Cedit’te kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmayacak
Siyaset, 04 Mart 2019 06:50İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın geldiği Cedit Mahallesi programında konuşan İzmit Belediyesi Başkan adayı Hürriyet, “Kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme izin vermeyeceğiz”
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Millet İttifakı’nın İzmit Cedit Mahallesi’nde gerçekleştirdiği programa katıldı. Cedit Mahallesi Dayanışma Derneği’nde gerçekleşen programda ayrıca Millet İttifakı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Serdar Kaman, İzmit Belediyesi Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, CHP İzmit ilçe Başkanı Hakan Çakar, İYİ Parti İzmit ilçe Başkanı Pelin Coştur Filizi İYİ Partililer ve CHP’liler katıldı.
.gif)
.gif)
FAKİR GİRDAP İÇİNDE BOĞULUYOR
Programda konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, yerel seçimlerde sadece oy kullanmayacaklarını ifade ederek, “Muhasebe yaparken içinde bulunduğumuz yerin beş yılına bakacağız. Ülkemizin içinde bulunduğu duruma bakarak karar vereceğiz. Bunun bir vatan görevi olarak yapmak zorunluluğumuzun hepimiz farkındayız. Bu seçimin temel parametresi içinde bulunduğumuz zor şartlar, vatandaşımızın çektiği sıkıntılar, ekonomik olarak duvara toslamamız, artan enflasyon ve hayat pahalılığı, fakirin bu girdap içerisinde boğulmasıdır. Bunu görüp de buna kayıtsız kalmak ve bu
şartlarla dalga geçmek bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüklerden birisidir” dedi.
VATANDAŞI İLGİLENDİREN TÜM KONULARDA SIKINTI VAR
Konuşmasına devam eden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, “Bugün bu ülkeyi yönetenler yokmuş gibi davranıyorlar. Tanzim satış kuyrukları var, vatandaşla dalga geçiyorlar, bu bereket kuyruğu diyorlar. Pazarlarımız akşamları çürük meyve sebze toplayanlarla dolu. Vatandaşı ilgilendiren bütün konularda sıkıntılar var. Oy verecek vatandaşlarımızın bu iktidarın kulağını çekmesi, kendine gel demesi lazım. Burada Fatma Hanım ve Serdar Bey aday. Kendilerine başarılar diliyorum. İnşallah bu güzel şehri yönetme imkanı sizlerin olur” dedi. İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adayı Serdar Kaman ise Cedit Mahallesi kentsel dönüşüm hususunda siyaset ve müteahhidin birbirine düştüğünü ifade ederek, “Şimdi bu taraflar birbirlerine suç isnat ediyorlar. Peki bu işler böyle devam ederse para kimin cebinden çıkacak, Ceditli’den çıkacak. Bunun böyle olmamasını istiyorsanız bu işin cevabını sandıkta verin” dedi.
KENTSEL DÖNÜŞÜM RANTSAL DÖNÜŞÜM OLMAYACAK
Millet İttifakı İzmit Belediyesi Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet ise Cedit Mahallesinin sorunlarını sıklıkla dile getirdiğini ifade ederek, “Biz biliyoruz ki Cedit halkı cidden sıkıntılı. Kentsel dönüşüm nedeniyle ciddi problemleri var. Biz varsak çözüm var. Size söz veriyorum, Cedit halkının sorununu sorunum bileceğim ve insanları yerinden yurdundan etmeden, büyük borç yükleri altına sokmadan, yerinde dönüşümü sağlayarak ve kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirmeden, birilerine buraları peşkeş çekmeden, sadece halkı düşünerek hareket edeceğiz. Cedit Mahallesinin problemini sizinle birlikte, ortak akılla, birlikte düşünerek, akılcı çözümlerle çözmek benim boynumun borcu olsun” dedi.
VATANDAŞIN İSTEMEDİĞİ BİR ŞEYİ YAPMAYACAĞIZ
Konuşmasına devam eden Belediye Başkan adayı Hürriyet, “Sorunları halledebilmek için, kenti daha yaşanabilir kılmak için, kenti yandaşlara peşkeş çekmeden, kentin kaynağını israf etmeden, kul hakkı yetin hakkı gözeterek, halkımıza adil ve eşit hizmet etmek bizim sorumluluğumuz olacak. İnsanlar kentsel dönüşümde evlerinden davullarla zurnalarla ayrılsın, davullarla zurnalarla evlerine girsin istiyoruz. Büyük borç yükleri altında girmesin, yerinden yurdundan edilmesin istiyoruz. Biz mutlaka bu sorunu en akılcı şekilde ve mağdur etmeden, sizin istemediğiniz bir şeyi hayata geçirmeyeceğiz. Başkanlık koltuğuna oturduğumuzda en önemli konularımızdan biri Cedit’in kentsel dönüşümü olacak” açıklamasında bulundu.
Siyaset, 04 Mart 2019 06:50
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Erdoğan CHP'li başkanı AKP'ye davet etti
Derince’yi 30 Ağustos coşkusu saracak!
Çayırova’da Atığın Sıfır Noktası, hediye kazandırmaya devam ediyor
GTO Başkanı Aslantaş: Bu faizlerle sanayicinin yatırım yapması mümkün gözükmüyor
Sucuklardan at ve eşek eti çıktı
Bu hafta da Cumhuriyet mahallesinde spor yaptılar!
Kocaeli sanayi kapasite anketi ve endeksi değerlendirmesi
Emekli ve memur maaş düzenlemesi için tarih verildi!
Sanatsal yetenekli vatandaşlar bu habere dikkat!
İkinci el otoda hareketlilik bekleniyor
Kademeli emeklilik çağrısı
İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu arasındaki protokol yenilendi
TÜVTÜRK sürücüleri uyardı
TEKNOFEST’e seferler denizden ve karadan kesintisiz sürüyor
Uyku sırasında ortaya çıkan bu belirtilere dikkat
KOTO’ya ziyaretçi akını!
Beceriksizlik abidesi! Metro inşaatı binanın temeline zarar vermiş
Başkan yine denize daldı! Bakın neden
Bir dev şirket daha iflas etti
Kaan Dobra’dan dev akvaryuma tam not
SEDAŞ, göçmen kuşların güvenliği için harekete geçti!
Konteynerde muhtarlık hizmeti daha ne kadar sürecek?
Yine vatandaşın yastık altı altınına göz diktiler!
Darıca'da 3 kardeşin cesedi denizden çıktı
Semra Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanlığı’na adayım dedi
Markette fiyatlar 5 yılda 12 kat arttı!
Bahçeli’nin istediği oldu, Öcalan’a statü bulundu
Kocaeli’de vergi gelirleri yüzde 11 oranında arttı
İsrail'in saldırısında Türk askerleri orada mıydı?
BTP lideri Baş’tan tarım reformu önerisi
İş insanı Selvi, Kocaeli’yi uluslararası alanda temsil etti
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Vali Aktaş kendisine mail atan vatandaşları makamına çağırdı
Çelik, 29 Ağustos’ta Derince’ye konser için gelecek
KSO’nun atları Kartepe Hipodromu’nda koştu!
Körfez’in gururu genç karatecilere milli davet
Beklenen depremle ilgili şaşırtan sözler!
Kocaeli’de hedef, yüzde 100 ileri biyolojik arıtma
Ekonomi yönetimi kendi hedeflerine inanmıyor mu?
