’da açık havada sinema
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektörü 2’inci kez KOTO’da toplandı
SEDAŞ’tan dolandırılmayın uyarısı
Kafe ve restoranlarda yeni dönem başlıyor
Derince’nin mahallelerinde şenlik var!
Gebze’deki çöken binanın bilirkişi raporuna ne oldu?
Dilovası'nda başkan yardımcısı gözaltına alındı
Emekli polislere yeni sosyal yaşam alanı için ilk adım atıldı
Kocaeli'de trafik cezaları ve radar uygulamaları vatandaşı mağdur ediyor
İzmit’te esnaf ve vatandaşı buluşturan Alışveriş Festivali başladı
Emekli ve asgari ücretliler için ara zam çağrısı
Ümit Özdağ'a Şeyh Said cezası!
TEM Otoyolu Muallimköy Kavşağı 35 gün kapalı kalacak
Muhalefetin çamur güreşine bizi çekmesine izin vermiyoruz!
Bu mu adalet?
Dilovası’nda o park ve mesire alanı yenileniyor
Çayırova Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda çalışmalara devam
Büyükakın: Sosyal yaşamın kalbi bu merkezde atacak
Güngör çiftine Güle güle oturun dediler!
Derince Harikalar Sahili’nde harika konser!
Körfez zabıtasından güvenli ulaşım denetimi
İzmit’ten Büyükada’ya vapur gezisi
5 bin haneye yetecek elektriği kaçak olarak kullandılar!
Hindistan-AB Serbest Ticaret Anlaşması rekabet gücümüzü zorlayabilir
Başiskele’deki dünya rekoru kırılan projede 9 köprünün montaj işi tamam
