İzmit’te 10 binler 1 Mayıs’ı kutladı
Gündem, 01 Mayıs 2019 00:591 Mayıs İşçi Bayramı, İzmit Perşembe Pazarı alanında 10 binlerce kişinin katılımıyla kutlandı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (İşçi Bayramı) bugün ilimizde ve tüm Türkiye genelinde düzenlenecek etkinliklerle kutlanıyor. Kocaeli’deki geniş katılımlı kutlama İzmit Perşembe Pazarı alanında gerçekleştirildi.
Sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce kişi alanda toplanmaya başladı. Yine kalabalık bir grup da saat 10.00’da Doğu Kışla alanında buluşup daha sonra da Perşembe Pazarı alanına kadar yürüdü.
Türk-İş'e bağlı 34 sendikanın yöneticileri ve üyelerinden oluşan yaklaşık 60 bin kişi alanda toplandı. Türk-İş Genel başkanı Ergün Atalay, İzmit Belediye başkanı Fatma kaplan Hürriyet, CHP Kocaeli Milletvekilleri Tahsin Tarhan ve Haydar Akar gibi isimlerde hazır bulundu.
.gif)
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay şöyle konuştu: Bugün kıdem için bu alandayız. Buradan Türkiye’yi yönetenlere, Meclise sesleniyorum; 3 bin TL brüt alan kardeşimiz 250 TL yemek parası, 250 TL yol parası veriyor. Bu kardeşimiz 25 sene çalışabilirse alabileceği kıdem 86 bin TL. TOKİ’nin alt gelir durumu ile ilgili en düşük olan 50 metrekarelik konutu 116 bin TL. Buradan sesleniyorum; kıdem ile ilgili olumsuz çalışma yapmayın. Kıdemle ilgili geriye giderek bir çalışma yapmayın.
Yapamazsınız, yapmazsınız, yaptırmayız. Kıdem bizim kızımızın çeyiz parası, oğlumuzun düğün parası, bizim duymamızı, görmemizi sağlıyor. Bazı art düşünceli işverenler doymak bilmiyor. İyi niyetli olanlara sesimiz yok. Allah onlara daha çok versin. Kötü olanlar 30 günü aşağı çekmeyi gözlüyorlar. Biz milletvekili olmak istemiyoruz, fabrikamız olsun, uçağımız olsun istemiyoruz. Biz yaşamak istiyoruz. Bu alandan sesleniyorum, bizi görmemezlikten gelmeyin, küçümsemeyin, yok saymayın. Allah şahidim bedelini ağrı ödersiniz.
.gif)
Gündem, 01 Mayıs 2019 00:59
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Erdoğan CHP'li başkanı AKP'ye davet etti
Derince’yi 30 Ağustos coşkusu saracak!
Çayırova’da Atığın Sıfır Noktası, hediye kazandırmaya devam ediyor
GTO Başkanı Aslantaş: Bu faizlerle sanayicinin yatırım yapması mümkün gözükmüyor
Sucuklardan at ve eşek eti çıktı
Bu hafta da Cumhuriyet mahallesinde spor yaptılar!
Kocaeli sanayi kapasite anketi ve endeksi değerlendirmesi
Emekli ve memur maaş düzenlemesi için tarih verildi!
Sanatsal yetenekli vatandaşlar bu habere dikkat!
İkinci el otoda hareketlilik bekleniyor
Kademeli emeklilik çağrısı
İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu arasındaki protokol yenilendi
TÜVTÜRK sürücüleri uyardı
TEKNOFEST’e seferler denizden ve karadan kesintisiz sürüyor
Uyku sırasında ortaya çıkan bu belirtilere dikkat
KOTO’ya ziyaretçi akını!
Beceriksizlik abidesi! Metro inşaatı binanın temeline zarar vermiş
Başkan yine denize daldı! Bakın neden
Bir dev şirket daha iflas etti
Kaan Dobra’dan dev akvaryuma tam not
SEDAŞ, göçmen kuşların güvenliği için harekete geçti!
Konteynerde muhtarlık hizmeti daha ne kadar sürecek?
Yine vatandaşın yastık altı altınına göz diktiler!
Darıca'da 3 kardeşin cesedi denizden çıktı
Semra Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanlığı’na adayım dedi
Markette fiyatlar 5 yılda 12 kat arttı!
Bahçeli’nin istediği oldu, Öcalan’a statü bulundu
Kocaeli’de vergi gelirleri yüzde 11 oranında arttı
İsrail'in saldırısında Türk askerleri orada mıydı?
BTP lideri Baş’tan tarım reformu önerisi
İş insanı Selvi, Kocaeli’yi uluslararası alanda temsil etti
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Vali Aktaş kendisine mail atan vatandaşları makamına çağırdı
Çelik, 29 Ağustos’ta Derince’ye konser için gelecek
KSO’nun atları Kartepe Hipodromu’nda koştu!
Körfez’in gururu genç karatecilere milli davet
Beklenen depremle ilgili şaşırtan sözler!
Kocaeli’de hedef, yüzde 100 ileri biyolojik arıtma
Ekonomi yönetimi kendi hedeflerine inanmıyor mu?
