Kocaeli iş dünyasına çağrı
İş Dünyası, 04 Nisan 2019 05:40Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, KOTO olarak 2019 İstihdam Seferberliği’ne desteklerin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek Kocaeli iş dünyasına çağrıda bulundu, “Teşviklerden yararlanın” dedi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı, Türk iş dünyasının çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde başlatılan 2019 İstihdam Seferberliği, iş insanlarına 8 farklı konuda önemli teşvikler sağlıyor. KOTO olarak 2019 İstihdam Seferberliği’ne desteklerinin sürdüğünü ve süreceğini ifade ederek açıklamalarda bulunan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, teşviklerle ilgili kapsamlı bilgilendirmede bulunarak, Kocaeli iş dünyasına, “Teşviklerden yararlanın” çağrısında bulundu.
8 FARKLI TEŞVİK PAKETİ
Yeni İstihdama Ücret Desteği, Yeni İstihdamın SGK Primine, Vergisine Destek, Kısa Çalışma Ödeneği, asgari Ücret Desteği, Düzenli Ödemeye Devamlı Destek, Kalkınmaya İlave Destek, Önce İşbaşı Eğitim Sonra İstihdam Desteği, İhtiyacınıza Uygun, Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek teşvik paketlerinin, Kocaeli iş dünyasının ticaretlerinde elini güçlendireceğini vurgulayan Başkan Bulut, “1 Şubat 2019- 30 Nisan 2019 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden istihdam edilen her bir çalışanın ilk 3 aylık, 2.021 TL asgari ücreti, SGK prim ve vergileri devlet tarafından ödeniyor.Böylelikle işverene hiçbir maliyet yükü binmiyor. İstihdamın devam etmesi halinde ise devamındaki 9-15 ay boyunca da vergi ve SGK primleri devlet tarafından ödeniyor. İşveren yalnızca asgari ücret tutarında maliyet ödüyor.
KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ
Her ilave istihdamın 12-18 ay süreyle SGK primlerini ve vergiyi devlet karşılıyor. 31 Aralık 2020’ye kadar geçerli olacak teşvik paketi kapsamında, imalat ve bilişim sektörlerinde aylık kişi başına destek miktarı 2.712 TL’yi buluyor. Kısa Çalışma Ödeneği ise; ekonomik sebeplerle işyerlerinde çalışma sürelerini geçici olarak azaltmak durumunda kalan işverenlere, 3 ay boyunca azaltılan süreye ilişkin çalışanların ücretinin devlet tarafından ödenmesini sağlıyor. 3 ay boyunca ücretleri İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödeniyor. Başvurular İŞKUR’a yapılıyor. Çalışan sayısı 500’ün altında olan işletmelere 12 ay boyunca kişi başına 150, 500 ve üzeri olan işletmelere de 12 ay boyunca kişi başına 101 TL destek sağlanıyor.
SGK PRİMLERİNİ DÜZENLİ ÖDEYENLERE DESTEK
Düzenli Ödemeye Devamlı Destek paketinde ise; SGK primlerinin işveren hissesinin 5 puanlık kısmı devlet tarafından karşılanıyor. Kalkınmada öncelikli 51 ilde ve 2 ilçede sigortalının SGK primlerine 5 puanlık indirime ilave olarak, 6 puan ve kişi başına aylık 281- 1.113 TL arasında destek veriliyor. İşbaşı Eğitim Programları’nda katılımcılara 3 ay süreyle aylık 2.021 TL, ödeniyor. İmalat sanayi ve bilişim sektörlerinde bu destek 6 ay boyunca, stratejik alanlarda ise 9 ay uygulanıyor. Katılımcıların Genel Sağlık Sigortası ile iş kazası ve meslek hastalıkları primleri devlet tarafından karşılanıyor. Önce İşbaşı Eğitim, Sonra İstihdam Desteği ile katılımcılara aylık 2.021 TL, öğrenciler için 1.516 TL, işsizlik ödeneği alanlara 1.010 TL devlet tarafından ödeniyor. İhtiyacınıza Uygun, Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek paketinde; 8 ay boyunca pratik ve teorik eğitim alanlara toplamda destek maliyeti 16.168 TL’yiş buluyor. İşverene maliyeti yine sıfır.
OTEŞVİKLERDEN FAYDALANIN
Tüm iş insanlarımıza paketleri detaylıca incelemelerini ve böylesi bir dönemden hep birlikte ve tam bir seferberlik ruhuyla çıkabilmek için bu teşvikleri kullanmalarını öneriyorum. Detaylı bilgi için, Seferberlik için özel olarak açılmış olan ve teşviklerin videolarla anlatıldığı http://istihdamseferberligi.tobb.org.tr/ bağlantılı internet sitesini incelemelerini, İŞKUR Kocaeli Müdürlüğü’ne başvurmalarını öneriyorum” dedi.
İş Dünyası, 04 Nisan 2019 05:40
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
Bu sahtekârlık değil, topluma ihanet!
Muhtarhane projesi büyük beğeni topluyor
İzmit’te pazarcıları üzen haber!
Hayat Holding açıkladı: O destek programı 1 yılda 7 bin aileye ulaştı
Kartepe’de araç şarj istasyonunda bariyer engeli
Kocaeli vekilinden Erdoğan’a salvolar!
Büyükşehir’den bir proje daha: Gönül Bahçem
Kayıp çocuklar bulundu
Tanıklara İmamoğlu'na iftira at baskısı mı yapıldı?
Tanju Özcan neden hala cezaevinde?
Ümit Özdağ'dan diğer partilere işbirliği çağrısı!
Derince’de Başkan Gökçe sürekli halkın içinde
İşte Çayırova’da Nisan ayı tiyatro takvimi
Kocaeli Bölge Tiyatrosu’ndan yine bir prömiyer!
Vali Aktaş, İYİ Partilileri ağırladı
Burada ne zaman gerekli çalışma yapılacak?
Kartepe Kent Konut Evleri’nde kaba inşaat tamamlandı
Manavların kültür hafızası bu kitapta toplandı
Eski bakan Günay'dan ucube sisteme sert sözler!
Körfezli 3 küçük karateci milli takıma davet edildi
LPG'ye dev zam yolda!
Yüzde 3.600’lük artışlar trafik güvenliğini sağlamadı, vatandaşın belini büktü
Erdoğan yine kendisini savunmadı, saldırdı!
