Sevilen başkan görevini gururla bırakıyor
Gündem, 15 Şubat 2019 21:12Başiskele’de tam 10 yıl belediye başkanı olarak görev yapan ve taraflı tarafsız herkes tarafından da sevilen Hüseyin Ayaz, 31 Mart’tan sonra gururla görevini devretmeye hazırlanıyor.
Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, 10 yıllık başkanlık sürecini değerlendirerek, “Belediye bütçemizi sevdamız olan Başiskele'mize aktardık ve ilçemizi 7 Yıldızlı Kent yaptık.” dedi. Başkan Hüseyin Ayaz, Başiskele'deki 10 yıllık başkanlığı döneminde ilçede yapılan yatırımları anlattı.
"Biz tahmini bütçemizin yüzde 98'ini gerçekleştirdik." diyen Başkan Ayaz, "10 yılda 11 kat büyüdük. Biz çalışmasaydık, gönül belediyeciliği yapmasaydık bunların hiçbiri olmazdı. Kişilere değil Başiskele halkına rant sağlamışız" şeklinde konuştu.
Başkan Hüseyin Ayaz’ın Başiskele Sahili’nde bulunan bir otelde gerçekleştirdiği basın toplantısına AK Parti Başiskele Belediye Başkan Adayı Yasin Özlü, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral ve yönetimi, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz basın toplantısında, "Ruhsat harçlarındaki rakamları 10 yılda 10 kat arttırdık. Binanın ruhsat almaması o binanın kaçak olması demek. Biz 6 milyon liradan fazla para kazandırdık belediyemize." dedi.
.png)
Ayaz konuşmasında, "Bu toplantı yapmış olduklarımızı anlatmak için yaptığımız bir toplantı değil aslında. 2009'dan beri Başiskele'de kaynak bulma ve bu kaynağın halka aktarılması konusunda nasıl bir anlayışla hareket ettiğimizi kamuoyuna anlatmaktır." dedi.
10 YILDA 11 KAT BÜYÜDÜK
2009-2019 yılları arasında gelir gider tablolarını paylaşan Başkan Ayaz, "Ruhsat harçlarındaki rakamları 10 yılda 10 kat arttırdık. Binanın ruhsat almaması o binanın kaçak olması demek. Biz 6 milyon liradan fazla para kazandırdık belediyemize. Biz tahmini bütçemizin yüzde 98'ini gerçekleştirdik. 10 yılda 11 kat büyüdük. Biz çalışmasaydık, gönül belediyeciliği yapmasaydık bunların hiçbiri olmazdı. İmar, iskan ve vergi harçları belediye bütçemizin yüzde 54'ünü oluşturuyor. Kişilere değil Başiskele halkına rant sağlamışız" şeklinde konuştu.
"7 YILDIZLI KENT OLDUK"
Gider rakamlarında 10 yıl içinde 8 kat artış olduğunu belirten Ayaz, "Bütçemizi gezmeye değil, Başiskele'ye aktardık. 10 yılda 7 Yıldızlı Kent olduk. Sattığımız arsalardan daha fazlasını ürettik. Sattıklarımızı gündeme geliyor, ancak ürettiklerimiz de gündeme gelmeli.” dedi.
EN ÇOK BÜYÜYEN İLÇE BAŞİSKELE
Başiskele'nin nüfus yapısına dair açıklamalarda bulunan başkan Ayaz, "2009'da nüfusumuz 53 bindi. Şu anda 99 bin nüfusumuz var. Kocaeli’de en çok büyüyen ilçe Başiskele. Başiskele’miz yüzde 100 büyüdü ama hizmet eksikliğini yaşamamıştır. Başiskele İstanbul'dan en fazla göç alan ilçedir muhtemelen. 2009'da 284 adet taşınmaz mülk devraldık şu anda belediyemize kayıtlı 1654 adet taşınmaz mülkümüz var. Sattıklarımızı gündeme getiriyorsunuz ya ürettiklerimizi de gündeme getirin" dedi.
