Yazıklar olsun
Siyaset, 19 Şubat 2019 01:14İzmit Belediye Başkan adayı Hürriyet İzmit Belediyesi’nin toprak kayması sonucu mühürlenen evine giremeyen Işık Ailesini kaldıkları konteynırda ziyaret etti ve yazıklar olsun şeklindeki sözlerle belediye yöneticilerine yüklendi.
CHP Kocaeli Milletvekili ve İzmit Belediyesi Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Kuruçeşme’de 8 ay önce yaşanan toprak kayması sonucu evi mühürlenen ve 4 aydır da tek göz konteynerde eşi ve iki çocuğuyla kıt kanaat yaşamak zorunda kalan Yaşar Şaban Işık’ı ziyaret etti. 10 METRELİK DUVARI YAPAMADILAR
İzmit Serdar Mahallesi Havva Sokak adresinde eşi ve iki çocuğu ile birlikte oturan Yaşar Şaban Işık’ın evi 27 Mayıs 2018 tarihinde yaşanan toprak kayması sonucu İzmit Belediyesi tarafından mühürlendi. Evini boşaltmak zorunda kalan Şaban Işık’a, toprak kayması yaşanan yere kendi imkanlarıyla istinat duvarı yaptırmadığı takdirde evine giremeyeceği söylendi. İki çocuğuyla birlikte gidecek bir yeri olmayan ve kendisinden istenen istinat duvarını yapmaya maddi gücü yetmeyen Şaban Işık ve ailesi bir süre komşularının yanında kaldı. Bu süre zarfında İzmit Belediyesi ve İzmit Kaymakamlığına dilekçe yazarak maddi gücü olmadığını ve istinat duvarı yaptıramayacağı için de yardım istedi. Ancak iki çocuğuyla birlikte komşularında kalmak zorunda olan Şaban Işık’a yardım eli uzanmadı.
NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM
Artık komşularında kalamayacağını anlayan Şaban Işık ailesiyle birlikte, bir tanıdığından aldığı tek göz konteynere yerleşti. Konteynırı mühürlenen evinin yakınlarına yerleştiren Şaban Işık bir süre sonra ev işleri yüzünden işinden de çıkarıldı. CHP Kocaeli Milletvekili ve İzmit Belediyesi Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet yaşanan olayı duyarak mağduriyet yaşayan Yaşar Şaban Işık ve ailesini kaldıkları konteynırda ziyaret etti. Şaban Işık, Belediye Başkan adayı Hürriyet’e yaşadığı mağduriyeti anlatarak, Fen İşleri Müdürlüğü’nün evin bulunduğu parsel şahsa ait olduğu için işlem yapmadığını söyledi. Maddi anlamda büyük zorluk yaşadıklarını anlatan Işık, “Aileme bakacak bir param kalmadı. Evimle daha çok ilgilenebilmek çok sık izin alıyordum ve sonunda beni işten çıkardılar. Ne belediye ne de kaymakamlık yardım etti. Bu soğukta iki çocuğum ve eşimle birlikte burada kalıyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.
YAZIKLAR OLSUN!
İzmit Belediye Başkan adayı Hürriyet yaşanan olayları dinleyerek belediyenin 10 metrelik istinat duvarını yapmadığı için bir aileye yaşatılan dramın insanlığa sığmadığını söyledi. Hürriyet, “Halktan topladıkları vergilerle şunu yaptık bunu yaptık diye böbürlenenler iki çocuklu doğma büyüme İzmitli olan Manav Yaşar ağabeyimizin 10 metrelik istinat duvarını yapamıyorsa yazıklar olsun. 8 aydır evsiz barksız ortada kalan 4 aydır da kendi imkânlarıyla aldıkları derme çatma tek göz konteynırda yaşam mücadelesi veren Işık Ailesinin arkasındayız ve o istinat duvarı yapılana kadar da bu konunun peşindeyiz” açıklamasında bulundu.
Siyaset, 19 Şubat 2019 01:14
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Vatandaş Büyükşehir’e seslendi: Malzemeler israf edilmemeli
Ulu orta herkesin onurunu, şerefini etkileyecek şekilde itham etmeyin
Sosyal medya uyarısı: Her gördüğünüze inanmayın
Çakırlar Köyü’nde iki günlük şenlik: Pat Pat Festivali
Başiskele’de öğrencilerden anlamlı bağış
Atıl araziden 8 ton balkabağı çıktı
Tramvayla yolcu taşıma sayısında yeni rekor
Derince’de güvenlik için 55 okula dedektör cihazı desteğinde bulunuldu
Darıca’da MHP’liler KEDFE yönetimini ağırladı
Çayırova Meclisi’nde 6 gündem maddesi karara bağlandı
İkinci el araç satın alırken buna dikkat!
Akaryakıtta zam dalgası sürüyor
İSU’dan 3 ilçeye altyapı yatırımı
İhracatçılara yüzde 3 döviz dönüşüm desteği, yüzde 10’a yükseltilmeli
Erdoğan'dan suç işleyip ülke dışına çıkanlarla ilgili açıklama
Gebze Ticaret Odası, üyelerini Baykar teknoloji ile buluşturacak
İzmit’te bir kadın daha silahla vurularak öldürüldü
Miniklerden itfaiyeye renkli ziyaret
Fon vurgununun siyasi ayağında kimler var?
İzmit Belediyesi yöneticilerinden saha ziyaretlerine devam
Çocuklara kitap okumayı sevdirmenin yolu!
Sigarayla ilgili yeni düzenleme
Buna kaş yapayım derken göz çıkarmak denir!
Kitap Fuarı’nda Kocaelispor rüzgârı esti!
İcra takibindeki borçlar katlandı
Altın yeniden yükselişe geçti
Körfez’de de BTP’liler pazarda üyelik standı açtı
Binlerce takipçisi olan hesaplara erişim engeli
Başkan Gökçe’den araç tanıtım töreninde sosyal belediyecilik vurgusu
Potanın Kocaeli’deki tanınmış ismi Sinan Us hayatını kaybetti
Fon vurgununda turpun büyüğü geliyor!
Nazmi Ertuğral’dan nokta atışı siyasi tespit!
Dilovası’nda Afet Koordinasyon Merkezi ve Halk Kütüphanesi açılıyor
Bavyeralı firma temsilcisi ile GTO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri
SEDAŞ yöneticileri muhtarları dinliyor, ama bildiklerini okuyorlar!
Kandıralı öğrencilere de15 bin TL’lik destek verilecek
Başkan Büyükakın din görevlileri ile bir araya geldi
Başkan Gökçe’den iki eğitim kurumuna ziyaret
Kocaeli vekilinden Bakan Kurum’a Safiport soruları!
