Bunun adı nankörlüktür
Siyaset, 21 Şubat 2019 05:36CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Demiryollarına ilişkin rakamları paylaşarak yıllardır Erdoğan’ın ‘ Demir ağlarla biz ördük, örüyoruz’ sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Akar, Erdoğan’ın sık sık Demiryollarına ilişkin’ Demir ağlarla ne ördünüz biz ördük’ sözlerinin Cumhuriyetin ilk yıllarına gönderme olduğunu belirterek, bu sözler kabul edilemez, bu sözler Nankörlüktür dedi. Savaştan çıkmış sıkıntılarla mücadele eden 1923’li yıllarda Demiryollarında bir atılım başlatıldığının altını çizen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar,1923-1940 yılları arasında 4.559 KM olan Demiryolu ağının savaş yılları, teknolojinin o gün şartları olmasına rağmen8500 km’ ye ulaştığını söyledi. Akar, AKP’nin 2002 yılında iktidara geldiğinde ise 11 Bin km olan Demiryolu ağının 17 yılda ancak 1740 km genişleyerek 12740 km olduğunu belirtti.
SAVAŞ YILLARI İLE BİLE KIYASLANAMAZLAR
Ulaştırma Bakanlığına vermiş olduğu soru önergesinin cevabını paylaşan Akar, İkinci dünya savaşının etkileri ile Demiryollarının yavaşlamasına rağmen Kurtuluş Savaşı yıllarında yılda 240 KM Demiryolu yapıldığını ancak 17 yıllık AKP döneminde yılda sadece 97 km hattın kazandırıldığını söyledi. Demiryolu yük taşımacılığına da değinen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Demiryolu yük taşımacılığının çok önem arz ettiğini, zamanla bu konuda hızlı gelişmelerin olması gerekirken yine AKP dönemi öncesi 5,3 olan yük taşımacılığının geldiğimiz nokta da 4,3 ‘e düştüğünü söyledi.
DEMİRYOLU RANTIN YOLU OLDU
AKP’nin yap- işlet- devret projelerine de değinen Akar, Demiryolundan örnek vererek, Bakü-Tiflis- Kars Demiryolu hattın da yine Cengiz İnşaatın olduğunu ancak Kamu İhale Kanununun arkasından dolanarak maliyet ağırlığı yüzde 12 ve 87 Milyon TL olan güzergah, menfez ve istasyon işlerine 517 Milyon teklif verdiğini yaklaşık maliyeti 627 Milyon TL olan tünel, elektrikasyon sitemleri ve sinyalizasyon gibi kalemler için de 31 Milyon teklifle ihaleyi aldıklarını söyledi.
Akar, Sayıştay raporlarında da belirtilen ihaleye ilişkin, yapım işinde bakıyoruz sadece menfez, istasyon gibi işler yapılmış, daha sonra ne olmuş asıl iş olan elektrifikasyon, sinyalizasyon işleri yapılmadan projenin yüzde 33’lük kısmı tamamlanmış. Yapım maliyeti 258 Milyon TL olan işler için Firmaya 658 Milyon TL’lik ödeme yapılmış. Karayollarında Hazineye yüklenen yükler yetmemiş bir Demiryolların da yine bu kişilere 5’li çetelere rantın yolu açılmış’ dedi.
Siyaset, 21 Şubat 2019 05:36
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Vatandaş Büyükşehir’e seslendi: Malzemeler israf edilmemeli
Ulu orta herkesin onurunu, şerefini etkileyecek şekilde itham etmeyin
Sosyal medya uyarısı: Her gördüğünüze inanmayın
Çakırlar Köyü’nde iki günlük şenlik: Pat Pat Festivali
Başiskele’de öğrencilerden anlamlı bağış
Atıl araziden 8 ton balkabağı çıktı
Tramvayla yolcu taşıma sayısında yeni rekor
Derince’de güvenlik için 55 okula dedektör cihazı desteğinde bulunuldu
Darıca’da MHP’liler KEDFE yönetimini ağırladı
Çayırova Meclisi’nde 6 gündem maddesi karara bağlandı
İkinci el araç satın alırken buna dikkat!
Akaryakıtta zam dalgası sürüyor
İSU’dan 3 ilçeye altyapı yatırımı
İhracatçılara yüzde 3 döviz dönüşüm desteği, yüzde 10’a yükseltilmeli
Erdoğan'dan suç işleyip ülke dışına çıkanlarla ilgili açıklama
Gebze Ticaret Odası, üyelerini Baykar teknoloji ile buluşturacak
İzmit’te bir kadın daha silahla vurularak öldürüldü
Miniklerden itfaiyeye renkli ziyaret
Fon vurgununun siyasi ayağında kimler var?
İzmit Belediyesi yöneticilerinden saha ziyaretlerine devam
Çocuklara kitap okumayı sevdirmenin yolu!
Sigarayla ilgili yeni düzenleme
Buna kaş yapayım derken göz çıkarmak denir!
Kitap Fuarı’nda Kocaelispor rüzgârı esti!
İcra takibindeki borçlar katlandı
Altın yeniden yükselişe geçti
Körfez’de de BTP’liler pazarda üyelik standı açtı
Binlerce takipçisi olan hesaplara erişim engeli
Başkan Gökçe’den araç tanıtım töreninde sosyal belediyecilik vurgusu
Potanın Kocaeli’deki tanınmış ismi Sinan Us hayatını kaybetti
Fon vurgununda turpun büyüğü geliyor!
Nazmi Ertuğral’dan nokta atışı siyasi tespit!
Dilovası’nda Afet Koordinasyon Merkezi ve Halk Kütüphanesi açılıyor
Bavyeralı firma temsilcisi ile GTO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri
SEDAŞ yöneticileri muhtarları dinliyor, ama bildiklerini okuyorlar!
Kandıralı öğrencilere de15 bin TL’lik destek verilecek
Başkan Büyükakın din görevlileri ile bir araya geldi
Başkan Gökçe’den iki eğitim kurumuna ziyaret
Kocaeli vekilinden Bakan Kurum’a Safiport soruları!
