Üç maymunu oynuyorlar
Siyaset, 15 Nisan 2019 22:56Kocaeli il genelindeki enerji altyapılarındaki yetersizlik ve sık sık kesilen elektrikler günlük hayatı ve sanayi üretimini olumsuz etkilerken İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın konuyla ilgili verdiği soru önergesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından verilen yanıt 2019 yılında da bu sorunun çözülmeyeceğini ortaya çıkardı.
SEDAŞ KOCAELİ’YE İHANET EDİYOR
Kocaeli’nde özellikle Gebze ilçe merkezi ve kırsalında yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları mağdur ederken konuyla ilgili İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın verdiği soru önergesine Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Fatih Dönmez’den cevap geldi. Bakan Dönmez, cevabında 6446 Elektrik Piyasası Kanunu uyarınca dağıtım şirketlerinin kullanıcılara yeterli, sürekli, kaliteli ve belirtilen gerilim aralığında enerji sunulması için gerekli yatırımları yapması yönünde sorumlulukları belirlendiğini belirtti. Bakanlığın elektrik dağıtım şirketlerini denetim yetkisi olduğunu belirten Dönmez, bu yetkilere dayanarak her yıl inceleme ve denetim olduğunu savundu.
BİR ELEKTRİK DİREĞİNİ DİKEMEYEN SEDAŞ’A NEDEN GÜVENELİM?
İYİ Partili Türkkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kocaeli’nin nüfusunun hızla arttığını ve başta organize sanayi bölgelerine ev sahipliği yapan Gebze’de elektrik kesintilerine bir çözüm bulunmadığını, verilen trafo ve enerji yatırımı sözlerine rağmen SEDAŞ’ın sözlerini tutmadığını belirtti. Türkkan, “SEDAŞ’ın 2019 yatırım programında Kocaeli’yle ilgili yeterince yatırım planı görünmemektedir. Sanayi bölgesi olan ve şikayetlerin en çok yaşandığı yerlerden biri olan Gebze’de tek bir trafo yatırımı bile verilen sözlere rağmen düşünülmemiş. Burada gerek bakanlık gerek SEDAŞ resmen 3 maymunu oynamaktadır. SEDAŞ gerekli şekilde denetlemiş ve yaptırım uygulamış olsa yıllardır bu şikayetler yaşanır mıydı? Bir elektrik direğini bile dikemeyen şirkete nasıl imtiyaz gösterildiğini Bakan Dönmez Bey açıklamalı. Ben Bakan Beye soruyorum o bana mevzuatı yazıyor. Kocaeli halkına maval okumayı bıraksınlar artık. Sanayinin başkenti Kocaeli’nde hala katrana bulanmış, çürümüş tahta kazıkları elektrik direği diyerek kullanıyorlar. Sevsinler sizin vizyonunuzu” dedi.
Siyaset, 15 Nisan 2019 22:56
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş’tan da 19 Mayıs mesajı geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İzmit’te forma imzalatıldı
Körfezim Eğitim Kurumları'nda gençlerin coşkusu görülmeye değerdi
Ormanya’da uçamayan leylekler aşka geldi!
İzmit’te şok ölüm! 5. kattan yere çakıldı
Başkan Söğüt: Gençlerimiz ülkemizi daha güçlü seviyelere taşıyacak
Gölcük İhsaniye’deki o çalışma ne zaman bitecek?
Derince’de Engelliler Haftası buluşması
İzmitli esnafa bayram öncesi kolaylık
İzmit Belediyesi’nde toplu sözleşme sevinci
İzmit Marina’daki Sahil Güvenlik Botu 19 Mayıs’ta ziyarete açılacak
Başkan Çiftçi’den 19 Mayıs mesajı
Anayasanın hangi maddelerini değiştireceksiniz?
Altın o rakamı görecek!
Körfezli özel sporcu Bahar yüzmede Türkiye ikincisi oldu
Büyükkakın: Çiftçimize desteğe durmadan devam edeceğiz
Kurban uyarısı: Artan et tüketimi kalbi zorlayabilir
Kurban Bayramı öncesi fahiş fiyat denetimi
Her 10 kişiden 3'ü işsiz
Başkan Gökçe’den 19 Mayıs mesajı
Kocaeli’de seracılık yaygınlaşıyor
Kocaeli vekili Yargıtay önünde fenerle adalet aradı!
Başkan Sezer: Kutlu bir gündür 19 Mayıs
Emekli ve memur maaşında yeni rakamlar
İzmit Milli İrade Meydanı’nda konser coşkusu
Darıca’daki o sokakta kapsamlı yenileme
Kuruyemiş almak bile artık lüks
Silahlı kavga ihbarında olay yerine giden 2 polis şehit edildi
İzmit Belediyesi’nden sinek mesaisi
Sanat tarihçisi Şerif Yaşar İzmit’teki o merkeze hayran kaldı!
İzmit İlçe Sağlık Müdürü Arslan öğretmen gibi davranıyor!
İzmit Çınar Akademisi pilav gününde buluşturdu
O parkta yeterli ağaç yok!
Ben sadece tatsız değil ürkütücü buldum videoyu
Körfez’de aşıklar gecesi böyle geçti!
Erdoğan’dan Kocaeli’ye övgü
Bayram tatili öncesi turizm sektöründe hareketlilik
Başkan Büyükakın’dan 19 Mayıs mesajı
Bu politikaların bedeli ağır olacak