.jpg)
BAŞİSKELE'NİN YÜZDE 74'Ü YEŞİL ALAN
Başiskele'nin betonlaştığı yönünde eleştirilerin olduğunu dile getiren Ayaz, "Başiskele betonlaştı diyorlar. Başiskele'nin yarıdan fazlası zaten yeşil alan. Bu alanların tarım alanından çıkması için bakanlar kurulu kararı verilmesi gerekir. Askeri kışlamızda bu alanın en büyük kısmını kaplıyor. İlçemizin sadece yüzde 26'lık kısmı meskun alan. Kimse önyargılarıyla hareket etmemeli. Başiskele'nin betonlaşması mümkün değil" ifadelerini kullandı.
ARAÇ SAYISINI AÇIKLADI
Belediyenin sahip olduğu araç sayısını paylaşan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, "2019 itibariyle 24 adet iş makinesi, 23 adet kamyon, 58 adet kamyonet, 6 otobüs, 6 otomobil ve 7 adet traktörümüz var. 2009'da sadece 8 adet iş makinesi 12 adet de kamyon vardı. Tüm araçlar resmi plakadır. Biz bunları tek başımıza yapmadık. O yüzden belediye meclisi üyesi arkadaşlarımızı da davet ettik. Başiskele'nin gücü 5 beldenin birleşmesinin ardından oluştu. Hiç kiralık aracımız yok" diye konuştu.
“BİZİMKİSİ BİR AŞK HİKÂYESİ"
Başiskele’ye olan aşkını bu toplantıda yineleyen Başkan Hüseyin Ayaz, "2009'da 3 bin 226 adet imar yolu niteliğinde cadde ve sokak bulunurken şu anda 4 bin 432'ye çıkardık. Artık Yeniköy - Kullar ayrımcılığı yok. Biz gönül bağlarını zaten 2009'da bağlamıştık. 10 yılda 211 km yol yapmışız. Kütahya - Kocaeli arası mesafe kadar yol yapmışız. Sahada çalışmak kolay değil. Ana hizmet binamız Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilerek yapılmıştır. Başiskele'nin her yerinde ilmek ilmek çalıştık. Bizimkisi bir aşk hikâyesi" dedi.
"GÖZÜMÜZ ARKADA KALMAYACAK"
Başiskele halkının hizmet siyasetine oy vermeye devam edeceğini belirten Başkan Hüseyin Ayaz, "Hizmetlerin yine daha hızlı olması için daha genç bir arkadaşımız var. Yasin kardeşimizle gözümüz arkada değil. Yasin bizden daha da heyecanlı bir kardeşimiz. Hizmetleri bizden daha ileriye götüreceğine inanıyoruz. Başiskele'de sorun yok. Olmadığını da göreceksiniz. Başiskele halkı akıllıdır. Başiskele halkı AK Parti belediyeciliğine olan güvenini sandığa yansıtacaktır. Hüseyin Ayaz partisinde aslanlar gibi siyaset yapmaya devam edecek" dedi.
“BAŞİSKELELİ OLANA GİDERİM”
Başkan Ayaz geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'nin Başiskele Belediye Başkan Adayı Rıza Güven Usta ile buluşmasının eleştirilmesine dair, "Rıza Güven Usta, Başiskeleli birisi. Başiskele'de olana giderim" diye konuştu.
“GEREKİRSE ÇUVAL TAŞIRIM”
Başiskele'de hizmet etmek için Başiskele'nin ruhunu bilmek cadde ve sokaklarında gezmek burada büyümek gerekiyor" diyen Başkan Ayaz şöyle devam etti:
"Başiskele'de büyüyen insanların Başiskele'ye hizmet etmek istemesi çok normal Ama Başiskele'yi bilmeyenlerin Başiskele adına konuşması Başiskele halkı tarafından kabul görmemiştir. Kabul göremediği için de Hüseyin Ayaz'ın mağduriyeti üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar ama tutmaz. Hüseyin Ayaz aslanlar gibi partisi içinde hizmet etmeye devam edecek. Gerekirse üzerimde çuval taşırım, kazancımı halka paylaşırım yine hizmet ederim."
