Ne oldu bu zehirler?
Siyaset, 22 Şubat 2019 01:39Yaklaşık 34 yıldır Derince de Koruma tarıma ait bir depoda muhafaza edilen BHC ve DDT isimli zehirli atıklar hala bertaraf edilmeyi bekliyor.
1972 yılında tüm Dünya da yasaklanan ve tehlikeli olan BHC DDT’ler ilgili konuyu Mecliste sık sık gündeme getiren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, kendisine son olarak 2017 yılında dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıt verildiğini söyledi.
2018 YILINDA BİTECEKTİ
2500-3000 ton olduğu belirtilen zehirli kimyasalların taşınarak bertaraf edilmesi konusunda 2007 yılında Alman firma AVG ile sözleşme imzalandığının altını çizen Akar, yaklaşık 12 yıl geçti ancak hala Derince halkını bu kimyasallar tehdit etmeye devam ediyor dedi. 2017 yılında dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin vermiş olduğu soru önergesi cevabını paylaşan Akar, o gün itibari ile bu atıkların 515 tonunun taşındığı ve 2018 yılında taşınarak tamamen bertaraf edileceği belirtilmişti.Ancak 2019 yılına geldiğimiz şu günlerde hala bu konuda yapılan çalışmaları bilmiyoruz ve yetkililerden de cevap alamıyoruz dedi.
SORULAR CEVAPSIZ KALDI
Akar Eylül 2018 de konuyu tekrar Meclis gündemine taşıdığını belirterek, ancak maalesef Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından sorularına cevap verilmediğini bu konuda birkaç kez Bimer ve Cimer’den de bilgi talep ettiğini ancak hiçbir yetkili kurumdan hala ses çıkmadığını söyledi. Konunun görmezden gelinemeyeceğini belirten Akar, derme çatma bir yerde muhafaza edilen bu zehirli artıklar toprağa suya karışsa burada yaşayan vatandaşlarımızın hayatını da tehlikeye atacak kadar ciddidir. 12 yıl önce sözleşme imzalanıyor ancak halen taşınıp bertarafı sağlanmıyor. Şimdi Kocaeli de Derince de vatandaşa vaatlerde bulunan AKP’lilere sormak gerekiyor. İnsan hayatı sizin için ne kadar değerli, bu kentin toprağını suyunu kirlettiniz. Beceriksiz bir yerel yönetim gösterdiniz. Kanserle anılan bir ilçe, en borçlu bir belediye, kazaları ile artık ülke de gündem olan bir yol, sanayinin başkentinde işsizler ordusu, yatırım fakiri bir kent ve hala bu kenti yönetmeye talipsiniz. Bu kente son olarak sosyal demokrat belediyecilik damgasını vurmuştur ve Mart sonunda da tekrar göreve gelecektir. dedi.
Siyaset, 22 Şubat 2019 01:39
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Nedir bu korku?
Senanur ve Salih mutluluğa evet dedi!
Erdoğan okul saldırılarını böyle yorumladı
Necmi Bulut yeniden KOTO Başkanı
Okullarda ölmek istemiyoruz dedi, ceza aldı
İyi yetişmiş bireyler toplumun geleceğini şekillendirir
Dilovası’nın kütüphane ağı güçleniyor
Başkan Ömeroğlu’nun kuzeni vefat etti
Bahçeli PKK liderinden bahsetmeyi alışkanlık haline getirdi!
İzmit’te üniversite öğrencileri bu hizmetten memnun
Raporlu ilaç kullanan hastalara iyi haber
Vali Aktaş, kendisine mail atan vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’nin spor tarihine ışık tutan eser
Kartepe’de yerleşim merkezinin ortasına baz istasyonu diktiler
Hayvan dışkıları yine denize akıyor, yetkililer bakıyor
Bebek arabalarını kitaplarla doldurarak fuardan ayrılıyorlar
Bakan memur ve emekli zammı ile ilgili ne dedi?
İzmit’te öğrencileri beslemeye devam
Ulaşımpark’tan kalite hamlesi
Bunu yapan insan olamaz! Yavru kedileri ayakları ile ezerek öldürdüler
Konuşanın, yazanın ceza almadığı Türkiye bu mu?
Çayırova’daki yeni kitap kahve Başkan Çiftçi’nin takibinde
Erdoğan’ın gençliğin başkenti ilan ettiği Kocaeli, o buluşmaya ev sahipliği yaptı
Sanayide çarklar yavaşlarken borçlar büyüyor
Vatandaş Büyükşehir’e seslendi: Malzemeler israf edilmemeli
Ulu orta herkesin onurunu, şerefini etkileyecek şekilde itham etmeyin
Sosyal medya uyarısı: Her gördüğünüze inanmayın
Çakırlar Köyü’nde iki günlük şenlik: Pat Pat Festivali
Başiskele’de öğrencilerden anlamlı bağış
Atıl araziden 8 ton balkabağı çıktı
Tramvayla yolcu taşıma sayısında yeni rekor
Derince’de güvenlik için 55 okula dedektör cihazı desteğinde bulunuldu
Darıca’da MHP’liler KEDFE yönetimini ağırladı
Çayırova Meclisi’nde 6 gündem maddesi karara bağlandı
İkinci el araç satın alırken buna dikkat!
Akaryakıtta zam dalgası sürüyor
İSU’dan 3 ilçeye altyapı yatırımı
İhracatçılara yüzde 3 döviz dönüşüm desteği, yüzde 10’a yükseltilmeli
Erdoğan'dan suç işleyip ülke dışına çıkanlarla ilgili açıklama
