Lastik-İş’ten mahkemeye tepki
Gündem, 25 Nisan 2019 06:37Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı, öldürülen eski Genel Başkan Abdullah Karacan’ın yargılandığı davada müdahil olma taleplerinin reddedilmesine tepki gösterdi.
İşte o açıklamanın içeriği: “Bilindiği gibi Genel Başkanımız Abdullah Karacan, 13 Kasım 2018 tarihinde Adapazarı’nda menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Genel başkanımızın katledilmesine ilişkin dava işlemleri tamamlanarak iddianame hazırlanmıştı. İddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi sonucunda davanın ilk duruşması dün Adapazarı 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı.
Mahkemede yaşanan olayın gerçekleşmesine ilişkin olarak daha önce belirttiğimiz noktaları doğrulayan bir nitelik taşımaktadır. Ne kadar saklanmaya çalışılırsa çalışılsın genel başkanımızın profesyonel bir katil tarafından organize bir şekilde öldürüldüğü açıkça görülmektedir. Yargılama sonucunda olayın arkadaşındaki karanlık güçler dahil bütün boyutlarıyla ortaya çıkmasını bekliyoruz. Gerek genel başkanımızın ailesi gerekse de sendikamız olarak acımızı biraz olsun hafifletecek gelişme bu olacaktır.
Yargılamanın adil bir şekilde yapılmasını ve mahkemenin vicdanları yaralamayacak bir çerçevede sonuçlanmasını bekliyoruz. Ancak bu umudumuzu azaltan bir gelişme, duruşmada mahkeme heyetinin sendikamızın müdahil olma talebini reddetmesidir. Mahkeme heyetinin bu kararının hiçbir şekilde kabul edilmesi ve akla, vicdana uygun bulunması mümkün değildir.
Çünkü genel başkanımızın öldürülmesiyle sendikamızın tüzel kişiliği kuşkulu olayların ve çeşitli karalamaların konusu yapılmaya çalışılmıştır. Öte yandan genel başkanımızın öldürülmesine yol açan gelişmelerin genel başkanlık görevi ile doğrudan bağlantılı olduğu da hiçbir açıklama gerektirmeyecek şekilde ortadadır. Sendikamızın katılım talebinin reddi, genel başkanımız Abdullah Karacan’ın ve sendikamızın hak ve hukukunu gerektiği gibi savunmaya engel olmuştur.
Her şeye rağmen davanın gerektiği gibi yürütüleceği ve genel başkanımıza ve sendikamıza yönelik saldırganlığın gereken bir cezaya çarptırılarak sonuçlandırılacağı konusundaki inancımızı koruyoruz. Lastik İş Sendikası olarak gelişmeleri kamuoyuna saygıyla duyururken genel başkanımız Abdullah Karacan’a ve onun ölümsüz anısına sonuna kadar sahip çıkacağımızı bir kez daha vurguluyoruz."
Gündem, 25 Nisan 2019 06:37
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