“HÜSEYİN AYAZ VAR OLMAYA DEVAM EDECEK”
Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, siyasette bundan sonraki hedefinin ne olacağı yönünde sorulan soruya, “Benim hiçbir kimseye kırgınlığım yok. Ben Refah Partisi Gençlik Kolları'nda yetiştim. Tek hedefim vardı. Halka helal ile haramı ayırt ederek hizmet etmek. Kırgınlığım olsa bu heyecanla sizlerin karşınıza çıkamazdım. Bundan sonra siyasette unvanım ne olursa olsun Başiskele'de var olmaya devam edeceğim. Hüseyin Ayaz'ı yok olmuş gibi görününler hata eder ve incinirler. 2 gün önce Ankara'ya gidip termal bölgesinin hazineden Başiskele Belediyesi'ne aktarılması için uğraştık. Aday gösterilmediğim için makamda oturup zaman geçireyim derdim yok." şeklinde yanıt verdi.
Gündem, 15 Şubat 2019 21:12
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Bir dev şirket daha iflasın eşiğinde
Serdar Mahallesi’nde yeni merdiven ve istinat duvarı mesaisi
Boğulma tehlikesi geçiren 38 kişi daha zamanında kurtarıldı
Gebze ve diğer ilçeler kendi kaderine terk edildi
Kocaeli’nde tarla ve bahçeler suya doydu
Vali Aktaş, Derince'deki o okul inşaatını yerinde inceledi
Bir komedyene daha espri yaptı diye hapis cezası
Başkan Çiftçi’den 15 Temmuz mesajı: Gurur duyuyorum
Bahçeli'nin danışmanı ne demek istedi?
Gölcük'te Atık Getirme Merkezi gün sayıyor
Akılları telefonlara da zam yolda!
Öldürme ve yaralama da çocuğa indirim kaldırılıyor
Tavuk eti tüketiminde düşüş
Kandıra Ağva Yolu’nu kullanan sürücüler dikkat!
Büyükakın’dan 15 Temmuz mesajı: Tek yürek olmaya devam edeceğiz
Muhalefete yönelik davalardan adalet çıkmaz
Kocaeli’nde her gün yüzlerce kişi bu numarayı arıyor!
Ormanya’da yavru leyleklere de sahip çıkıldı
Büyükşehir, Yenilikçi Uygulamalar Ödülü’ne layık görüldü
Haluk Levent'ten şaşırtan açıklama!
Kocaeli Büyükşehir’den ibadethanelere 32 milyon liralık destek
Benzine de büyük zam yolda!
GTÜ'de mezuniyet coşkusu
Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi: Endişe ediyoruz
Gölcük’te plaj voleybolu turnuvası sona erdi
KOTO'dan Hollanda, ABD ve Macaristan iş dünyasıyla temaslar
Maaşları eksik yatacak!
Başiskele’de motor sporu tutkunlarını buluşturan yarış
Kocaeli vekilinden çağrı: Önlem alınsın başka ölümler yaşanmasın
Bakan Gürlek Kızılay'a 150 bin TL bağışladı!
Altın Kiraz Festivali’nde Emre Fel konseriyle muhteşem bir final
Haluk Levent hayırsever mi, dolandırıcı mı?
Gölcük’te nefes kesen at yarışı
Son anketten çıkan sonuçlar şaşırttı!
Savcılıktan Haluk Levent kararı! Gözaltına alındı
Çık karşıma, ikinci kez yarışalım, ikinci kez seni yenelim!
İzmit Gündoğdu’ya yeni beton kaldırım
Gölcük'te köy takımları yeşil sahada kapıştı! Hasaneynspor şampiyon oldu
Ümit Özdağ'dan DEM'li Sakık'a sert sözler
